در نشست آینده پژوهی فرهنگ در آینده ایران عنوان شد
مسئولان مقوله فرهنگ را سهل الوصول می دانند
به گزارش جاوید شو عضو هیئت علمی مركز تحقیقات سیاست علمی كشور ضمن برشمردن اهداف آینده پژوهی، اشاره كرد: تبادل فرهنگی سبب تهاجم فرهنگی نمی گردد و با وجود آن كه مطالبه گری مسائل فرهنگی در جامعه ما زیاد است، مسئولان مقوله فرهنگ را سهل الوصول می دانند.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، امیرهوشنگ حیدری در نشست "آینده پژوهی فرهنگ در آینده ایران" كه امروز به مناسبت هفته ترویج علم در مركز تحقیقات سیاست علمی كشور برگزار شد، با اشاره به اینكه هیچ یك از جنبه های زندگی ما نیست كه از فرهنگ تأثیر نگیرد، اظهار داشت: رشد در تمام محیط های جوامع بشری وابسته به فرهنگ است و پیش از اینكه فناوری به جامعه برود باید فرهنگ استفاده از آن به آن جامعه برود.
وی با اشاره به اینكه یكی از مباحثی كه امروزه در جهان سوم اتفاق افتاده "تأخر فرهنگی" است، اظهار داشت: محصول فرهنگی طویل المدت به دست می آید، در صورتیكه مطالبه گری مسائل فرهنگی در جامعه ما زیاد است؛ این در حالیست كه جهان پیشرفته دارای شتاب فرهنگی است و از ظرفیت شبكه های اجتماعی در این عرصه استفاده می نماید.
سرپرست گروه آینده پژوهی مركز تحقیقات سیاست علمی كشور با تاكید بر آنكه به بهانه داشتن مهار فرهنگی و تبادل فرهنگی كنترل شده خودمان را ایزوله می نماییم و تبادل فرهنگی نداریم، اظهار داشت: تبادل و توسعه فرهنگی موجب تهاجم فرهنگی یا اضمحلال فرهنگ نمی گردد.
حیدری با اشاره به اینكه راحت ترین راه پیش بینی آینده كوشش برای ساختن آن است، اظهار داشت: در آینده پژوهی باید نگاه عمیق به عدم قطعیت ها وجود داشته باشد و دانش مدیریتی ما با خطر عدم توجه به عدم قطعیت ها روبه رو است.
وی اشاره كرد: علم و هنر شكل بخشیدن به آینده را آینده پژوهی می دانیم. آینده نگری فرهنگی یكی از فرآیندهای خلاقانه ای است كه در مهار فرهنگی نیز موثر است و بوسیله ترسیم چشم انداز و پایش و پویش محیطی ممكن می شود.
عضو هیئت علمی مركز تحقیقات سیاست علمی كشور اهداف آینده پژوهی فرهنگ را درك شناخت مسائل حیاتی حال و آینده در حوزه فرهنگ، تولید بینش و تصویر آینده مطلوب، تقویت شبكه سازی جهت استفاده از خرد جمعی، جهت دهی به سیاست ها، چشم انداز مشترك، گفتمان سازی بین ذینفعان در حوزه فرهنگ و نیازسنجی فرهنگی دانست و اظهار داشت: نتایج رسیدن به این اهداف طراحی چارچوب مفهومی اصول حاكم و روش ها در آینده پژوهی است و به ترسیم تصاویر كلام از آینده فرهنگی مطلوب می انجامد.
حیدری درانتها اضافه كرد: ترسیم تصاویر كلان از آینده فرهنگی مطلوب نیز با ارائه پیشنهادهای سیاستی كلان هم راه است كه ما را به آینده فرهنگی مطلوب سوق می دهد؛ به نحوی كه همه بازیگران این حوزه در آن دخیل باشند.
منبع: جاوید شو
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب