یادداشت، نظام بهرامی كمیل

چرا نباید از عبارت این مشكل شماست! استفاده كنیم؟

چرا نباید از عبارت این مشكل شماست! استفاده كنیم؟

جاوید شو: برخی افراد بخصوص در ادارات دولتی، در مواجه با درخواست كمك دیگران به سرعت می گویند: این مشكل شماست! كه ترجمه تحت اللفظی عبارت (It؛s your problem) است.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: نظام بهرامی كمیل
یكی از مقدمات همدلی؛ همزبانی است. همزبانی به معنایی همراهی كلامی با فرد یا افراد دیگر است. در واقع تفاوت همزبانی با همدلی در عمق و كیفیت آنها نهفته است. یعنی اگر نمی توانیم خویش را جای دیگری گذاشته و او را از ته قلب درك كنیم؛ دست كم به شكل شفاهی و با زبان، همراهی خود با او را نشان دهیم.
یكی از صدمه های جدی در این عرصه، مبحث گُرته برداری از زبان های بیگانه است. این كار هم به شكل و زیبایی ظاهری زبان صدمه می رساند و هم ساختار محتوایی زبان بعنوان مهمترین وسیله ارتباطی با دیگران را تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال برخی افراد بخصوص در ادارات دولتی، در مواجه با درخواست كمك دیگران به سرعت می گویند: «این مشكل شماست.» كه ترجمه تحت اللفظی عبارت (It's your problem) است. این جمله گرته برداری از زبان بیگانه است و امروز برخی افراد فكر می كنند بیان آن نوعی افتخار بوده و قدرت و توانایی آنان را نمایش می دهد!
پرسش ساده ای كه از چنین افرادی می شود این است كه: «اگر این مشكل برای شما پیش می آید چه كار می كردید؟» اگر جواب دهند: «ما هم نمی توانستیم كاری انجام دهیم.» پس در واقع به ناتوانی خود اعتراف كرده اند و منطقی تر بود از ابتدا می گفتند: «متأسفانه نمی توانم به شما كمك كنم.» همان گونه كه برخی انگلیسی زبان ها می گویند: (I am sorry I can't help you) به عبارت دیگر لازم نبود برای فرار از این حقیقت كه در بعضی موارد ناتوانیم، عقده های خویش را بر سر طرف مقابل ریخته و بگوییم: «این مشكل شماست!»
اما اگر جواب این باشد كه: «ما در چنین وضعیتی می توانیم مشكل خویش را حل نماییم.» به صورت تلویحی به معنای این است كه: «با وجود اینكه می توانیم مشكل را حل نماییم اما چون مشكل، مشكل شماست؛ پس به ما ربطی ندارد.» در چنین حالتی ما پی می بریم در جامعه ای زندگی می نماییم كه هنوز قوانین و مقررات شفاف و دقیقی وجود ندارد كه دو فرد در وضعیت یكسان به دو راه مختلف كشیده می شوند؛ یكی می تواند مشكلش را حل كند و دیگری نمی تواند!؟ در چنین جامعه ای قدرت افراد در حل مشكلاتشان نشانه توانایی آنها نیست؛ نشانه فساد و پایمال كردن حقوق دیگران است.
به خود قول دهیم از این به بعد، هیچ وقت از این عبارت استفاده نكنیم.

1398/07/29
23:29:08
5.0 / 5
4463
تگهای خبر: زیبایی , فرهنگ , كیفیت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو