رئیس مركز تحقیقات ارولوژی خبر داد

كاهش عفونت های جنسی در دوران شیوع ویروس كرونا

كاهش عفونت های جنسی در دوران شیوع ویروس كرونا

رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارزیابی کارهای این مرکز در سال قبل به مواردی چون ایجاد بیوبانک سنگ های مجاری ادارای و کوشش برای ساخت مثانه طبیعی اشاره نمود و با استناد به تحقیقات صورت گرفته در این مرکز، اظهار نمود: کرونا سبب افزایش علایم تحریکی و انسدادی می شود و در دوران کرونا عفونت های جنسی بسیار کم شد.


دکتر کاظم آقامیر در گفت و گو با ایسنا، درباره مهم ترین کارهای مرکز تحقیقات ارولوژی در سالی که گذشت اظهار داشت: در سال 1398 مثانه ای را از سیلیکون ساختیم، قالب ریزی آنرا انجام دادیم و مدل حیوانی هم در حال بررسی است و تا حالا نیز موفقیت آمیز بوده و به همین دلیل از سال قبل ساخت مثانه ی طبیعی را کلید زدیم.
وی ادامه داد: برای ساخت یک ارگان یا ارگانوئید ابتدا باید مرحله کشت سلولی طی شود بعد وارد مرحله حیوانی شود. در این قسمت مثانه باید یک ساپورتر داشته باشد که بعد روی این ساپورتر بتوانیم سلولی را سوار نماییم و ساپورتر باید خصوصیاتی داشته باشد که سلول ها در محیط کشت سلولی به آن بچسبند. این مرحله را حالا پشت سر گذاشته ایم. تیم خوبی از دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران، پژوهشگران مرکز تحقیقات ارولوژی و پژوهشگران حوزه ی ژنتیک در این حوزه فعال بودند.
این متخصص ارولوژی با اشاره به همکاری محققانی از دانشگاه تهران با پژوهشگران این مرکز در حوزه مهندسی ژنتیک درباره موفقیتی که این مرکز در زمینه ی از بین بردن تومور به دست آورده است، اظهار داشت: هنگامی که می خواهند تومور به وجود آمده در مثانه را از بین ببرند داروی شیمی درمانی را به داخل مثانه تزریق می کنند. تا حالا از باسیل ضعیف شده ی سل و موادی مثل متومایسین استفاده می شد. طی پنجاه سال قبل در دنیا کمتر کسی بر روی جایگزین این ها کار کرده است. البته بتازگی یکی دو پژوهش در این رابطه از آمریکا در لنست منتشر گردید. ما نیز موفق شدیم وکتوری طراحی نماییم که توان ورود به سلول را دارد.

ایجاد بیوبانک سنگ دستگاه ادراری
رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه بیان کرد: ما در مرکز تحقیقات ارولوژی بانک ژنی برای سنگ ایجاد کردیم. هم اکنون این بیوبانک سنگ، ۲۷۰ عضو دارد. به جز ایران، یکی دو کشور دنیا دارای بیوبانک سنگ هستند. حاصل این کار این است که می توان جهش های ژنی را در بیماران مبتلا به سنگ بررسی کرد و همین طور ژن های بد را تشخیص داد. برای نخستین بار در خاورمیانه و منطقه، مرکز ثبت سنگ دستگاه ادراری را به تصویب رساندیم و اجرا کردیم. الان این طرح به صورت پایلوت در حال اجراست. ما می توانیم در آینده به کمک مهندسی ژنتیک جلوی خیلی از جهش های ژنتیکی را بگیریم و هزینه ها را در طولانی مدت کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه تاثیر ژن بر مبتلاشدن به بیماریهای دستگاه ادراری در خیلی از افراد مشهود است، اشاره کرد: مثلا ژنی در تومور مثانه وجود دارد که فرد با این ژن متولد می شود و اگر شرایط مناسب باشد این ژن سبب بدخیم شدن مثانه می شود. اگر بدانید فرد این ژن را دارد به کمک مهندسی ژنتیک می توان تغییراتی ایجاد کرد که ژن مذکور بیان نشود. در سنگ نیز حدود ۲۶ جهش ژنی با عنوان SNP وجود دارد. بنظر می رسد در مهندسی ژنتیک ارولوژی کارهای خوبی انجام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره یکی از برنامه های آموزشی این مرکز بیان کرد: برنامه ی دیگری را نیز با مرکز استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان ژنویورولوژی طراحی کردیم. در مرحله ی اول این برنامه ۱۵۰ دانشجو شرکت کردند. دانشگاه به این دانشجویان مدرک Double Degree هم اعطا می کند که در کل دنیا قابل استناد است.

تاثیرات کرونا بر فعالیت مراکز تحقیقاتی
آقامیر در پاسخ به پرسشی درباره ی تصویب طرح های در رابطه با کرونا در این مرکز اظهار داشت: ما حدود چهار طرح در رابطه با کرونا در مرکز تحقیقات تعریف کردیم. یکی از آنها مقایسه ی سی تی اسکن با پی سی آر بود که مقاله ی حاصل از آن در نیچر منتشر گردید. یکی دیگر از طرح ها درباره ی شیوه برخورد با متخصصین ارولوژی در دوران کرونا است. پژوهش دیگری که مقاله ی آن در حال چاپ است بررسی عفونت های تناسلی در دوران شیوع کووید-۱۹ است. تاثیر کووید-۱۹ بر علایم تحریکی و انسدادی موضوع یکی دیگر از طرح هایی است که هم اکنون در مرحله چاپ مقاله است. نتایج آن حاکی از این است که کرونا سبب افزایش علایم تحریکی و انسدادی می شود و در دوران کرونا عفونت های جنسی بسیار کم شد.
او در آخر درباره ی تاثیر کرونا بر وضعیت تحقیقات اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا بر تعداد بیماران ما تاثیر گذاشت و سبب کم شدن آنها شد که البته این مساله طبیعی است. از طرف دیگر، با شیوع گسترده ی کووید-۱۹ در جهان، مجلات خارجی نیز تمایل دارند مقاله های مربوط به کرونا را منتشر کنند تا مقالاتی که موضوعات دیگر دارند. بنا بر این ممکنست برونداد مراکز تحقیقاتی از این مساله متاثر شود.




1400/01/05
00:58:35
5.0 / 5
960
تگهای خبر: برنامه , دستگاه , شركت , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو