در اولین روز وبینار توانمندسازی عنوان شد

تاثیر پژوهش های علمی در توانمندسازی زنان

تاثیر پژوهش های علمی در توانمندسازی زنان

به گزارش جاوید شو مهناز ملانظری؛ رئیس دانشگاه الزهرا در اولین روز وبینار توانمندسازی زنان اظهار داشت: توجه به بحث توانمندسازی زنان و تمرکز بر این موضوع، اساسا یکی از مصادیق و لازمه های تحقق توسعه پایدار در جامعه است که امیداواریم حضور پژوهشگران در این جلسه، فرصتی باشد تا ما بعنوان اعضای دانشگاه ویژه بانوان کشور، قدر و سهم خودرا در اثرگذاری این امر ادا کرده و با پژوهش های علمی و تصویرسازی های دقیق، در تدوین برنامه ها و تصمیم گیری های اساسی کمک نماییم.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، نخستین وبینار از سلسله نشست های توانمندی سازی زنان از جانب پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا با همکاری مراکز اجرایی، دانشگاهی، ملی و بین المللی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) با هدف تبادل تجربه و هم افزایی در زمینه توانمندسازی زنان از امروز (چهارشنبه، ۱۵ بهمن ماه) با مبحث توانمندسازی زنان در حوزه علوم و فناوری با حضور دکتر ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا به صورت آنلاین برگزار شد.

دکتر مشکین فام؛ رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک ولادت حضرت زهرا (س) توضیحاتی در مورد سلسله وبینارهای توانمندسازی زنان عرضه کرد و اظهار داشت: این وبینارها همزمان با ایام ولادت حضرت زهرا (س) و دهه فجر از ۱۵ بهمن تا ۲۲ بهمن با سخنرانی بیشتر از ۸۰ استاد از کشورهای مختلف از جمله: عراق، عمان، مالزی، اردن و... برگزار می شود.

در ادامه دکتر مهناز ملانظری؛ رئیس دانشگاه الزهرا هم ضمن تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه (س) و دهه مبارکه فجر، مطرح کرد: بطور قطع یکی از محل های طرح و بحث در حوزه زنان دانشگاه الزهرا است. دانشگاهی که بیشتر از ۱۰ هزار دانشجو دختر در آن مشغول به تحصیل هستند و عمده فعالیتهای آن توسط بانوان توانمند اداره می شود.

وی با اشاره به اینکه امروزه توسعه پایدار یکی از بسترهای رشد و تعالی انسان است، افزود: توجه به بحث توانمندسازی زنان و تمرکز بر این موضوع، بطور قطع یکی از مصادیق و لازمه های تحقق توسعه پایدار در جامعه است که امیداواریم حضور پژوهشگران در این جلسه، فرصتی باشد تا ما بعنوان اعضای دانشگاه ویژه بانوان کشور، قدر و سهم خویش را در اثرگذاری این امر ادا کرده و با پژوهش های علمی و تصویرسازی های دقیق، در تدوین برنامه ها و تصمیم گیری های اساسی کمک نماییم.

رییس دانشگاه الزهرا ضمن اشاره به شرایط کنونی جهان و همه گیری ویروس کرونا، اظهار داشت: در این دوران، تصویری جدید از مشارکت و نقش زنان در جامعه و حضور پررنگ آنها در تیم های پزشکی در کمک به بیماران را شاهد می باشیم و زنان ما بار دیگر نشان دادند که در بحران ها حضور جدی دارند و بطور قطع با حضور و فداکاری های آن هاست که سلامت روانی جامعه هم در این دوران تأمین می شود.

وی در انتها با اشاره به اینکه برگزاری چنین نشست هایی با توجه و تعمق بر چالش های پیش رو، در حل معضلات بسیار موثر خواهد بود، اضافه کرد: امیدواریم این نشست ها و همایش ها، زمینه ساز حضور پررنگ تر زنان در حوزه های مختلف جامعه باشد.

دکتر فریبا نظری؛ مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده، با اشاره به اینکه حالا در شرایطی هستیم که جهان درگیر بحرانی همه گیر شده و سبک زندگی خانواده ها را گرفتار تحول و دگرگونی کرده است، اظهار داشت: در شرایط فعلی زنان با نقش های متفاوتی که پیش از این بحران هم ایفا می کردند، گرفتار یک فشار و کار مضاعف شده اند.

وی اضافه کرد: حالا در حوزه درمان می بینیم که زنان نمادی از ایثار و فداکاری را از خود به معرض نمایش گذاشته اند و تمام وجود خویش را برای نگهداری از بیماران وقف کرده اند که جهان در مقابل این میزان از مهر، سر تعظیم فرود می آورد.

دکتر نظری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه خانمهایی که دوشادوش مردان در این دوران بعنوان کادر بهداشت و سلامت تا آخرین لحظه ایستادگی کردند، به مفهوم کلی توانمندسازی زنان و اقدامات وزارت کشور در این عرصه اشاره و اظهار نمود: وزارت کشور طی چندسال اخیر، در فعالیت ها و رویکردهای کلی خود، بحث توانمند شدن زنان در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی را در دستور کار قرار داده چونکه جامعه زنان نیاز دارند که کل جامعه نسبت به توانمندی ها و محورهایی که آنها می توانند در آن به مهارت برسند، آگاه باشند.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده افزود: نمی گردد یک سویه زنان را به سمت توانمند سازی سوق دهیم و آموزش های لازم را در زمینه های مختلف به آنها دهیم اما نیم دیگری از جامعه بعنوان مردان، متوجه نباشند یا آگاهی پیدا نکنند که زنان به چه توانمندی هایی می توانند دست یابند و چه حقوقی دارند و چه مسیری را می توانند در این سیر توانمندی طی کنند. بنابراین بر همین مبنا از همه مدیران دفاتر حوزه زنان درخواست شد با کمک دستگاههای اجرایی دیگر، هرجا قرار شد زنان گامی بردارند، این را به یک گفتمان تبدیل کنند بدین معنا که گفتمان میان ما و دستگاههای اجرایی دیگر این باشد که بپذیرند زنان در حوزه های مختلف این توانایی را دارند تا در راه توانمند شدن گام بردارند.

وی با اشاره به اینکه اگر کلیت جامعه این حق را برای زنان قائل نباشد تلاش یک سویه برای توانمندسازی زنان راه به جایی نخواهد داشت، به اقدامات وزارت کشور در توانمندسازی زنان در حوزه سیاسی اشاره نمود و اظهار داشت: در این چندسال تلاش کردیم تا توانمندسازی سیاسی زنان را جدی تر ببینیم که یکی از محورهای اصلی آن، حضور زنان در پست های مدیریتی است که لازمه این امر حضور زنان در رده های پایین تر مدیریتی است که هم اکنون این مورد در دستور کار قرار گرفته است.

نظری اضافه کرد: خوشبختانه برای اولین بار در تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران، حالا ۱۵ معاون استاندار زن در سرتاسر کشور داریم که همین تعداد با تجارب و تخصص هایی که طی این مدت بدست آورده اند، می توانند توانمندی خویش را در رده های بالاتر پیش ببرند.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده ضمن اشاره به اقدامات این وزارت در حوزه اجتماعی و آموزشی اظهار داشت: در این عرصه هم ایراداتی در ادبیات و نگاه دستگاههای اجرایی ما به زنان وجود دارد و گاها زنان سرپرست خانوار را بعنوان گروه های صدمه پذیر در نظر می گیرند که حالا ما در جهت اصلاح این معانی و مفاهیم هستیم.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه الزهرا؛ وی در مورد اقدامات توانمندسازی زنان در حوزه اقتصادی هم اظهار داشت: باید نگاه به زنان از دید قالب سنتی و مصرف کنندگی به به تولید در اقتصاد، تولید خدمات مختلف شکسته شود چونکه زنان نیاز دارند در حوزه توانمندی اقتصادی هم رشد کنند چونکه زنان در بحث کارآفرینی نسبت به مردان پیشتاز هستند و این رویکرد هم جزو سیاست های اصلی ما است تا مسیر تسهیلات برای زنان کمی هموار شود.





منبع:

1399/11/16
18:15:22
0.0 / 5
951
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو