در یك مطالعه عنوان شد

شیوه فرزندپروری پیشبینی كننده آمادگی به اعتیاد نوجوانان

شیوه فرزندپروری پیشبینی كننده آمادگی به اعتیاد نوجوانان

نتایج یک تحقیق نشان داد که شیوه فرزندپروری والدین می تواند پیشبینی کننده آمادگی به اعتیاد نوجوانان باشد.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، روش های فرزندپروری والدین، نقش مهمی در تأمین سلامت روانی فرزندان دارد. این شیوه ها می توانند در پیشگیری و یا بروز اعتیاد در فرزندان نقش مهمی داشته باشند.

یکی دیگر از عاملهای مهم و اثرگذار بر اعتیاد، «منبع کنترل» است. منبع کنترل یک خصوصیت شخصیتی است و افرادی که منبع کنترل بیرونی دارند، نتایج و برآیند رویدادها را به شانس، بخت و کنترل دیگران نسبت می دهند. در مقابل افرادی که منبع کنترل درونی دارند، معتقدند که رویدادها ناشی از رفتارها و خصوصیت های دائمی خودشان است. افرادی که منبع کنترل بیرونی دارند، بیشتر گرفتار تنش روحی می شوند و مستعد مبتلا شدن به اختلالات رفتاری هستند.

با توجه به نکات مطرح شده، پژوهشگران با انجام مطالعه ای تأثیر شیوه های فرزندپروری والدین را بر آمادگی به اعتیاد نوجوانان بررسی کردند. همینطور رابطه آنرا از راه منبع کنترل هم مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این مطالعه ۳۰۰ نفر از نوجوانان پسر مقطع دوم متوسطه در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ انتخاب شدند و از راه پرسش نامه ای که به والدین آنها (ترجیحا مادر) داده شد، آمادگی به اعتیاد و منبع کنترل فرزندان و والدین مورد بررسی گردید.

نتایج این بررسی نشان داد که شیوه فرزندپروری با نقش میانجی منبع کنترل، می تواند پیشبینی کننده اعتیاد در آینده فرزندان باشد.

این بررسی ها حاکی از این بود که شیوه های فرزندپروری سهل گیر، مستبد و مقتدر، بر منبع کنترل فرزندان اثر مستقیم دارد. همینطور مشخص شد که شیوه های فرزندپروری یک عامل تعیین کننده در زمینه آمادگی به اعتیاد نوجوانان است.

پژوهشگران این مطالعه معتقدند که نتایج به دست آمده، هرچند که نشان داد شیوه های فرزندپروری والدین با میانجی گری منبع کنترل، در آمادگی به اعتیاد نوجوانان نقش ایفا می کنند، اما از نقش عوامل دیگر آمادگی به اعتیاد، نباید غافل ماند. آمادگی به اعتیاد نوجوانان می تواند نتیجه تعامل عوامل روانی، زیستی، اجتماعی و فردی باشد.

این محققان پیشنهاد می کنند که دولت، کارگاه ها و دوره های توانمندسازی والدین در حل تعارضات نوجوانی را با هدف افزایش بهداشت روانی خانواده، در سطح کلان و به صورت مداوم برگزار کند. همینطور از رسانه های اجتماعی و فضای مجازی حاکم بر روابط اجتماعی هم در مورد الگوهای ارتباطی والدین با نوجوانان و حل تعارضات آنان بهره گیری شود.

در انجام این مطالعه، عبدالامیر گاطع زاده؛ استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد واحد سوسنگرد و و محمدرضا مولایی؛ از گروه روانشناسی دانشگاه آزاد واحد ایذه مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «پیش بینی آمادگی به اعتیاد نوجوانان بر مبنای شیوه های فرزندپروری والدین و نقش میانجی منبع کنترل: یک مطالعه توصیفی» در مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، انتشار یافته است.





منبع:

1400/01/29
14:27:29
5.0 / 5
1046
تگهای خبر: سلامت , فضای مجازی
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان جاوید شو
جاوید شو جاوید شو