صالحی در دیدار با اعضای كمیسیون فرهنگی مجلس:

توجه به حوزه های فرهنگی و دینی از دغدغه های اصلی وزارت ارشاد است

توجه به حوزه های فرهنگی و دینی از دغدغه های اصلی وزارت ارشاد است

جاوید شو: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در دیدار با اعضای كمیسیون فرهنگی دوره دهم مجلس اظهار داشت: توجه به این حوزه از دغدغه های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید بوده و خواهد بود.



به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، سیدعباس صالحی با تاکید بر این مطلب اضافه کرد: در این دوره تعاملات و ارتباطات مثبت و مناسبی بین کمیسیون و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوجود آمد.
وی با اشاره به برخی رئوس اقدامات و کارهای صورت گرفته این وزارتخانه در این دوره افزود: در ابتدای حضور در این وزارتخانه بعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به انجام ۹ کلان پروژه در کمیسیون فرهنگی و صحن مجلس شورای اسلامی اشاره کردم که این ۹ کلان برنامه را بعنوان تعهد قانونی و شرعی خود می دانم و تلاش می نماییم بر مبنای آن موضوعات و کارها را پیش ببریم.
وی در بخشی با اشاره به اقدامات دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: حوزه دینی یکی از دغدغه های اصلی این وزارخانه به شمار می آید. در بخش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اتفاقات خوبی صورت گرفته است. اساسنامه این کانون پس از ۲۵ سال در این دوره به تصویب رسید. سامانه ثبت کانون ها فعال است و بیشتر از ۲ میلیون اعضای کانون ها در این سامانه به ثبت رسیده که بر مبنای آن تمام فعالیتهای آنها هم برای ما روشن است.
وی اضافه کرد: طرح «فهما» یکی دیگر از اقدامات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری کشور است که مبتنی بر تحولات گسترده در کانون ها است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری به اقدامات و فعالیتهای معاونت قرآن و عترت اشاره نمود و اظهار داشت: در این معاونت هم اتفاقات و رویدادهای خوبی صورت گرفته است که جشن رمضان در استان ها و تقویت کیفی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که سال جاری به علت شیوع کرونا برگزار نشد، همچون این اقدامات به حساب می آید.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در بخش حج و زیارت در ۳ سال قبل اقدامات خوبی صورت گرفته و حج با عزت و با امنیتی داشته ایم. در حوزه اوقاف هم فعالیت ها و اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی به اقدامات حوزه فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اشاره نمود و اضافه کرد: حوزه کتاب و کتابخوانی که همچون دغدغه های مقام معظم رهبری هم هست مورد توجه این وزارتخانه بوده و اتفاقات خوبی در این بخش صورت گرفته است. جام باشگاه های کتابخوانی و پایتخت فرهنگی کتاب در کشور همچون این اتفاقات به شمار می آید.
صالحی در عین حال خاطرنشان کرد: ساخت ۳۶۵ کتابخانه در ۳ سال قبل از دیگر اقدامات در حوزه کتاب و کتابخوانی است و این بخش یکی دیگر از دغدغه های این وزارتخانه به حساب می آید.
رییس شورای هنر به تشکیل این شورا اشاره نمود و اظهار داشت: این شورا پس از سال ۸۸ تشکیل نشد و با پیگیری های آقای عاملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دو هفته گذشته تشکیل شد و مسئولیت آن بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و امیدوارم بعضی از کارهای فرهنگ و هنری را بتوانیم از راه این شورا پیش ببریم.
وی به شهرهای خلاق اشاره نمود و اظهار داشت: شهرهای خلاق ایده مهمی بود که از راه آن مزیت های فرهنگی و هنری هر شهری شناسایی و از کنار هم قرار گرفتن این شهرها شبکه شهرهای خلاق به وجود می آید که ظرفیت های عمومی و خصوصی را برای پیشبرد و اعتلای فرهنگ و هنر آنها به کمک می طلبد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید به اقدامات سازمان سینمایی اشاره نمود و اظهار داشت: در این عرصه هم نوزایی سینمایی در بخش های مختلف و زیرساختی به وجود آمده که کاملاً محسوس است. همچون ساخت و ساز سینماهای امید در شهرهای فاقد سینما که از سال ۹۸ شروع شد.
وی افزود: در بخش رسانه هم اقداماتی صورت گرفته که در ایام انتشار کرونا یکی از قابلیت های آن مشخص شد. در معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی مانند زمان جنگ که ستاد تبلیغات داشتیم، ستاد خبری تشکیل شد که مسیر خبری رسانه ها در ایام کرونایی را تعقیب می کند.
صالحی افزود: در این روزها همانطور که مدافعان سلامت در کنار مردم بوده اند ستاد خبری هم کوشیده آرامش اجتماعی را در کشور حفظ کند.
وی به اقدامات و توجه این وزارتخانه به حوزه استان ها اشاره نمود و اضافه کرد: علاوه بر سفرهای استانی معمولی که داشته ایم، با ۱۸ استاندار استان هم تفاهم نامه فرهنگی، هنری، رسانه ای و دینی امضا کرده ایم که برنامه های آنها دنبال می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در فضای مجازی هم در این دوره سند تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی به امضا رسید. انشاالله تا آخر نیمه اول سال خدمات وزارتخانه از راه پنجره واحد صورت می گیرد و این وزارتخانه توجه جدی تری به اقدامات محتوایی در فضای مجازی دارد و تلاش می نماییم در فضای مجازی شرایط سالم تر، مؤثر تر و اقتصادی تری برای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه ایجاد نماییم.
وی به اقدامات و خدمات صندوق اعتباری هنر هم اشاره نمود و اضافه کرد: این صندوق در ابتدای این دوره ۳۵ هزار عضو داشت و امروز ۷۲ هزار عضو دارد و بیمه شدگان از ۱۹ هزار نفر به ۳۵ هزار نفر ارتقا یافتند و خدمات و تسهیلات در حد امکانات از راه این صندوق به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه عرضه می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات این وزارتخانه در ایام انتشار کرونا اشاره نمود و افزود: در این عرصه هم تمام تلاشمان را کرده ایم که اقداماتی برای اهالی فرهنگ و هنر و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی و هنری متضرر از انتشار کرونا داشته باشیم. که مواردی از آن اعلام شده و مواردی دیگر در حال پیگیری است.
وی در انتها از همکاری و حمایت های کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم قدردانی نمود و اظهار داشت: در این کمیسیون فرهنگی مجلس نقش حمایتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت و در طرح و لوایح مختلف به کمک این وزارتخانه آمد که برخی تصویب گردید و برخی باقی مانده است. دیدگاه های نظارتی و پیشنهادی این کمیسیون هم همواره برای ما نقش کمک کننده داشته است.
در ابتدای این دیدار علی اصغر کاراندیش مروستی معاون حقوقی، مجلس و امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از نقش تعاملی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم اظهار داشت: در این دوره همکاری ها و تعاملات خوب و مؤثری صورت گرفت و اگر انتقاداتی هم بود از روی دلسوزی و اصلاح امور بوده است.
در بخش دیگری جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تمام تلاشمان این بود که بتوانیم با هدف حفظ و تقویت فرهنگ دینی و ملی کشور اقداماتی داشته باشیم و در این دوره کارهای خوبی در چارچوب طرح و لوایح فرهنگی و هنری صورت گرفت که لایحه اصلاح بند ۱۶ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از این موارد است.
وی افزود: طرح اجبار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پشتیبانی از فیلم های ضد آمریکایی، طرح ترویج کتابت قرآن با رسم الخط مفاخر ملی و … هم از دیگر این طرح ها به شمار می آید.
جعفرپور اظهار داشت: جلسات خوبی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان و رؤسای سازمان های تابعه ین وزارتخانه داشتیم.
وی اضافه کرد: وضع معیشتی هنرمندان بخصوص در ایام انتشار کرونا یکی از دغدغه های اصلی است و بخشودگی سه ماه مالیات اهالی فرهنگ و هنر یکی از گام های این وزارتخانه در این ایام به شمار می آید.
رئیس کمیسیون فرهمگی مجلس افزود: توجه به فضای مجازی در دوره پساکرونایی ضروریست که تقویت شود و ریل گذاری فضای مجازی در بعد فرهنگی و هنری جزو وظایفی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن توجه دارد.
در ادامه دیدار حجت الاسلام سالک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بر توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر حجاب و عفاف تصریح کرد.
وی اظهار داشت: کتاب باید در سبد خانوار قرار بگیرد و توجه به عملکرد شورای های فرهنگ عمومی در استان ها و حل مساله کاغذ از ضروریات است.
در ادامه علیرضا ابراهیمی اظهار داشت: توجه به سینما، تئاتر، موسیقی و فضای مجازی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
در بخش دیگری از این دیدار طیبه سیاووشی اظهار داشت: در این دوره همکاری خوبی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس صورت گرفت و لایحه پشتیبانی از مالکیت فکری هم باید در دوره بعدی دنبال شود و مغفول نماند.
در ادامه سیده فاطمه ذوالقدر از توجه این وزارتخانه جهت استفاده از ظرفیت زنان در بخش مدیریتی قدردانی نمود و اظهار داشت: توجه به زنان و جوانان برای مشارکت در بخش های مختلف فرهنگی و هنری ضروریست.
در بخش دیگری از این دیدار محمد اسماعیل سعیدی اظهار داشت: در دوره وزارت دکتر صالحی آرامش بر حوزه فرهنگ و هنر کشور حکمفرما بود و این یک فرصت به شمار می آید برای خدمت و حل مشکلات حوزه فرهنگ و هنر کشور.
وی اضافه کرد: توجه به حوزه تئاتر بخصوص تئاتر در تبریز ضروری می باشد. همینطور همه شاخص ها و تصمیمات فرهنگی کشور در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و در این حوزه باید تعیین تکلیف شود و مرجع تصمیم گیری در این عرصه مشخص شود.
در ادامه اصغر مسعودی اظهار داشت: طرح های خوبی در دولت تدبیر و امید در بخش فرهنگ و هنر تصویب گردید و روابط خوبی بین این وزارتخانه و کمیسیون فرهنگی صورت گرفت.
وی بر تکمیل ساخت برخی کتابخانه ها تصریح کرد و اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های قرآنی و فرهنگی هم اقدامات خوبی انجام داده و گاهی مشکل یک موسیقی را نباید تعمیم به تمام کارهای این وزارتخانه داد و دیگر اقدامات مثبت آنرا نادیده گرفت.
در بخش دیگری حجت الاسلام مهدی شیخ اظهار داشت: سیاست زدایی یکی از روندهای این وزارتخانه در دوره آقای دکتر صالحی است و ایجاد توازن بین عرصه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از اقدامات دکتر صالحی در این دوره است.
وی اضافه کرد: ما در کمیسیون فرهنگی مجلس سعی کردیم بیشتر نقش حمایت کننده داشته باشیم تا نقش مطالبه گر.
در ادامه حجت الاسلام سیدصادق طباطبایی نژاد اظهار داشت: ارتباط و هم افزایی خوبی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس در دوره دهم برقرار بود.
وی اضافه کرد: این وزارتخانه یک وزارتخانه کاربردی و مهم می باشد و مسائل مهمی مانند اوقاف، حج و زیارت، سینما، موسیقی، کتاب، تئاتر و … را دنبال می کند و مدیریت آن خیلی سخت است چونکه با اقشار مختلف جامعه در ارتباط می باشد.
طباطبایی نژاد افزود: توجه به مسائل دینی بیشتر از پیش در این وزارتخانه ضروریست و باید برنامه ریزی دقیقی برای آن صورت بگیرد. و باید در این حوزه هم افزایی داشته باشیم چونکه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به حوزه های مسئولیتی اش بسیار ضعیف است.
در بخش دیگری حجت الاسلام احد آزادیخواه اظهار داشت: باید در بخش فرهنگ و هنر نسبت به سیاه نمایی های همراه با جریان معاند کشور تدبیر داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در این دوره در حوزه سینمای کشور با رنسانس غیر قابل انکار مواجه هستیم و با این وجود نباید اصل ارزش های ما در سینما مورد توجه نباشد و نباید نگاه به سینمای پاک و مقدس از بین برود.
در آخر علی اصغر کاراندیش اظهار داشت: در حوزه توجه به حجاب و عفاف وزارت کشور کمیته ای با این عنوان دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آنجا عضو است ولی تلاش می کند در این عرصه فعال باشد.
وی افزود: یک سوم بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنری و سینمایی صرف می شود و دو سوم آن صرف فعالیتهای دینی و فرهنگی می شود.

1399/03/04
23:03:17
5.0 / 5
3101
تگهای خبر: برنامه , حوزه هنری , خدمات , سفر
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
جاوید شو جاوید شو