معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد:

پشتیبانی از انقلاب فرهنگی در مساجد پایه گذاری شد

پشتیبانی از انقلاب فرهنگی در مساجد پایه گذاری شد

به گزارش جاوید شو معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: پشتیبانی از فرهنگ و انقلاب فرهنگی در مساجد پایه ریزی و اجرایی شده است.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، لادن حیدری در گردهمائی مسئولین دبیرخانه های كانون های فرهنگی و هنری مساجد كشور اظهار نمود: مبحث مسجد كه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال ها مطرح شده موضوعی است كه جزو اولویت های وزرای محترم فرهنگ بوده و در دوره حاضر هم جزو اولویت های اول وزیر محترم جناب آقای صالحی هم قرار گرفته است و تاكیدات موكد ایشان همواره برای پشتیبانی از پایگاه فرهنگی مسجد و استفاده از ظرفیت های آن است كه در برنامه های كلان و خرد وزارت خانه پیش بینی شده است.
وی افزود: مساجد بعنوان پایگاه اصلی جوامع اسلامی شناخته اند، بخصوص در ایران كه جزو پایگاه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی گاها نظامی در دوران دفاع مقدس و حتی پیش از انقلاب بوده و هم اكنون هم چنین نقش هایی برای آن منظور شده و در كنار آن ابلاغ پیام های الهی و اجرای احكام الهی هم قرار گرفته است كه در این جریان نقش اصلی را مساجد ایفا كرده و می كنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد: مبحث پشتیبانی از فرهنگ و انقلاب فرهنگی كه نقش كلیدی در تغییر و تحولات فرهنگی بازی كرده است، همواره در مسجد پایه ریزی، اجرا و دنبال شده است، هم اكنون و با وجود استقرار امنیت در كشور نیازمند این هستیم كه برنامه های منسجمی را در حوزه فرهنگی كشور در مسجد داشته باشیم و امید است در این برهه زمانی كه نظام اسلامی ما مستقر شده است مانند زمان طاغوت كه جریان دهی نهضت انقلاب ما را سامان می داد، حالا هم باید بتواند نهضت فرهنگی ما را سامان دهد.
حیدری اضافه كرد: در دوران دفاع مقدس نقش اصلی مساجد پشتیبانی از جبهه های دفاع مقدس، رزمندگان و گاها پایگاه های نظامی كه در شهرها استقرار داشتند، بود اما هم اكنون كه امنیت مستقر است و نظام ما به یاری خداوند نظام اسلامی است، انتظار داریم كه موضوعات و جریان های فرهنگی در مساجد بیشتر دنبال شوند.
وی افزود: در شرایطی كه دشمنان انقلاب و اسلام با برنامه ریزی های منسجم خرد و كلان چندین ساله در مقابل انقلاب فرهنگی ما مقاومت می كنند و دست به تهاجم فرهنگی می زنند كم ترین نیاز امروز ما، برنامه ریزی های مدون فرهنگی در حوزه مسجد برای مقابله با تهاجم فرهنگی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: باید بودجه هایی را در سازمان برنامه و بودجه پیش بینی نماییم و حتی اعتباراتی را در قالب اعتبارات دیگر به كانون ها اختصاص دهیم. تخصیص های سالانه مستلزم این است كه كارنامه برنامه های ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر كانون های فرهنگی هنری مساجد كشور به سازمان برنامه و بودجه عرضه شود و بتوانیم از آن دفاع كامل داشته باشیم و نشان دهیم كه ستاد عالی و كانون های ما بر مبنای برنامه ای كه سال قبل بعنوان برنامه و بودجه سال 97ارائه و صرف شده با خوبی عمل كرده اند و می توانند در آینده هم به وظایف خود به خوبی عمل كنند.
حیدری عنوان كرد: بنده از خلل ها و ضعف های موجود در كار ستاد به علت آن كه شخصیت حقوقی مستقلی از جانب وزارت خانه شكل نگرفته بود و هم اساس نامه مستقلی نداشت، آگاه بودم و هم می دانستم كه اگر این مورد ادامه پیدا كند و استقلال شخصیت برای ستاد به وجود نیاید، برنامه ریزی مستقلی را نمی توان عرضه داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار نمود: اساس نامه ای كه تا امروز برای آن زحمت ها كشیده شده است و پیگیری ها شده، امید است پس از تصویب و ابلاغ آن در سازمان برنامه و بودجه و همینطور در نهادهایی كه نیازمند دفاع است، بتواند به خوبی عملیاتی شود.
حیدری اظهار داشت: وضعیت اقتصادی ما ایجاب می كند كه برنامه محور بودن خویش را بیشتر مد نظر داشته باشیم. اما صرفه جویی بیشتر در هزینه ها را هم از نظر دور نكنیم. همان گونه كه مقام معظم رهبری تاكیدات موكدی در اقتصاد مقاومتی دارند و همواره مد نظر دارند كه ما از هزینه های گزاف و بیهوده جلوگیری نماییم و صرفا در چهارچوب برنامه های پیش بینی شده این هزینه ها را مصرف نماییم تا بتوانیم بر طبق این صرفه جویی ها تخصیص های بهتری را دریافت نماییم.
وی تصریح كرد: امسال تلاش هایی برای افزایش تخصیص داشتیم كه ستاد یكی از نهادهای موفق در آن بوده و در جذب اعتبارات وزارت خانه به خوبی عمل كرده است، امسال هم به نسبت سایر مراجعی كه زیر نظر وزرات خانه عمل كرده اند و به شكلی بودجه آن به وزرات خانه متصل است ستاد موفقیت نسبی داشته است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد: یكی از موضاعات مورد تاكید ستاد عالی، تمركز زدایی و سوق بودجه ها به سمت استان ها و مراكز استانی است كه با این كار خیلی از كاركردهای استان ها حمایت می گردد و بر همین مبنا می توانیم شاهد فعالیت های چشمگیری باشیم.
حیدری افزود: مبحث اصلی ما تمركز زدایی حوزه فرهنگ در تهران، یكی از اساسی ترین نیازهای ما در حوزه فرهنگی كشور است كه توزیع منابع و هم فعالیت ها در استان ها به نسبت گستردگی و جمعیتی كه دارند به درستی شكل نگرفته است.
وی اضافه كرد: یكی از لزوم ها توجه به مناطق محروم، مرزی و استان های كمتر برخوردار می باشد كه جزو اولویت های وزرات فرهنگ هم قرار گرفته و امید است كه ما بیشترین پایگاه های فرهنگی را در مساجد روستاها داشته باشیم و از ظرفیت روستاها در مساجد حداكثر استفاده را ببریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان كرد: در دورافتاده ترین مناطق هم افراد آن حداقل یك گوشی همراه دارند كه این نشان داده است می توان از ظرفیت فضای مجازی هم در حوزه فرهنگ حداكثر استفاده را برد و امیدواریم كه كانون های فرهنگی وهنری ما در مساجد برای كودكان و نوجوانان پایگاهی امن و قابل اعتماد باشد.
حیدری متذكر شد: نیازی كه جوانان امروزه دارند با نیازهای نسل گذشته بسیار متفاوت می باشد و هم این جریان هوشیاری ما را طلب می كند كه متناسب با نیاز آنها برنامه های فرهنگی خویش را عرضه دهیم، شایان ذكر است كه كشورهای دیگر از این نیاز به خوبی آگاه شدند و برنامه هایی در قالب های مختلف مانند انیمیشن تهیه كرده و در اختیار نسل جوان خود گذاشته اند.
وی در این باره افزود: ما در ورود به این حوزه كمی تاخیر داشته ایم و محصولات دیگر كشورها كه با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما ناهمخوان بوده اند، وارد كشور شدند و در اختیار نسل جوان ما قرار گرفتند كه این جریان ریشه تهاجمات فرهنگی ای است كه امروزه با آن سروكار داریم و الان در تولید آثار ایرانی و اسلامی و هم شناسایی نسل جوان گام های موثری برداشته شده است.
حضور در مسجد خود تربیت است
در ادامه این گردهمایی حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، دبیر ستاد هماهنگی كانون های فرهنگی هنری مساجد هم طی سخنانی اظهار نمود: حضور در مساجد خود تربیت است و باید تلاش نماییم جوانان و نوجوانان با حضور در مسجد فعالیت تربیتی داشته باشند، همان گونه كه صرف حضور در مسجد هم خود عبادت است. تشرف به حرم مطهر رضوی هم می تواند در قالب عبادت مطرح شود و انسان را به تفكر وا می دارد.
وی افزود: تذهیب نفس خود هم از مواردی است كه برای انسان از اهمیت والایی برخوردار می باشد. در این میان اگر منش و رفتار امام(ره) اثرگذار نبود پس از گذشت چهل سال از انقلاب این خصوصیت ها به فراموشی سپرده می شد.
دبیر ستاد هماهنگی كانون های فرهنگی هنری مساجد تصریح كرد: در مبحث فعالیت های گوناگون در مساجد، انگیزه الهی از جایگاه ویژه ای برخوردار و با این انگیزه است كه كارها پیشرفت كرده و به جلو می ‎ رود. باید گفت تذهیب نفس، فعالیت های خودجوش باید با نگاه معقول همراه باشد. باید گفت اگر به دنبال این هستید كه در كار توفیق پیدا كنید باید تقوا داشته باشید و تقوا سازنده مطلوب خواهد بود.
ارزانی با بیان این كه فعالیت كانون های فرهنگی هنری مبتنی بر كار جهادی است و باید سركشی از این فعالیت ها در كار خود داشته باشیم، عنوان كرد: كار فرهنگی اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی و فرمایشات مقام معظم رهبری است. تلاش جهادی باید خالصانه و صادقانه باشد.
وی اظهار نمود: در كار خود باید برنامه ریزی دقیق و منسجم داشته باشیم، فعالیت بدون برنامه ریزی چیزی است كه خاندان با آن كاملا مخالف بودند، در این خصوص برنامه تحول ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر كانون های فرهنگی هنری مساجد كشور در اسفندماه سال قبل آماده و برای تایید به ریاست جمهوری تقدیم شد.
دبیر ستاد هماهنگی كانون های فرهنگی هنری مساجد عنوان كرد: این سوال مطرح می گردد كه نبوغ جمهوری اسلامی را به جلو می برد یا نظام. باید گفت نبوغ در نظام سازی اثرگذار است، اما جامعه را نظام اداره می كند. گاهی تصور می گردد با نبوغ می توانیم به جایی برسیم اما این طور نیست كه باید از نظام پیروی نماییم. در حالیكه نظام است كه جامعه را اداره و مدیریت می كند.
ارزانی اظهار داشت: تا به امروز 920 هزار نفر در سامانه كانون های فرهنگی هنری مساجد ثبت نام كرده اند و با رشد خوبی روبه رو شدیم. در این میان برخی استان ها قوی تر وارد شدند و امید است تا آخر سال این رقم به بالای 2 میلیون نفر هم برسد. چون كه معتقد هستیم منابع انسانی از منابع مالی قوی و موثرتر است. همینطور 22 هزار و 127 كانون هم به ثبت رسیده و پیش بینی می گردد تا آخر امسال به 25 هزار نفر هم برسد.
وی در مورد توجه ویژه كانون های فرهنگی هنری به هنر هم اظهار داشت: هنر ما خاموش نبوده اما كم فروغ است و باید پرفروغ تر شود. به تازگی در دیداری كه با مقام معظم رهبری داشتیم، عنوان كردند كه «هنر باید میدان دار باشد.» تاثیر ابعاد مختلف هنر به انسان بسیار بالاست و نباید از آن غفلت شود.




1397/09/18
13:33:36
5.0 / 5
5116
تگهای خبر: برنامه , فرهنگ , گردهمایی , هنر
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو