رئیس پژوهشگاه غدد دانشگاه علوم پزشكی تهران مطرح كرد

اهمیت نقش میكروبیوتای دستگاه گوارش در دوران همه گیری كووید19

اهمیت نقش میكروبیوتای دستگاه گوارش در دوران همه گیری كووید19

به گزارش جاوید شو رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار نمود: با شناخت بیشتر نقش میكروبیوتا در مقاومت نسبت به بروز عفونت های ویروسی، می توان به شناسایی راهكارهای مداخله ای برای تعدیل تركیب میكروبیوتا در امتداد بهبود عملكرد سیستم ایمنی پرداخت.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، هر ساله بیست و هفتم ژوئن معادل با هفتم تیرماه در سرتاسر جهان مراسم بزرگداشت روز جهانی میکروبیوم انجام می شود. شعار جهانی امسال برای این روز، اهمیت حفظ تنوع میکروبیوتا بدن انسان و جهان هستی است؛ به این امید که سلامت را به دنبال داشته باشد.
دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه روز جهانی میکروبیوم اظهار داشت: تعداد سلول های میکروبی بدن انسان بیشتر از سلول های انسانی است و میکروبیوتای بدن انسان باتوجه به نقشی که در عملکرد سلول های ایمنی بدن دارد در شرایط همه گیری کووید۱۹ از اهمیت بالایی برخوردارست.
وی ادامه داد: میکروبیوتا با ترشح متابولیت های مختلف میزان ترشح سیتوکین ها و پاسخ های التهابی را در بدن تنظیم می کند و از این طریق بر شدت بیماری کووید۱۹ موثر است.
لاریجانی با اشاره به این که ترکیب میکروبیوتای بدن انسان در خیلی از بیماری های غیرواگیر همچون چاقی، دیابت، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی-عروقی و اختلالات کلیوی مختل می شود و این بیماری ها خطر مرگ و میر در مبتلایان به کووید۱۹ را می افزایند، اظهار نمود: مطالعات نشان داده اند که از هر پنج نفر در دنیا یک نفر گرفتار بیماری زمینه ای است که این مساله خطر مبتلاشدن به درجه شدید کووید۱۹ و پیامد های ناشی از آن را بیشتر می کند.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: شیوع بالای اختلال در ترکیب میکروبیوتای دستگاه گوارش و بیماری های غیرواگیر در سالمندان، این گروه سنی را در معرض خطر بالاتری در دوران همه گیری قرار داده است.
وی افزود: با شناخت بیشتر نقش میکروبیوتا در مقاومت نسبت به بروز عفونت های ویروسی، می توان به شناسایی راهکارهای مداخله ای برای تعدیل ترکیب میکروبیوتا در امتداد بهبود عملکرد سیستم ایمنی پرداخت.
نایب رییس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر ورزش کردن، پیروی از رژیم غذایی متنوع و سرشار از منابع فیبر و آنتی اکسیدان ها همچون میوه ها، سبزی ها و غذاهای تخمیرشده، دوری از استرس و پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها را در تعدیل تنوع میکروبیوتای بدن انسان در شرایط همه گیری بیماری کرونا ویروس اثرگذار خواند.
طبق اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، لاریجانی در آخر ضمن اشاره به اهمیت این دانش بین رشته ای، توسعه این حوزه را یکی از اهداف مهم پژوهشگاه ذکر کرد و اضافه کرد: باتوجه به نقش میکروبیوتا در بیماری های غیرواگیر، لازم است با شناخت این ترکیب بسترهای استفاده از این دانش در پیش گیری از بیماری ها را فراهم نماییم.




منبع:

1399/04/09
13:52:47
5.0 / 5
2954
تگهای خبر: دستگاه , سلامت , سیستم
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو