در پاسخ به جاوید شو؛
بهروزآذر: محدودیت های برگزاری کنسرت زنان بررسی می شود
به گزارش جاوید شو، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ضمن اشاره به محدودیت های برگزاری کنسرت ویژه زنان در استانهای کشور اظهار داشت: این مورد را بررسی خواهیم کرد و اولویت اجرای زنان در شهر های محل سکونت آنان است.
به گزارش صبح دوشنبه خبرنگار موسیقی ایرنا، زهرا بهروزآذر یکشنبه شب در جریان برگزاری بخش ویژه بانوان چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر درمیان خبرنگاران این مطلب را بیان کرد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در جواب پرسش خبرنگار ایرنا بر مبنای ندادن مجوز و محدودیت اجرای کنسرت ویژه زنان در استانهای محل سکونت این هنرمندان و این که بعضی از گروههای ویژه زنان به امید کسب مجوز در جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا می کنند، اظهارداشت: از جزئیات این مورد اطلاعی ندارم اما بررسی می کنم که مسایل و مشکلات این گروه ها چیست، حتما این مورد را حل می نماییم، اول ضروری است که کنسرتهای موسیقی زنان بخصوص در گونه موسیقی نواحی اول در شهر و استان محل سکونت این هنرمندان اجرا شود.
بهروزآذر در جواب سوال خبرنگار دیگری در رابطه با حضور در قسمت زنان چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر اظهار داشت: باور ما اینست که اگر مقرر است به آن قله هایی که در راه رشد و توسعه ایران ترسیم شده است، برسیم، نیازمند دو بال زنان و مردان هستیم، در همه این عرصه ها، این دو بال حضور دارند، همان گونه که در زمینه های اقتصادی و اجتماعی حضور زنان در کنار مردان موثر است، هنر هم از این قاعده مستثنی نیست و زنان هنرمند ما جایگاه ویژه ای دارند.
وی در رابطه با پررونق شدن فعالیتهای زنان در زمینه هنر و موسیقی بیان نمود: بخش عمده ای از این که حالا نمی توانیم این حضور را پررنگ تر داشته باشیم به سبب نداشتن علاقه یا فعالیت این هنرمندان نیست، ما سرمایه های بسیار ارزشمندی و زنان بسیار هنرمندی داریم اما به سبب تأمین نبودن زیرساخت ها، این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته است، امیدواریم بتوانیم با سیاست هایی که تدوین شده و اجرای کامل سند موسیقی شاهد حضور پررنگ زنان در حوزه موسیقی باشیم.
اختصاص جایزه ویژه معاونت زنان در جشنواره موسیقی فجر
بهروزآذر در رابطه با چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر اظهارداشت: سال جاری به همت معاونت امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظرفیتهای اختصاص داده شده به زنان افزایش پیدا کرد، ساعتی که قبل از این کنسرتهای زنان می توانست برگزار شود، در بدترین زمان، ساعت ۱۴ بود که خیلی از زنان نمی توانستند در این کنسرت ها شرکت نمایند، در جشنواره چهلم موسیقی فجر دو سانس از بهترین سانس ها یعنی ۱۶ و ۱۹ به کنسرت زنان اختصاص داده شده است.
وی اظهار داشت: سال جاری در این جشنواره ۱۳ اجرای تخصصی زنان درنظر گرفته شده بود و اینها برای اینست که باور داریم خانمهایی که هنرمند هستند و دوست دارند کارهایشان را اجرا کنند، هم خودشان و علاقه مندانشان بتوانند در یک محیط امن و آرام حضور داشته باشند، سال جاری معاونت زنان و خانواده در جشنواره فیلم فجر جایزه ویژه ای در قسمت تجلی اراده ملی داشت، در حوزه موسیقی و هنرهای تجسمی هم این جایزه را خواهیم داشت و امیدواریم این یک شروع باشد نمی گویم کار بی خطایی است، نخستین باری است که اتفاق می افتد حتما با استانداردها و آن چیزی که شایسته زنان ایران است، فاصله دارد اما یک شروع است به جهت اینکه اتفاق های خوب بیفتد.
جایگاه زنان در حوزه موسیقی
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در رابطه با جایگاه زنان در حوزه فعالیتهای هنری بخصوص موسیقی و رویکرد معاونت زنان ریاست جمهوری در رابطه با این قشر اشاره کرد: باور ما اینست که اگر می خواهیم به آن قله هایی که برای پیشرفت کشور ترسیم شده است، برسیم باید مردان و زنان در تمامی عرصه ها حضور داشته باشند، حوزه فرهنگ و هنر هم در این مورد مستنثی نیستند، زنان ما نشان دادند که بسیار با ظرفیت و حافظ هنر ایران هستند و سینه به سینه، از این هنر حراست و نگهداری می کنند و مراقب این هستند که به هیچ آلایندگی آلوده نشود و همان گونه بکر، خالص و منحصر به فرد باقی بماند.
بهروزآذر در رابطه با علاقه مندی دختران نوجوان به موسیقی کی پاپ و سیاستهای معاونت امور زنان و خانواده در این زمینه اظهارداشت: در ابتدا باید بگویم من زیاد نمی توانم در این زمینه تخصصی صحبت کنم اما فکر می کنم مهم اینست که بتوانیم برای هنر زنان ایران، یک فضای امن و مطمئنی را فراهم نماییم تا بتوانند بهترین نسخه خودشان را ارائه بدهند، این مورد هم برای خودشان و هم برای مخاطبانشان جذاب است، مخاطبان آنان وقتی موسیقی منحصر به فرد ایران را بشنوند، گوش هایشان آلوده نمی شود که هر چیزی را بشنوند و از آن موسیقی منحصر به فرد ایران لذت می برند.
وی در رابطه با علاقه مندی خود به موسیقی سنتی و اصیل ایرانی اظهار داشت: آثار همایون شجریان بخصوص آثار جدیدی را که با همکاری سامی یوسف تولید و منتشر نموده است، بسیار دوست دارم.
تسهیل گری در حوزه فعالیت موسیقایی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در رابطه با حل مشکلات اقتصادی زنان هنرمند در حوزه موسیقی و تسهیل گری فعالیت آنان؛ تولید آثار و برگزاری کنسرت گفت: این موارد به مبحث کسب و کار مرتبط می باشد، گفته می شود که زنان نمی توانند آثار موسیقایی تولید کنند و درآمد مناسبی داشته باشند، آقایان هم از تولید قطعات موسیقی، درآمد ندارند، نوع درآمدی موسیقی بیشتر از این که تولید قطعه های موسیقی باشد، برگزاری کنسرت است. در این زمینه ظرفیتهای بسیاری وجود دارد اما محدودیت هایی هم وجود دارد که باید رفع گردد.
بهروزآذر اظهار داشت: حالا در شهر تهران، بوستان های بانوان بسیار بزرگی وجود دارد اما هیچگاه به این مورد فکر نکردیم که آیا می توانیم کنسرتهای ویژه زنان را در همین بوستان ها برگزار نماییم، این ایده ای خلاقانه و نوآورانه است، امیدواریم طی مذاکراتی با شهرداری تهران، بتوانیم فضاهای جدیدی را برای برگزاری کنسرت داشته باشیم و آنها را در اختیار هنرمندان قرار دهیم که اجرای کنسرت در این مکانها صرفه اقتصادی داشته باشد. امیدواریم بتوانیم با همراهی نهادهای مختلف امکانات و زیرساخت ها را برای فعالیت زنان هنرمند فراهم نماییم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همینطور در کنسرت گروه «نکیسا» به سرپرستی و نوازندگی عود نوشین پاسدار و خوانندگی کیانوش میرجعفری حضور یافت و از هنرمندان این گروه با اهدای لوح یادبود قدردانی نمود. همینطور در این کنسرت هنگامه اخوان و آذر منصوری هنرمندان پیشکسوت موسیقی هم حضور داشتند.
آنسامبل «نکیسا» سال ۱۴۰۰ شکل گرفته است که امشب با اجرای قطعه هایی همچون «راز دل»، «چنان مستم»، «امشب شب مهتاب»، «از غم عشق تو ای صنم»، «قطعه محلی خراسانی لیلا خانم» به روی صحنه رفت.
شیما شاه محمدی (قیچک و کمانچه)، پانیذ علیشاهی (تار)، و فرهانه ابوترابیان (تمبک) از دیگر اعضای گروه «نکیسا» در این کنسرت بودند.
به گزارش جاوید شو به نقل از خبرگزاری ایرنا، حضور بانوان در تمام گونه های مختلف موسیقی در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر افزایش ۴۰ درصدی داشته است. فرهنگسرای نیاوران در این جشنواره ۲۳ تا ۲۸ بهمن ماه میزبان ۱۲ اجرای ویژه بانوان در گونه های کلاسیک ایرانی، نواحی، پاپ از تهران و برخی از استانهای کشور در سانس های ۱۶ و ۱۹ بود.
چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی با بخش های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با مبحث و محوریت وفاق ملی و با حضور ۱۰۶ گروه و یکهزار و ۷۷۱ نوازنده و خواننده، ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه در ۱۰ سالن شهر تهران و ۲۰ استان کشور درحال برگزاری است، آئین اختتامیه این جشنواره دوشنبه-۲۹ بهمن ماه- ساعت ۱۹ در تالار وحدت برگزار می گردد.
معرفی و قدردانی از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقاء سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه های آیینی و ایرانی، تقویت و پشتیبانی از هنر خلاق بخصوص ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه های مختلف موسیقی از اهداف چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر است.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب