یك پژوهشگر:

ادارات باید به پژوهشگران، اولویت پژوهشی بدهند

ادارات باید به پژوهشگران، اولویت پژوهشی بدهند

به گزارش جاوید شو همدان یکی از پژوهشگران برتر حوزه علوم انسانی سال 99 همدان با اعلان اینکه متأسفانه نتایج پژوهش های انجام شده رها می شود، اظهار داشت: عدم توجه به پژوهشگران برتر توسط سازمان و ارگان های مربوطه برای انجام پژوهش در رفع مشکلات جامعه یکی از اشکالات حوزه پژوهش در ایران است.


دکتر سعید آریاپوران در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: پژوهش هایی که بنده انجام می دهم، بیشتر در حوزه روانشناسی کودک و نوجوان، مسائل زناشویی و مشکلات روانشناختی پرستاران است.
وی اشاره کرد: بنده از سال ۱۳۹۰ عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه ملایر هستم و پنج سال بعنوان پژوهشگر برتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه انتخاب شدم. امسال هم با توجه به این که ۹ مقاله خوب و کتاب نوشتم، سمینارهایی که شرکت کردم و داوری مقالاتی که انجام دادم، بعنوان یکی از پژوهشگران برتر استان انتخاب شدم.
آریاپوران بیان کرد: پژوهش های انجام شده توسط بنده در حوزه کودکان و نوجوانان مربوط به اختلالات یادگیری و اختلالات روانشناختی و حوزه زناشویی مربوط به درمان های شناختی رفتاری مشکلات زوجین است.
وی با اعلان اینکه پرستاران یک گروه زحمتکش و در معرض خطر هستند، در ارتباط با پژوهش هایی در زمینه مشکلات روانشناختی پرستاران، توضیح داد: ورود هر بیمار به مراکز درمانی همراه با اضطراب و استرس برای پرستاران است که با بهره گیری از راهکارها و نتایج پژوهش هایی در این عرصه می توان برای حل مشکلات روانشناختی این قشر بهره برد.
عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه ملایر با اعلان اینکه در کل دنیا پیشبرد اهداف بر طبق پژوهش ها است و معتقدم با نتایجی که از پژوهش ها حاصل می شود، می توان به جامعه کمک کرد، افزود: مباحث پژوهشی و اختراعات، همراه با نوآوری است که پیشنهادات و نتایج آن، می تواند در جامعه به صورت راهنما در اختیار ارگان و سازمان مربوطه قرار گیرد.
وی مطرح کرد: نتایج پژوهش ها بعد از چاپ باید در مراکز مربوطه مورد استفاده قرار گیرد اما در ایران رفتارهایی در مراکز و ادارات مربوطه می بینیم که برخلاف پیشنهادات ما است و همیشه نیز گلایه دارند که چرا ما آنقدر مشکل داریم!؟
رئیس مرکز مشاوره و درمان دانشگاه ملایر اشاره کرد: برای حل مشکلات جامعه، ادارات باید به پژوهشگران، اولویت پژوهشی بدهند و پژوهش ها مبتنی بر اولویت های جامعه باشد.
وی با اعلان اینکه متأسفانه نتایج پژوهش های انجام شده رها می شود، تاکید کرد: فقط تعداد و حجم مقالات برای مسئولان مهمست و برای نتیجه آن اهمیتی قائل نیستند، حتی بعضی از مسئولان با تعداد مقالات انتشار یافته ممکنست مرکز خودرا فعال بدانند اما زمانی این پژوهش ها باارزش است که از نتایج آن استفاده گردد و عدم توجه به پژوهشگران برتر توسط سازمان و ارگان های مربوطه برای انجام پژوهش بمنظور رفع مشکلات جامعه نیز یکی از اشکالات حوزه پژوهش در ایران است.
این روانشناس در ارتباط با ورود دانشجویان به حوزه پژوهشی اظهار داشت: بنده بیشتر کارها را با دانشجویانم انجام می دهم اما برخی دانشجوها انگیزه و تجربه پژوهشی ندارند بدین سبب باید ما اساتید در کنار دانشجویان باشیم و به آنها انگیزه و خلاقیت بدهیم. برخی از دانشجویان سابقم که الان در مقطع دکتری تحصیل می کنند، همان مقالاتی که در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه ملایر نوشته اند را در سطح گسترده تر بررسی می کنند.
وی در ارتباط با عدم تمایل دانشحویان برای ورود به حوزه پژوهشی، اظهار داشت: مسائل و مشکلات اقتصادی، تفکر منفی نسبت به آینده، مدرک گرایی و پذیرش بی رویه دانشجویان در دانشگاه ها که برخلاف استانداردهای بین المللی است، سبب بی انگیزگی دانشجویان برای ورود به حوزه پژوهش و مطالعات است اما باید تلاش نماییم تا در این افراد انگیزه پژوهش ایجاد شود.




منبع:

1399/09/29
22:41:18
5.0 / 5
994
تگهای خبر: ادبیات , پرستار , شركت , كتاب
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو