به مناسبت عید سعید مبعث؛

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاكستان

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاكستان

به گزارش جاوید شو همزمان با سالروز مبعث پیامبر (ص) سمینار ˮسبک زندگی اسلامی و جهان معاصرˮ به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در «پیشاور» پاکستان و مشارکت بخش آموزش و پژوهش دانشگاه این شهر برگزار و سخنرانان بر ضرورت مقابله با تهاجم فرهنگی غرب به پشتوانه سیره حضرت محمد (ص) تاکید نمودند.



به گزارش روز جمعه ایرنا، این سمینار با حضور «مهران اسکندریان» رئیس خانه فرهنگ ایران، دکتر «محمد رئوف» رئیس بخش آموزش و پژوهش دانشگاه پیشاور، دکتر «اباسین یوسف زی» رئیس بخش پشتوی دانشگاه اسلامیه کالج، «اسلم میر» عضو کمیسیون علوم عالی دولت ایالت خیبرپختونخوا و شماری از اساتید دانشگاهی و دانشجویان درسالن همایش های دانشگاه پیشاور برگزار شد.

رییس خانه فرهنگ ایران در پیشاور ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز مبعث پیامبر گرامی اسلام (ص) و ذکر آیه شریفه "لقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ" در باب مبحث سمینار "سبک زندگی اسلامی و جهان معاصر" در مقاله ارائه شده خود با پرداختن به مولفه ها و تشریح سبک زندگی اسلامی در مواجعه با جهان معاصر، عنوان کرد: برخی گمان می کنند منظور از سبک زندگی همان قالب زندگی است. که اگر این گونه تنها قالب زندگی درنظر گرفته شود، فاصله زمانی و جغرافیایی با محیط زندگی پیامبر (ص) و خاندان (ع)، ما را از پیروی سبک زندگی این بزرگواران دور می نماید.

وی اضافه کرد: از طرفی این برداشت اشتباه، گمانه ای را برای الگو پذیری از غرب بوجود می آورد که این نگاه به قالب زندگی است. در صورتی که تعریف سبک زندگی عبارت است از: نگاه به زندگی و عالم هستی (اندیشه، باورها و عقاید) - برنامه ها، روش ها و رفتارها- واکنش احساسی و روحی و اخلاقی مثبت یا منفی نسبت به دیگران که به مجموعه این موارد سبک زندگی گفته می شود.







اسکندریان، درنظر داشتن اهمیت اصول ثابت اخلاقی و انسانی برای معیار زندگی و برنامه ریزی متناسب با زمان و مکان و تنوع پدیده ها درجهان معاصر را بسیار کاربردی دانست و تصریح کرد: قرآن و سنت نبوی (ص) با دعوت به علم، دانش افزایی، خردورزی، اندیشیدن و کسب مهارت تاکید دارند: "فرزند زمان خود باش" و "دانش را حتی از سرزمین های دوردست فراگیر و بیاموز". و این بدان معناست با حفظ روح زندگی مطابق روح اسلامی و الهی میتوان از پیشرفت های زمانه خود، فناوری روز و صنعت و علم بهره جست. بدان معنا که در جهان معاصر با بهره مندی از ابزار و امکانات پیشرفته میتوان زندگی را برپایه اصول ثابت و محتوای اخلاق اسلامی و الهی تنظیم کرد.

وی ضمن اشاره به زوایای مختلف در متن زندگی که همانا سبک زندگی و بخش حقیقی و اصلی آن فرهنگ و تمدن با اجزای تشکیل دهنده مانند: خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، لباس، الگوی مصرف، خوراک، آشپزی، تفریحات، خط، زبان، کسب و کار، رفتاردرمحل کار، دانشگاه، فعالیت سیاسی، ورزشی، رسانه ای، رفتار با پدر و مادر، همسر، فرزند، رفتار با قوانین و دولت ها، نظافت، طهارت، رفتار با دوستان، دشمنان، بیگانگان و... که بخش های اصلی فرهنگ و تمدن درمتن زندگی انسان است اضافه کرد: به طورکلی سبک زندگی یعنی انتخاب روش و شیوه صحیح به منظور زندگی که ضمن تأمین خواسته های مادی و معنوی انسان، در نهایت زمینه های رضایت و خشنودی خداوند متعال را هم فراهم آورد و این مهم جز با انتخاب الگویی جامع و دارای فضایل و ارزش ها در زندگی محقق نخواهد شد.

رییس خانه فرهنگ ایران با برشمردن سرفصل های کلی سبک زندگی اسلامی از جمله: ایمان به خدا و باورهای دینی و اخلاقی، علم، آگاهی، خردورزی، دانش افزایی، کسب مهارت و آینده نگری، پرهیز از غرب گرایی، توجه به نمادهای دینی از جمله: شعائر و آیین ها، آداب و رسوم، سنت های مثبت و اصیل و پویا، توجه به ارزش ها و میراث فرهنگی و تاریخی، توجه به زبان ملی و بومی۷- توجه به تاریخ و تمدن، الگوگیری از پیامبرگرامی اسلام (ص) و خاندان (ع) و همینطور تشریح مولفه های سبک زندگی اسلامی درحوزه فردی، خانواده، اجتماعی، کسب و کار پرداخت.







سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) الگویی برای تمام بشریت

دکتر «حافظ انعام الله خان» استاد بخش آموزش و پژوهش دانشگاه پیشاور در بخشی از سخنرانی خود ضمن اشاره به آیه شریفه قرآن کریم در خصوص وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص) بعنوان رحمت للعالمین عنوان کرد: سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) الگویی برای یک گروه خاص نبوده بلکه پیامبری برای همه انسان ها از هر دین، نژاد، گروه و قومیتی می باشد.

وی اظهار داشت: تمامی انسان ها می توانند با بهره مندی از این رحمت الهی و تاسی از سیره پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) درسبک زندگی خود در جهت سعادت و تعالی جامعه بشری تلاش کنند.

حافظ انعام الله خان اضافه کرد: پیاده نمودن سیره نبوی در سبک زندگی مسلمانان در چارچوب یک آیین و قانون در زندگی روزمره باعث پیشگیری از عقب ماندنگی مسلمانان در دنیای معاصر می گردد.

وی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه دوری از فرهنگ، تمدن، زبان، علم، ادب و سبک زندگی اسلامی باعث شکاف بزرگی در فرهنگ جوامع اسلامی گردیده است. بعنوان مثال: زمانی زبان فارسی، زبان علم و ادب در شبه قاره بوده تا بدانجا که اغلب شعرای این سرزمین پهناور اشعار خویش را به زبان فارسی می سرودند. و بنابراین دوری از زبان، فرهنگ، تمدن، آداب و رسوم سبب جایگزینی فرهنگ و زبان بیگانگان شده است.

این مقام دانشگاهی پاکستان تصریح کرد: تنها راه رهایی از فرهنگ زدگی غربی، بازگشت به هویت از دست رفته و قرار دادن قرآن و سیره نبی مکرم اسلام (ص) بعنوان محور و اساس سبک زندگی خود می باشد.

«اسلم میر» عضو کمیسیون علوم عالی دولت ایالت خیبرپختونخوا هم در تشریح مبحث سمینار مذکور عنوان کرد: ابتدا درگام اول پیش ازپرداختن به مبحث سبک زندگی اسلامی و جهان معاصر بایستی با فهم درست از آن، دیدگاه اسلام در مواجعه با پیشرفت های دنیای امروز را مورد بررسی قرار داد.

وی اضافه کرد: در گام بعدی با هم شکل نمودن سبک زندگی خود بر مبنای سیره حضرت محمد (ص) و الگو پذیری از ایشان میتوان برکات وجود مبارک رحمت للعالمین را در دنیای معاصر برای جامعه بشری ارائه کرد.







1399/12/22
20:38:34
0.0 / 5
1005
تگهای خبر: برنامه , سبك زندگی , صنعت , فرهنگ
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
جاوید شو جاوید شو