پیام مركز تحقیقات ویروس شناسی بالینی به مناسبت روز جهانی ایدز؛

پاندمی كووید ۱۹ توجه را از پرداختن به ایدز منحرف نكند

پاندمی كووید ۱۹ توجه را از پرداختن به ایدز منحرف نكند

به گزارش جاوید شو مركز تحقیقات ویروس شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشكی تهران در سالروز جهانی ایدز و در همه گیری ویروس كرونا پیامی را منتشر نمود.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، متن این پیام به شرح ذیل است:
«هر ساله در اول دسامبر (۱۰ آذر ماه) با این هدف که به ملت ها یادآوری کنند که هنوز ویروس عامل بیماری ایدز (HIV) در جوامع وجود دارد و باید در برنامه های نظام سلامت از جنبه های مختلف به آن توجه ویژه داشت و تابه حال جان میلیون ها انسان را گرفته است. اثرات سوء اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی ایدز در جوامع بشری سبب شده تا این بیماری موردتوجه جهانی قرار گیرد. غالب مردم از طریق های انتقال این ویروس آگاه هستند به صورتی که این ویروس دولت ها را با چالش های بزرگی روبرو کرد و حتی در کتاب های درسی مدارس آموزش های لازم بنا به سیاست های فرهنگی هر کشور پیشبینی و اجرا شد.
از نگاه علمی با عنایت به این که راه انتقال این ویروس از راه هوا نبود پس با آگاهی بخشی و نهادینه کردن دستورالعمل های پیشگیرانه در کنترل و حفاظت از خون و سایر راه های انتقال آن تا حد بالایی به پیشگیری از انتشار آن در مردم دست یافته شد.
ازنظر بیماری زایی و رفتار ویروس HIV در بدن شناخت قابل توجهی در دسترس قرار گرفت به طوریکه تلاش محققین دنیا در این خصوص در هر زمان کشورها را به دستاوردهای جدیدی رسانده است ولی وجود دوره بدون علامت طولانی (ناقل سالم) تا بیشتر از ۲۰ سال خطر بالقوه مستمر آلودگی در جامعه را همواره گوشزد میکند و بنابراین هم از این ویروس خانمان سوز و سایر ویروس های این خانواده و مشابه مثل HTLV1 و ویروس های منتقله از راه خون هیچگاه نباید غفلت کرد و باید برنامه های دقیق کشوری را با تمام قدرت پیگیری کرد.
شایسته است پیام روز جهانی ایدز سال جاری به دنیا این باشد که نه تنها ویروس عامل ایدز بلکه ویروس Covid 19 و پاندمی بی سابقه آن به دنیا اثبات کرد باوجود چنین ویروس های مختلف در دنیا با راه های انتقال متفاوت بخصوص این ویروس با راه انتقال هوا، توانایی انتشار بالا، تغییرات در شکل و رفتار در جوامع مختلف و وجود ناقلین سالم که در ویروس های دارای این شرایط یعنی توانایی انتشار پس از ورود به بدن و پیش از بروز علایم و عدم آگاهی فرد آلوده که باید سدهای قوی در حفاظت مردم از ویروس ها و آینده پر فراز و نشیب در تعامل با آنها و دشواری فراوان برای مقابله با این عوامل بیماری زای خاص ایجاد کرد.
پاندمی کووید ۱۹ و حواشی جهانگیر آن نباید توجه عامه مردم و مسئولین را از پرداختن به ایدز منحرف نماید. در بهترین صورت مساله می توان در نظر گرفت که به علت محدودیت های ارتباط اجتماعی، شاید جنبه انتقال جنسی این ویروس تا حدی معتدل گردد، لیکن با عنایت به امکان سرایت از طریق های دیگر (تزریق موارد مخدر، راه های خونی و غیره) بیم آن می رود که بعد از رفع نگرانی های موجود در زمینه کووید ۱۹، شاهد بروز بحران در افزایش میزان مبتلایان جدید ویروس HIV باشیم و این نکته ایست که مسئولین دست اندرکار امور بهداشتی در جهان را نگران ساخته است.
پس هیچ راهی جز پیشبینی های دقیق علمی برای بروز پی درپی احتمالی بیماری های ویروسی چه به صورت پاندمی و چه اپیدمی و حتی چه به صورت تک گیر و خطرناک، برنامه ریزی، پشتیبانی از محققین و دانشمندان جهت انجام تحقیقات لازم بر روی پیشگیری و واکسن، تشخیص، دارو، درمان و مؤلفه های دیگر آن و همینطور افزایش آگاهی و ترویج و توسعه پایدار سبک زندگی سالم برای مقاومت بالای طبیعی بدن در مقابل انتشار ویروس ها نیست.
مبحث روز جهانی ایدز سال جاری responsibility Shared، solidarity Global است که همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک است. اهمیت جلوگیری از آن، اهمیت جلب حمایت سیاست گذاران، مسؤلان و سازمان ها از برنامه های اطلاع رسانی و کنترل اچ آی وی و افزایش همکاریهای بین بخشی، معرفی اقدامات، دستاوردها و چالش های موجود در زمینه برنامه های ایدز، جلب مشارکت انجمن های غیردولتی و عموم مردم در برنامه های پیشگیری و کنترل اچ آی وی و برجسته سازی شعار روز جهانی ایدز و نهادینه کردن آن، ازجمله اهداف شعار سال جاری اعلام شده اند.

روزشمار هفته اطلاع رسانی ایدز به شرح زیر اعلام شده است:
سه شنبه ۱۱ آذر: افزایش تاب آوری سازمانی و افزایش دسترسی به خدمات و مطالعات در شرایط بحران
چهارشنبه ۱۲ آذر: خانواده و اچ آی وی
پنج شنبه ۱۳ آذر: رسانه و اچ آی وی
جمعه ۱۴ آذر: جوانان، نوجوانان و اچ آی وی
شنبه ۱۵ آذر: مسئولیت اجتماعی و اچ آی وی
یکشنبه ۱۶ آذر: نقش سازمان ها و اچ آی وی
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این مرکز اعلام نمود با عنایت به شرایط آینده دنیا و احتمال ماندگاری طولانی ویروس COVID19 در جوامع و همینطور بروز و انتشار ویروس های بازپدید و نوپدید، بسیار ضروری است که الگوی این عزم جهانی برای مقابله با ویروس HIV برای ویروس های دیگر که قادرند کشورها را گرفتار جنگ فرسایشی نمایند، موردتوجه ویژه و مستمر دولت، مجلس بخصوص وزارت بهداشت قرار گیرد.»



1399/09/13
12:34:08
5.0 / 5
1021
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو