حجت الاسلام عبداللهی مطرح كرد؛
مدیران فرهنگی دانشگاه ها تخصص فرهنگی ندارند
به گزارش جاوید شو معاون فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه شریف اظهار داشت: مدیریت های فرهنگی در عمده دانشگاه های كشور دارای تخصص های غیرفرهنگی بوده و بودجه های فرهنگی هم از حاشیه دارترین نوع بودجه ها هستند.
به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با مبحث «فرهنگ دانشجویی، رفتار دانشجو و ولنگاری فرهنگی» با حضور حجت الاسلام عباس عبداللهی معاون فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شریف از آنتن رادیو گفتگو پخش گردید.
عبداللهی در این برنامه اظهار داشت: فرهنگ همان بُعد نرم جامعه انسانی است كه بروز آن در ساحت های مختلف زندگی اجتماعی، تمدن ها را ساخته است. از این منظر، انقلاب اسلامی ایران خود یك مقوله فرهنگی بود.
وی با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) درباره فرهنگ و دانشگاه اظهار داشت: رهبر كبیر انقلاب در اوایل انقلاب فرمودند: فرهنگ اساس كار ملت هاست. و در بین مقولات فرهنگی، دانشگاه مبدا تحولات است. این كلید واژه امام خمینی (ره) نشانگر بعد استراتژیك و راهبردی مقوله دانشگاه در فرهنگ سازی و تمدن سازی است. مقام معظم رهبری هم در رهنمودها و سیاست گذاری های خود برای جامعه همین نگاه را در پیش گرفته اند. عباراتی كه ایشان درباره دانشگاه و دانشجو دارند، میان مقولات فرهنگی تقریباً بی نظیر است.
معاون فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شریف با اشاره به نگاه ویژه انقلاب اسلامی به دانشگاه اظهار داشت: در دنیای امروز سه كاركرد برای دانشگاه وجود دارد كه عبارت اند از تولید علم و حل مسائل جامعه به وسیله دانشگاه، تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه های مختلف و تأثیرگذاری بر فرهنگ جامعه. نیروی انسانی در دانشگاه هم به سه محور استاد، دانشجو و مدیریت دانشگاه تقسیم بندی می شود كه باید دست به دست هم دهند و روابط خویش را تعریف كنند.
عبداللهی با اشاره به الزامات فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها اظهار داشت: علت كاستی های ما در عرصه راهبردی فرهنگ، عدم درك صحیح و عمیق از جایگاه مقوله فرهنگ است. متاسفانه دم دستی ترین مقوله ها به لحاظ ساختاری، مقولات فرهنگی هستند و جایگاه استراتژی های فرهنگی در حل معضلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی توسط خیلی از مدیران كشور ما به خوبی تحلیل نمی گردد.
وی از به كارگیری راهبردهای غلط و ورودهای غیرتخصصی به حوزه فرهنگ انتقاد نمود و اظهار داشت: فرهنگ همیشه در حاشیه و حتی حاشیه ساز است و جدی گرفته نمی گردد. این به خاطر برنامه های ناپخته و اشتباه فرهنگی را شاهدیم. مدیریت های فرهنگی در عمده دانشگاه های كشور دارای تخصص های غیرفرهنگی هستند و بودجه های فرهنگی هم از حاشیه دارترین نوع بودجه ها بوده و به بدترین شكل ممكن هزینه می شوند.
معاون فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شریف در پایان، با طرح سوالی اظهار داشت: هم اكنون دانشگاه های ما نهاد علم هستند یا مدرك؟ فرزندان ما برای كسب علم مفید و كاربردی برای حل مسائل كشور درس می خوانند یا برای دریافت مدرك و اشتغال؟ ما به جای بنگاه علم آموزی و تعلیم و تعلم بنگاه مدرك چاپ كنی راه انداخته ایم.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب