در قالب یك پژوهش بررسی شد

وضعیت مدیریت پسماندهای پزشکی

وضعیت مدیریت پسماندهای پزشکی

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین با انجام یک مطالعه وضعیت مدیریت پسماندهای پزشکی را در مراکز بهداشتی درمانی این شهر مورد بررسی قرار دادند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی، بخش جدایی ناپذیر برنامه ­های بهداشتی و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی درمانی است که عدم کنترل و بی ­توجهی نسبت به آن می ­تواند منجر به شیوع انواع بیماری ­های عفونی و اپیدمی ­ها در جوامع مختلف شود که علاوه بر تهدید جدی سلامت جامعه و محیط زیست هزینه ­های زیادی را بر سیستم سلامت تحمیل می کند.
نتایج مطالعات نشان داده است که مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی می ­تواند نرخ تولید این نوع پسماند را تا ۱۵ درصد کم کند، این امر می ­تواند مشکلات بهداشتی و زیست ­محیطی این پسماندها را به میزان قابل توجهی کم کند.

یکی از مهم ­ترین اقدامات لازم جهت اجرای برنامه صحیح و اصولی مدیریت پسماندهای پزشکی در هر مرکز بهداشتی درمانی، شناخت وضع موجود آن از نظر کمیت و کیفیت پسماند تولیدی، روش های جداسازی، نحوه جمع ­آوری، تصفیه و دفع پسماندهای پزشکی در هر مرکز بهداشتی درمانی است. با تحلیل وضع موجود می ­توان راهکارهای لازم جهت حل مشکلات و استقرار سیستم اصولی مدیریت پسماند را در مراکز بهداشتی درمانی پیشنهاد کرد.

با توجه به اهمیت این مساله پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین با انجام یک مطالعه، میزان تولید پسماندهای پزشکی مراکز بهداشتی درمانی شهرستان قزوین و همین طور وضعیت مدیریت این پسماندها را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج مطالعه نشان داد میزان تولید پسماندهای پزشکی در مراکز بهداشتی درمانی نسبت به پایگاه­ ها و خانه های سلامت بسیار بیشتر بود. پسماندهای عادی بالاترین میزان تولید و پسماندهای شیمیایی و دارویی کمترین نرخ تولید را در مراکز داشتند. مدیریت پسماندهای پزشکی در مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه­ های بهداشت وضعیت بهتری نسبت به خانه­ های بهداشت داشتند.

همچنین تعدادی از فعالیت ­های در رابطه با مدیریت پسماندهای پزشکی خصوصاً جمع آوری و انتقال، بی خطرسازی در محل یا خارج از محل، پسماندهای شیمیایی و دارویی منطبق بر قوانین و مقررات کشوری نیست.

پژوهشگران این مطالعه، استفاده از این نتایج را در مدیریت و برنامه ریزی مراکز بهداشتی درمانی، مدیریت و برنامه ریزی سیستم های بی خطرسازی و دفع پسماندهای ویژه و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی درمانی را پیشنهاد می کنند.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «ارزیابی مدیریت پسماندهای پزشکی مراکز بهداشتی درمانی شهرستان قزوین» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و دکتر حمزه علی جمالی و سیدعلیرضا بابایی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین در انجام این طرح پژوهشی مشارکت داشتند.




1400/05/19
22:18:49
5.0 / 5
614
تگهای خبر: برنامه , سلامت , سیستم , كیفیت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو