پژوهشگران با بررسی اثر كنگر فرنگی مطرح كردند
سلاحی مقابل كبد چرب
پژوهشگران کشور در امتداد یافتن راهکارهای طبیعی برای غلبه بر معضل جهانی کبد چرب، استفاده از گیاه دارویی آرتیشو را سفارش کرده و آنرا مؤثر دانسته اند.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، کبد چرب یکی از دلیلهای مهم بیماری مزمن کبدی در انسان بشمار می رود. درحقیقت کبد چرب غیرالکلی یک بیماری است که دامنه گسترده ای از علایم بالینی را دربر می گیرد که در صورت عدم درمان، می تواند نهایتاً به نابودی سلول های کبدی و مرگ منجر شود.
کبد چرب غیرالکلی که در فقدان مصرف الکل ایجاد می شود، بعنوان یک مشکل عمده در رابطه با سلامت شناخته شده است و باتوجه به شیوع گسترده آن در جهان، این بیماری را باید بعنوان یک پدیده زاییده زندگی پیشرفته ماشینی، جدی گرفت و برنامه درمانی مناسب و آموزش های گسترده برای پیش گیری از افزایش شیوع آن تدارک دید.
بنا بر نقطه نظرات پژوهشگران، بیماری کبدچرب همراه با چاقی، مقاومت به انسولین و حتی در مواردی بدون مبتلاشدن به دیابت دیده می شود. مبتلاشدن به این بیماری در مطالعات مختلف بین 10 تا 24 درصد در افراد سالم و 58 تا 74 درصد در افراد چاق و بیماران مبتلابه دیابت نوع دو گزارش شده است و ارتباط قابل توجه آن با مرگ ومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و مغزی همیشه در کانون توجه بوده است.
خوشبختانه بیشتر موارد بیماری کبد چرب با آزمایش های ساده کبدی در نمونه خون افراد و یا با انجام روش های تصویربرداری ساده مانند سونوگرافی کبد و MRI قابل تشخیص می باشد. اما برای درمان آن بایستی علاوه بر درمان های دارویی معمول، استفاده از روش های مکمل را نیز مد نظر قرار داد.
در همین خصوص، محققانی از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج همدان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی این شهر تحقیقی را انجام داده اند که در آن از گیاه دارویی آرتیشو برای غلبه بر فاکتورهای کبد چرب استفاده شده است.
پژوهشگران برای انجام این مطالعه از مشارکت 70 بیمار در سنین 25 تا 63 سال استفاده کردند. آنها برگ گیاه آرتیشو را روزانه در دو نوبت دم کرده و به مدت 45 روز به مصرف بیماران رساندند. بعد از طی دوره آزمایش، سطوح اکوژن پارانشیمال کبد همراه با فاکتورهای کبدی AST و ALT این بیماران بررسی و تجزیه و تحلیل شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که می توان از گیاه فوق برای بهبود علایم آزمایشگاهی کبد چرب بهره برد و آنرا بعنوان دارویی طبیعی برای این عارضه به کار برد.
محسن رجبی، محقق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج همدان و سه همکار دیگرش در این تحقیق می گویند: «گیاه آرتیشو که به کنگر فرنگی و ارده شاهی نیز مشهور است، گیاهی از خانواده کاسنی است. این گیاه حمایت کننده کبد، ضدمیکروب، پایین آورنده کلسترول و چربی خون و بهبوددهنده سلول های اندوتلیال در آترواسکلروز است».
بگفته آنها، «نتایج آزمایش های ما نشان داد که بنظر می رسد بتوان از گیاه آرتیشو در بهبود علایم آزمایشگاهی کبد چرب بهره برد و این گیاه می تواند بعنوان یک مکمل دارویی گیاهی، بدون اثر جانبی شایان توجه در کاهش عوارض این بیماری در نظر گرفته شود».
طبق این یافته ها، این گیاه در کاهش لیپیدها و لیپوپروتئین ها بوسیله دخالت در راه بیوسنتز کلسترول و همین طور اثر بر تولید و ترشح صفرا در کبد عمل می کند و بنظر می رسد وجود ترکیبات خاص موجود در این گیاه پاسخگوی تأثیرات آن بر موارد ذکرشده و به خصوص بهبود عملکرد کبد باشد.
این یافته ها را فصل نامه «طب مکمل» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر نموده است.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب