مروری بر نتایج یك پژوهش؛

كودكان چقدر می توانند از موبایل و تلویزیون استفاده كنند؟

كودكان چقدر می توانند از موبایل و تلویزیون استفاده كنند؟

بررسی های یك مطالعه نشان داد كه استفاده روزانه بیشتر از دو ساعت كودكان از تلویزیون، موبایل و تبلت، با اختلالات رفتاری، پرخاشگری، رفتارهای ضداجتماعی و اضطراب مرتبط می باشد. محدود كردن استفاده از این وسایل می تواند در كاهش این اختلالات در كودكان موثر باشد.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، در دو دهه گذشته سن آغاز به استفاده از رسانه های جدید بسیار کاهش یافته است. بااینکه در این زمان سهم تماشای تلویزیون کاهش یافته اما سهم استفاده از دیگر رسانه های جدید در کودکان زیر هشت سال به شدت افزایش یافته است.
با عنایت به تاثیرات استفاده از این رسانه ها و ابزارهای جدید در کودکان؛ پژوهشگران با انجام مطالعه ای اثر آنها را بر اختلالات رفتاری کودکان پیش دبستانی بررسی کردند. در انجام این مطالعه، «مهین اسلامی شهربابکی» و «پیام صالحی»؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمان و همکارانشان، مشارکت داشتند.
در این پژوهش که در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ انجام شد، ۲۷۴ نفر از کودکان پیش دبستانی شهر کرمان مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته های این مطالعه درباب میزان استفاده از ابزارهای با صفحه نمایش (موبایل، تبلت و تلویزیون) نشان داد که ۷۶.۴ درصد از کودکان بررسی شده، بیشتر از دو ساعت از این ابزارها استفاده می نمایند. در حالیکه مطالعات تاکید بر محدود کردن زمان استفاده از ابزارهای با صفحه نمایش خصوصا در این رده سنی دارند. در پژوهش مشخص شد پسرانی که بیش تر از دو ساعت از رسانه ها استفاده می کردند، بطور قابل توجهی از دختران بیش تر است.
همین طور سطح تحصیلات بالاتر و خانه دار بودن مادران، با استفاده بیشتر کودکان از رسانه ارتباط مدلول دار داشت؛ اما این مورد ارتباطی با سطح تحصیلات پدران نداشت.
در بررسی ها مشخص شد که اضطراب، رفتارهای ضد اجتماعی، اختلالات کلی رفتاری با استفاده روزانه بیشتر از دو ساعت کودکان از موبایل ارتباط واضحی دارد. همین طور اختلالات رفتاری و رفتارهای پرخاشگرانه با میزان بالای ساعات استفاده از تلویزیون مرتبط می باشد و استفاده بیش از دو ساعت از تبلت در روز با رفتارهای ضد اجتماعی ارتباط آشکاری دارد.
پژوهشگران این مطالعه با عنایت به نتایج به دست آمده و مشکلات هر یک از این ابزارها، به محدودسازی استفاده از همه رسانه ها در سن پیش دبستانی تاکید می کنند.
نتایج این مطالعه، مهر ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی میزان استفاده از رسانه های دیجیتال و ارتباط آن با اختلالات رفتاری در کودکان» در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، انتشار یافته است.



1399/08/23
18:39:22
5.0 / 5
1141
تگهای خبر: دیجیتال
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
جاوید شو جاوید شو