معلمی در گزارش جاوید شو:

تربیت نیروهای انقلابی بزرگ ترین دستاورد هنر انقلاب اسلامی است

تربیت نیروهای انقلابی بزرگ ترین دستاورد هنر انقلاب اسلامی است

به گزارش جاوید شو دبیر جشن هفته هنر انقلاب اسلامی درباره این رویداد اظهار داشت: هفته هنر انقلاب یك نماد و پرچم برای آگاهی مردم و توجه آنها به دستاوردهای عظیم هنر انقلاب است.



مجدالدین معلمی، معاون هنری حوزه هنری انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره هفته هنر انقلاب و دستاوردهای عرصه كلان هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران رخدادی عظیم بود كه طی چهار دهه دستاوردهای بسیاری را در همه عرصه ها به ارمغان آورده است. عرصه فرهنگ و هنر هم از این رخداد جدا نبوده است. از همین رو می توان كادرسازی و تربیت نیروهای انقلابی را بزرگ ترین دستاورد هنر انقلاب اسلامی قلمداد كرد. در عرصه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی تربیت نیرو سبب می شود كه شكاف های نسلی رقم نخورد و انقلاب در تفكر نسل جوان هم ساری و جاری باشد. ما باید حضور و اثربخشی هنر انقلاب را در همه اقشار تقویت نماییم. استعدادها را كشف نماییم و برای افزایش ظرفیت این مسیر متعالی، تربیت نیروها، دیده شدن آثار و برجسته سازی اتفاقات و رویدادهای فرهنگی تلاش نماییم.
معلمی درباره مكتب هنر انقلاب هم اظهار داشت: عده ای می گویند كه هنر انقلاب را نمی توان یك مكتب هنری قلمداد كرد. من اعتقاد دارم كه هنر انقلاب اساساً یك مكتب است و در این مكتب دستاوردهای بسیار زیادی به شكوفایی و درخشش رسیده است. همین ساختمان حوزه هنری را كه در مقایسه با هنر انقلاب و آثار تولید شده در این ۴۰ سال بسیار كوچك است اگر نگاه كنید با آثار بسیار منحصربه فردی مواجه می شوید. هنر در غرب با تكیه با برخی موضوعات مخاطب خویش را جذب می كند. ما با رعایت اخلاق و شریعت با ورود به عرصه های نو توجه به هنر متعالی و فضای تازه مخاطبین بسیاری جذب كرده ایم، بزرگ ترین هنر انقلاب تربیت و پرورش نسل جدید خدامحور، خداباور، شجاع، خلاق، پرانرژی، نترس و با روحیه است؛ این ها هنر كمی نیست.
دبیر هفته هنر انقلاب با اشاره به اینكه در راه تعالی هنر انقلاب مشكلات بسیاری هم وجود دارد، اظهار داشت: هنر انقلاب با مشكلاتی دست و پنجه نرم می كند اما بزرگ ترین مشكل هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی عدم باور برخی مسئولین عالی به اهمیت ندادن به هنر و فرهنگ در سیاست گذاری های كلان كشور است؛ اگر توجه به هنر انقلاب به میزان خود انقلاب صورت می گرفت، اساساً انقلاب اثرگذاری بیشتری نسبت به امروز در داخل و خارج از كشور داشت.
معلمی در ادامه به مبحث مردمی شدن هنر هم اشاره نمود و اظهار داشت: انقلاب برای مردم است و هنر انقلاب باید مردمی باشد. هنرمندی اگر بخواهد اثری خلق كند كه مردم از آن استقبال كنند باید مردمی فكر كند، مردمی زندگی كند تا مشكلات و دغدغه های مردم را بشناسد. باید در كنار مردم بود تا بدانیم امروز مردم چه چیزی را در اولویت خود می دانند. اگر مردم دغدغه خویش را در اثر هنرمند یافت كنند اساساً از آن استقبال خواهند كرد. باید از فضاهای خاص و منحصر به طبقه و گروهی ویژه جدا شده و وارد فضاهای مردمی شویم. حوزه هنری با استفاده از ظرفیت های خود می خواهد این اتفاق رخ دهد و فضاهای عمومی مانند مترو، پیاده روها، اتوبوس ها و… میزبان آثار هنرمندان باشد تا مرز میان آثار و هنر برداشته شده و همگرایی در جامعه رخ دهد.
وی هفته هنر را نماد هنر انقلاب دانست و خاطرنشان كرد: هفته هنر انقلاب اسلامی یك نماد و پرچمی است كه حوزه هنری آنرا برای توجه بیشتر مردم و جذب مخاطب به هنر انقلاب بالا می برد. در این هفته نباید انتظار داشته باشیم تولیدات خارق العادهای تولید شود بلكه باید با عرضه مطلوب مردم را بیشتر از پیش با هنر انقلاب آشنا نماییم و آنها را به جریان مخاطبین اضافه نماییم. انتخاب چهره هنر انقلاب هم بر همین مبحث تاكید دارد، كسی باید بعنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شود كه تولیداتش در سال ۹۷ در گستره توزیع و دربرگیری اجتماعی به نحوی باشد كه جامعه را تحت تأثیر قرار داده و درخشش عمومی كسب كند، از همین رو ما تلاش كردیم دایره انتخاب خویش را از تهران به استان ها ببریم و آنها هم اسامی هنرمندان برگزیده خویش را برای ما ارسال كردند. هیئت داوران در نهایت به ۱۴ اسم رسیدند كه در نهایت نام ۵ نفر بعنوان ۵ گزینه نهایی اعلام گردید و از میان ایشان در اختتامیه جشن هفته هنر انقلاب، برگزیده نهایی و چهره سال هنر انقلاب معرفی و تقدیر می شود.

1398/01/25
15:26:41
5.0 / 5
4821
تگهای خبر: حوزه هنری , فرهنگ , فرهنگ و هنر , هنر
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو