لاله اسکندری دبیر جشنواره فیلم شد

لاله اسکندری دبیر جشنواره فیلم شد

به گزارش جاوید شو، انتخاب لاله اسکندری بعنوان دبیر اولین جشنواره بین المللی فیلم آوای صلح، برگزاری کارگاه «همه تجربه من!» با حضور ابوالفضل جلیلی، جایزه انیمیشن «گوران» از جشنواره دوسلدورف آلمان و جایزه بهترین فیلم نامه جشنواره بین المللی فیلم احمدآباد برای فیلم نامه نویس ایرانی، اهم اخبار سینمایی امروز هستند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایرنا، روزبه رحیمی نژاد مدیر جشنواره و معاون فرهنگی و هنری خانه سرباز صلح ایران، طی حکمی لاله اسکندری بازیگر سینما و تلویزیون را بعنوان دبیر اولین جشنواره بین المللی فیلم آوای صلح انتخاب کرد.
در متن این حکم آمده است: «با توجه به سوابق هنری، فرهنگی و اجتماعی سرکارعالی و اعتماد به توانمندی های شما، بدین وسیله بعنوان «دبیر اولین دوره جشنواره بین المللی فیلم آوای صلح» منصوب می شوید.
امید است با تاکید بر تجارب ارزشمندتان و بهره برداری از ظرفیتهای موجود، در جهت ترویج فرهنگ صلح، گفتگو و هم زیستی، در اجرای هرچه شایسته تر این رویداد فرهنگی موفق و مؤثر باشید.»
متقاضیان حضور در جشنواره می توانند تا ۶ خرداد ماه برای ثبت اطلاعات و ارسال نسخه اولیه به آدرس سایت جشنواره به نشانی www.peaceevent.ir مراجعه نمایند.
نخستین جشنواره بین المللی فیلم آوای صلح به میزبانی منطقه آزاد ارس در قسمت فیلمهای بلند، کوتاه، مستند و انیمیشن برگزار می شود.
ناصر تقوایی فیلسوف سینما است؛ سینما باید دارای چشم قصه گو باشد
کارگاه «همه تجربه من!» با حضور ابوالفضل جلیلی، نویسنده و کارگردان سینمای ایران در خانه شماره ۲۲ برگزار شد.
ابوالفضل جلیلی در ابتدا اظهار داشت: اگر قصد دارید هنرمند شوید بدانید که باید نوعی ریاضت را تجربه کنید و بنابراین سختی های زیادی در این راه پیش روی شما وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه همواره در زندگی مشغول تفکر در رابطه با سینما است، افزود: یه عقیده من هنرمند خویش را وقف رسیدن دیگران به آرامش می کند، اما خود هیچگاه نمی تواند آنرا تجربه کند.
همه ما بازیگر هستیم
جلیلی اظهار داشت: همه ما بازیگر هستیم و فکر می کنم برای رسیدن به حالت مطلوب باید همواره از خودگذشتکی داشته باشیم. گاهی از برخی می شنوم به بازیگری علاقه دارند اما معتقداند استعدادی در این حوزه ندارند، در صورتیکه اگر کسی مشتاق چیزی باشد و نسبت به آن احساس نیاز کند، حتما آنرا دنبال خواهد نمود.
کارگردان «گال» در رابطه با انتخاب بازیگر بیان داشت: در انتخاب بازیگر گاهی باید احساسات را دخیل کرد و اگر فکر کردیم بازیگری برای یک نقش مناسب می باشد، حتما به احساس شخصی خود اعتماد نماییم. برای نمونه، باید برای یک کاراکتر لمپن به مختصات ظاهری بازیگر هم توجه جدب داشت.
جلیلی تصریح کرد: زیباترین صحنه عاشقانه ای که در یک فیلم دیدم در ارتباط با «زالاوا» بود که نوع بازی هدی زین العابدین و نوید پور فرج در شکل دهی آن نقش مهمی داشت.
دوست دارم فیلم را زندگی کنم
این فیلمساز در رابطه با استفاده از نابازیگران در فیلمهای خود، تصریح کرد: من همواره می خواهم یک فیلم را زندگی کنم. خیلی از بازیگران تنها به دنبال تقلید یک نقش هستند ازاین رو ترجیح می دهم با بازیگران حرفه ای کار نکنم.
کارگردان «داد» در مورد منابع الهام خود در ساخت یک فیلم هم اظهار داشت: تلاش می کنم زمانیکه در سطح اجتماع حاضر می شوم، با دقت به همه افراد و شرایط توجه کرده و هر موقعیت را زندگی کنم. من از سن ۱۶ سالگی وارد فعالیتهای سینمایی شدم. پدر و مادرم مخالف ورود من به دنیای سینما بودند. در نتیجه به بهانه حضور در کلاس های تقویتی به سینمای آزاد می رفتم که اشخاصی همچون مهرداد تدین و ابراهیم حقیقی در آن تدریس می کردند. با وجود این که تنها سه جلسه در این کلاس ها حاضر شدم اما موارد مختلفی را آموختم. در آن کلاس ها به هنرجویان گفته می شد که فرایند دکوپاژ برای کارگردان همچون درد زایمان می ماند و دشوار است. در صورتیکه من آنرا پیچیده نمی بینم، بلکه پیچیدگی در ذهن یک هنرمند وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه هر انگیزه از یک نیاز سرچشمه می گیرد، خاطرنشان کرد: اگر این انگیزه در وجود یک هنرمند به وجود آید، مسیر درستی در عرضه یک نقش شکل می گیرد. اینروزها مردم ایران گرفتار نوعی یأس هستند و باید فکر کرد وظیفه یک هنرمند در این شرایط چه می تواند باشد. وجود نوعی رهایی در گقتار و رفتار، هر آدمی او را دوست داشتنی می کند و نباید از این نکته غافل شد.
در کلاس حقیقی متوجه شدم بازیگری مناسب من نیست
جلیلی با اشاره به اینکه در کلاس های سینمای آزاد، به شکل جدی افراد علاقمند به سینما تربیت و هدایت می شدند، اضافه کرد: یادم می آید بصیر نصیری در نخستین کلاس خود عنوان نمود که هر فردی به دنبال کسب شهرت است همین لحظه از کلاس بیرون برود. بعدها زمانیکه در کلاس های ابراهیم حقیقی حاضر شدم، فهمیدم برای من فیلمسازی حرفه مناسب تری نسبت به بازیگری است اما. با این وجود از نظر من خالص ترین هنر آواز است،
وی در ادامه این کارگاه آموزشی اظهار داشت: خانواده من در مقابل هر فعالیت هنری مقاومت داشتند و من در نهایت با هنر نقاشی توانستم رضایت آنها را جلب کنم. در هر حرفه هنری که وارد شدم، به شکل خودآموخته کار کردم و از استاد بی بهره بودم. همچنان هنر اصلی خویش را آواز می دانم و در هنگام نیایش به آن روی می آورم. اما در رابطه با سینما باید بگویم که برای توجه به نیازهای درونی خود فیلم می سازم. گاهی با خود فکر می کنم فیلمسازی برای من رسیدن به یک حال خوش و سپس انتقال آن به دیگران است. آرزوی من اینست که فیلمی بسازم تا همه مردم ایران بتوانند به واسطه تماشای آن حال خوشی را تجربه کنند.
به دنبال سینمای مینیمالیستی هستم
جلیلی اظهار داشت: من می توانم بهترین عوامل فنی را وارد کارهای خود کنم و به لحاظ بصری نتیجه ای غنی عرضه دهم. اما با خود فکر می کنم من صاحب اندیشه هستم و بنابراین به دنبال نوعی سینمای مینی مالیستی و پرمحتوا هستم. خیلی از فیلمها به واسطه عواملی چون موسیقی مخاطب را به وجود می آورند، اما من می خواهم به واسطه خلوص ذاتی فیلم تماشاچی را درگیر کنم و بنابراین آگاهانه از تکنیک فاصله می گیرم که البته همین مساله هم خود یک تکنیک به حساب می آید.
کارگردان «حافظ» اضافه کرد: من تنها به حافظ، سعدی و مولانا حسودی می کنم. اشخاصی که با کم ترین امکانات آثاری را به وجود آورده اند که همچنان جهان به دنبال آن است. من می خواهم در مدیوم سینما چنین کیفیتی را تجربه کنم.
سینما باید چشم قصه گو داشته باشد
وی با اشاره به اینکه نخستین اولویت در سینما چشم است، بیان داشت: سینما باید دارای چشم قصه گو باشد بنابراین نیاز است تا در شخصیت پردازی و انتخاب کوشش کرد با بازیگر زندگی کرده و او را به نقطه درستی هدایت نماییم. برای رسیدن به این کیفیت باید نوعی رابطه دوستی با بازیگر شکل بگیرد.
جلیلی اظهار داشت: به عقیده من بیشتر بازیگران سینمای ایران عمدتا مونوتن هستند و اگر به بازیگران مناسبی دسترسی داشته باشم، در هر سال ۳ فیلم می سازم. اما متاسفانه در ایران بازیگران مرکب خوان نداریم.
این فیلمساز در انتها خاطرنشان کرد: ناصر تقوایی فیلسوف سینما است و به نظرم بهترین کارگردان سینمای ایران به حساب می آید. او فریم به فریم روی فیلمهای خود کار می کند و زمان زیادی را صرف تمرین با بازیگران می کند.
انیمیشن «گوران» از جشنواره دوسلدورف آلمان جایزه گرفت
انیمیشن «گوران» به کارگردانی عدنان زندی و فراز سیدعباسی در ادامه حضور جهانی خود، موفق به کسب جایزه ویژه هیأت داوران دومین جشنواره فیلم کوردی دوسلدورف آلمان شد.
جشنواره فیلم کوردی دوسلدورف Dusseldorf kurdische Filmfestival (DKFF) علاوه بر نمایش فیلم، برنامه حمایتی، فرصت های زیادی را برای آشنایی با فرهنگ و تاریخ کوردی و ترویج ارزش هایی مانند مدارا، تفاهم و همبستگی از راه بحث ها، سخنرانی ها و رویدادهای فرهنگی عرضه می دهد. این رویداد ۲۳ تا ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ (۳ تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار شد.
«گوران» ماجرای دختری که درگیر بیماری سرطان است را روایت می کند که طبیعت به کمک او می آید و پیش ازاین جایزه بهترین انیمیشن جشنواره سلامت را به دست آورده و در پنجمین دوره جشنواره انیمیشن بابل در عراق، شصت و هشتمین دوره جشنواره منطقه ای مشکین شهر، سومین دوره جشنواره فیلم کوتاه رشت و بیست و یکمین دوره جشنواره تصویر سال حضور داشته است.
این انیمیشن، محصول انجمن سینمای جوانان کردستان و پخش بین الملل آن بر عهده شرکت بفر پروداکشن به مدیریت سینا ایوبی است.
جایزه بهترین فیلم نامه جشنواره احمدآباد برای فیلم نامه نویس ایرانی
فیلم بلند «برای آوا» به نویسندگی و کارگردانی محسن سراجی تندیس اولین جشنواره بین المللی فیلم احمدآباد را در دو بخش بهترین فیلم نامه و بهترین فیلم خارجی به دست آورد.
«برای آوا» اولین تجربه فیلم نامه بلند محسن سراجی است. او پیشتر نمایشنامه های «دیدار با پروفسور داتی»، «لنگ؛پیرهن؛سرتاسری» و «پس از مرگ نویسنده» را به زبان فارسی چاپ کرده و نمایشنامه «مردهای مردم»به قلم او و به زبان انگلیسی توسط نشر اچ اند ام لندن چاپ شده است، در نخستین تجربه فیلم نامه نویسی بلند خود به سراغ کودک و نوجوان رفته است و در فضایی تراژیکمدی روایتی متفاوت از وضعیت دختران ایرانی_ افغان می دهد.
«برای آوا» به تهیه کنندگی فرانک فروتن و با حضور ۹ بازیگر نوجوان دختر در کنار بازیگرانی چون نگار عابدی و مهدی زمین پرداز سال ۱۴۰۲ پروانه نمایش گرفت و تاکنون بیشتر از بیست حضور بین المللی در جشنواره های فیلم داشته است. عبدالقادر طاهازاده فیلمبرداری، شروین منیعی تدوین، سپهر سراجی آهنگسازی و آرش قاسمی صداگذاری این پروژه را به عهده داشتند.
جایزه بهترین فیلم نامه و بهترین فیلم خارجی اولین جشنواره بین المللی فیلم احمدآباد دهمین جایزه بین المللی ست که برای آوا کسب می کند.
جشنواره فیلم احمدآباد به مدت ۴ روز در کلانشهر احمدآباد با حضور فیلمسازانی از ایران، هند، اروپا، کانادا و روسیه برگزار شد.



منبع:

1404/02/15
08:33:03
5.0 / 5
45
تگهای خبر: برنامه , جشنواره , سایت , سلامت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو