عضو هیئت علمی مركز تحقیقات ایدز ایران اعلام كرد

با انتشار كرونا دستیابی به اهداف برنامه ۹۰۹۰۹۰ به تعویق افتاد

با انتشار كرونا دستیابی به اهداف برنامه ۹۰۹۰۹۰ به تعویق افتاد

به گزارش جاوید شو عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز ایران درباره تأثیر انتشار کرونا بر فعالیتهای این مرکز اظهار داشت: در مرکز تحقیقات، طرح های در رابطه با کووید-۱۹ هم داشتیم اما به صورت کلی کرونا، دستیابی به اهداف در ارتباط با HIV را به تاخیر انداخت چونکه اغلب محققان تمرکز خویش را بر مقابله با کرونا قرار دادند. این مورد تنها در ارتباط با کشور ما نیست و در بقیه ی کشورها هم برنامه ۹۰۹۰۹۰ سازمان ملل که قرار بود تا ۲۰۲۰ تحقق یابد به تعویق افتاده است.


دکتر سید احمد سید علینقی در گفتگو با ایسنا، درباره تأثیر انتشار کرونا بر فعالیتهای مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: از اوایل اسفند ماه سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا، فعالیتهای همه ی مراکز تحقیقاتی تحت تأثیر قرار گرفت. از آن جایی که مبحث فعالیتهای ما HIV است، اقداماتی که ما هم در دستور کار داشتیم از شیوع این بیماری متاثر شد. ما هم باید به دانشگاه کمک می کردیم که پژوهش های در ارتباط با کووید-۱۹ را پیش ببرد هم در مورد بیماران مبتلا به HIV، پژوهش های خویش را ادامه می دادیم.
وی ضمن اشاره به اینکه کرونا، دستیابی به اهداف در ارتباط با HIV را به تاخیر انداخته اظهار نمود: اغلب محققان تمرکز خویش را بر مقابله با کرونا قرار دادند. این مورد در ارتباط با کشور ما نیست در بقیه ی کشورها هم برنامه ۹۰۹۰۹۰ سازمان ملل که قرار بود تا ۲۰۲۰ تحقق یابد به تعویق افتاده است. از طرفی، ما بعضی از همکاران خویش را در بیمارستان ها به علت مبتلا شدن به کرونا از دست دادیم و این هم مصیبت بزرگی در این سال بود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز تصریح کرد: امیدواریم با فروکش کردن اپیدمی، تعداد طرح ها و پروپوزال های HIV افزایش یابد و برنامه هایی که در رسیدن به اهداف ۹۰۹۰۹۰ تعریف شده بود ویرایش شود تا فاصله ی بوجود آمده به علت انتشار کرونا را کاهش دهیم. امیدواریم در سال 1400 بتوانیم پژوهش های تخصصی را بر روی بیماران مبتلا به HIV انجام دهیم.
سید علینقی درباره ی پژوهش های انجام شده با مبحث کووید-۱۹ اظهار داشت: از اسفند ماه پژوهش هایی را درباره ی افراد دارای HIV که به کووید-۱۹ مبتلا شدند آغاز کردیم تا دریابیم وضعیت شیوع این بیماری میان مبتلایان به HIV چگونه است. افراد مبتلا به HIV هم مانند سایر مردم در معرض مبتلا شدن به کووید-۱۹ قرار دارند و امکان دارد به این بیماری گرفتار شوند. رعایت پروتکلهای بهداشتی همچون استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستشوی دست ها را به مبتلایان به HIV سفارش می نماییم ضمن این که از آنها می خواهیم داروهای ضد HIV خویش را مرتبا استفاده کنند و حتی الامکان از منزل خارج نشوند. HIV به تنهایی افراد را بیشتر از سایرین مستعد مبتلا شدن به کووید-۱۹ نمی کند همانطور که در مورد سایر بیماری های زمینه ای هم چنین است اما از آن جایی که سیستم ایمنی مبتلایان به HIV دارای نقص است پایبندی به درمان آنها باید کامل باشد و بیشتر دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمایند.
عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز تصریح کرد: بررسی های اولیه در اسفند ماه نشان داد که از میان ۲۰۰ بیمار مبتلا به HIV فقط یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ پیدا شد که وی هم پس از مدتی بهبود یافت. بعدتر که موج های اول و دوم و سوم کووید-۱۹ در کشور به وجود آمد، بعضی از بیماران مرکز تحقیقات را متاسفانه از دست دادیم. در ادامه ی پژوهش اولیه در اسفند ماه، مطالعه ی گسترده تری را طراحی کردیم که نتایج آن بزودی منتشر می شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ی طرح های فناورانه ی مرکز تحقیقات ایدز در سالی که گذشت اظهار داشت: یکی از همکاران بر روی پایبندی به درمان بیماران با سیستم دیجیتال فعالیت کردند. با یکی دو مرکز تحقیقات دیگر در خارج از تهران هم طرح های خود مراقبتی بیماران کووید-۱۹ را اجرا کردیم. همینطور با عنایت به اپیدمی کووید-۱۹ اپلیکیشنی را برای خودمراقبتی این مبتلایان طراحی کردیم.




منبع:

1400/01/18
23:51:44
5.0 / 5
941
تگهای خبر: برنامه , دیجیتال , سیستم
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو