با تصویب شورای فرهنگ عمومی؛

سیزدهم دی روز جهانی مقاومت نامگذاری شد

سیزدهم دی روز جهانی مقاومت نامگذاری شد

جاوید شو: با پیشنهاد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و آرای اعضای حاضر سیزدهم دی همزمان با روز شهادت سردار قاسم سلیمانی بعنوان روز جهانی مقاومت نامگذاری شد.


به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، اعضای حاضر در هفتصد و سی و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی كشور كه بامداد امروز سه شنبه ۱۷ دی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سردار سپهبد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و دیگر همراهان شهیدش، اقدام جنایتكارانه و تروریستی آمریكا را به شدت محكوم كردند.
ابتدای این جلسه سیدمحمدرضا موالی زاده با تسلیت شهادت سردار سلیمانی و گرامیداشت ۱۷ دی روز درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی، اظهار داشت: جلسه امروز دو موضوع بررسی نامگذاری ۱۳ دی بعنوان روز «جهانی مقاومت» و همین طور «ترویج فرهنگ ورزش همگانی» را دنبال می كند.
در ادامه سردار بهمن كارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به پیشنهادها برای نامگذاری روز ۱۳ دی بعنوان روز جهانی مقاومت اظهار داشت: باتوجه به فرمایشات اولیه مقام معظم رهبری به دنبال به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی كه ایشان را یك چهره مقاومت در عرصه بین المللی اعلام كردند، تصمیم بر آن شد تا روز ۱۳ دی كه همزمان با روز شهادت سردار سلیمانی است بعنوان روز جهانی مقاومت نامگذاری شود.
وی با اشاره به برخی خاصیت های شخصیتی و معنوی سردار سلیمانی اضافه كرد: ایشان اقدامات بسیاری در عرصه مقاومت و منطقه انجام داده اند و دشمنان چون از این اقدامات باخبر بودند به خوبی وی را می شناختند. بدین سبب شناخت كامل سردار سلیمانی و اقدامات ایشان نیاز به زمان دارد.
در ادامه با تأیید اعضای حاضر در جلسه نامگذاری روز ۱۳ دی همزمان با روز شهادت سردار سلیمانی بعنوان روز جهانی مقاومت به تصویب شورا رسید.
شهادت سردار سلیمانی انسجام ملی را به رخ جهانیان كشید
در بخش دیگر این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار قاسم سلیمانی اظهار داشت: حضور میلیونی مردم در شهرهای مختلف خصوصاً تهران برای وداع با سردار سلیمانی و محكومیت اقدام جنایتكارانه آمریكا انسجام و وحدت ملی را به رخ جهانیان كشید.
سیدعباس صالحی افزود: وقتی مرحوم حاج سیدمصطفی خمینی به شهادت رسیدند، حضرت امام خمینی (ره) در واكنش به این شهادت از تعبیر الطاف خفیه الهی یاد كردند و با اینكه سید مصطفی برای امام از جایگاه و وجاهت خاصی برخوردار بود ولی شهادت وی ضربه ای بر مدیریت جهادی حضرت امام خمینی (ره) وارد نكرد.
وی اضافه كرد: اتفاقاتی در دو دوره قبل و پس از شهادت حاج سیدمصطفی خمینی پدید آمد و در روز جمعه ۱۳ دی امسال هم وقتی خبر شهادت سردار سلیمانی را شنیدیم، در ابتدا یك شوك اولیه بود و انسان فكر نمی كرد كه بتواند از این غم بلند شود، ولی اتفاقاتی كه در ایام اخیر و به دنبال شهادت ایشان پدید آمد، چه در سطح داخلی و چه در سطح بین المللی نشان از تغییرات اساسی دارد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی كشور اظهار داشت: مردم بعنوان اصلی ترین سرمایه اجتماعی كشور با حضور خود در مراسم وداع با سردار حاج قاسم سلیمانی منجر به رفع گسست های بین مردم با مردم و مردم با حاكمیت شدند.
وی در عین حال اشاره كرد: این حضور در سراسر كشور قابل مشاهده بود و شهادت سردار سلیمانی منجر به وحدت و انسجام ملی شد كه نباید از این امر بعنوان سرمایه اجتماعی غافل بود.
صالحی با اشاره به تغییرات در فضای منطقه ای بعد از شهادت سردار سلیمانی افزود: در شرایطی كه وجود داشت و دشمن در كوشش برای گسست و واگرایی روابط ایران و عراق بود، شهادت سردار سلیمانی و همرزمانش و ابومهدی المهندس و تشییع آنها در راه كربلا تا نجف اتفاقاتی را به دنبال استواری این روابط پدید آورد.
وی اخراج نیروهای نظامی آمریكا از خاك عراق با تصویب هیأت پارلمانی عراق را از دیگر اتفاقات بعد از شهادت سردار سلیمانی بیان كرد و اظهار داشت: در فضای جهانی هم اتفاقاتی افتاد كه قابل توجه است.
صالحی در ادامه با اشاره به خاصیت های فردی سردار سلیمانی اضافه كرد: اخلاص یكی از خاصیت های بارز ایشان بود و رابطه وی با خداوند همراه با خلوص بود و وقتی كسی با بی نهایت خودرا به خداوند وصل می كند قدرت بی نهایت برایش ایجاد می شود و بااینكه شهادت ایشان برای ما سخت و غم انگیز است اما امیدوارم مایه اتفاقات مثبت در آینده و در راه اهداف ایشان باشد.
در ادامه دستور دوم جلسه با عنوان ترویج فرهنگ ورزش همگانی مورد بررسی قرار گرفت.
فقر حركتی مخاطره جدی در سلامت جوامع
سیدعبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: ۱۷ دی همزمان با روز درگذشت پهلوان غلامرضا تختی است و توجه به ورزش همگانی در شورای فرهنگ عمومی قابل توجه و تقدیر است.
وی افزود: باتوجه به اهمیت ورزش همگانی در ایران و دیگر جوامع جهانی باید به این مساله در ابعاد مختلف پرداخته شود برای اینكه یكی از چالش های جدی در جهان موضوع سلامت است.
احمدی در عین حال اشاره كرد: سبك زندگی و حاكم شدن زندگی ماشینی در جوامع منجر به كاهش تحرك و فقر حركت عمومی در تمام جهان شده و این فقر تحركی منجر به مخاطره سلامت افراد شده است. بدین سبب توجه به ورزش همگانی و ایجاد زیرساخت های لازم دراین زمینه از اهمیت زیادی برخوردارست كه باید مورد توجه دستگاه های ذیربط همچون وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، و سازمان های صدا و سیمای جمهوری اسلامی، بسیج، تبلیغات، دانشگاه آزاد اسلامی و … باشد و وزارت ورزش و جوانان برای فرهنگ سازی ورزش همگانی مصوبه ای را در چارچوب نظام نامه ورزش كشور دارد كه آنرا به این وزارتخانه ها و سازمان ها ابلاغ كرده است.
احمدی افزود: در ورزش همگانی با دو چالش عمده مشاركت اقشار جامعه در برنامه های ورزش همگانی و مشاركت دستگاه های ذیربط مواجه هستیم كه برای چالش اول اهتمام كرده ایم در چارچوب توسعه همگانی با رویكرد اجتماعی برنامه هایی را دنبال نماییم. در مورد چالش دوم هم كانون های جمعیتی قابل توجهی داریم كه دستگاه های ذیربط با آنها مانند وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حوزه های نیروی های مسلح، سازمان بسیج، صدا و سیما و … ارتباط دارد.
وی درانتها اظهار داشت: توجه به جمعیت روستایی و استفاده از ظرفیت های بازی های بومی، سنتی و محلی كه مورد تاكید مقام معظم رهبری نیز هست از دیگر موضوعات مورد توجه این وزارتخانه در حوزه ورزش های همگانی است.
در ادامه مولایی مدیركل توسعه ورزش های همگانی وزارت ورزش و جوانان گزارشی با عنوان برنامه توسعه فرهنگ ورزش همگانی ارائه كرد.
در این گزارش بر نهادینه كردن ورزش بعنوان یكی سبك مهم زندگی در بین مردم تاكید گردیده است. همین طور كم تحركی كه بعنوان یك رفتار در بین جامعه شكل گرفته، بر تغییر رفتار مردم در این عرصه تاكید شده بود.
اصلاح نگرش بوسیله برنامه های مستمر و هوشمند، ارائه برنامه های جذاب و هم افزایی و پایش ملی، آموزش، توسعه زیرساخت ها، تولید برنامه های كاربردی و … همچون پیشنهادهای این گزارش برای فرار از فقر تحركی در بین جامعه است.
در ادامه میرجلیلی مسئول ورزشی سازمان بسیج مستضعفین گزارشی از مجموعه اقدامات این سازمان در حوزه ورزش ارائه كرد.
تربیت نیروی متخصص ورزشی، آموزش بازی های كودكانه و خلاقانه، ساخت بیشتر از ۳ هزار سالن و مكان ورزشی در كشور، برگزاری همایش های حوزه ورزش های همگانی، آموزش های رزمی و دفاع شخصی، توانمند سازی بسیج در توسعه ورزش همگانی و … همچون این اقدامات است.
در بخش دیگری از این جلسه محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران گزارشی از مجموعه اقدامات این دستگاه ارائه كرد.
وی اظهار داشت: گسترش ورزش های همگانی یكی از وظایف شهرداری است و سه شنبه های بدون خودرو و تردد با دوچرخه در این روز یكی از اقدامات شهرداری در این راستا به شمار می آید.
وی گسترش پیاده راه ها برای تحرك و بازی در كنار ورزش، ایجاد توازن عادلانه امكانات ورزشی در تمام مناطق تهران، توجه به گروه های خاص همچون سالمندان با هدف ایجاد نشاط در بین آنها، ایجاد ۳ سالن برای جانبازان و معلولان، مناسب سازی بوستان ها و … را همچون اقدامات شهرداری تهران در حوزه ورزش های همگانی برشمرد.
جوادی یگانه اضافه كرد: ۱۲۰۰ ایستگاه صبحگاهی و عصرگاهی در سطح تهران كه از این تعداد ۷۰۰ ایستگاه مخصوص بانوان است، ۲۲۰۰ پارك در تهران برای ورزش صبحگاهی مردم، ۴۲۰ مجموعه ورزشی شهرداری تهران در تمام مناطق تهران و … از دیگر اقدامات شهرداری در این بخش است.
در ادامه سوسن باستانی جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا (س) بر مناسب سازی فضای مدارس خصوصاً مدارس دخترانه و مقطع ابتدایی برای ورزش اصرار كرد.
وی همین طور بر هم افزایی بین دستگاهی با هدف گسترش و نهادینه كردن ورزش های همگانی اصرار كرد.
در بخش دیگری علیرضا كاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بر نقش این وزارتخانه در گسترش و نهادینه كردن ورزش همگانی در جامعه خصوصاً دانش آموزان اشاره نمود و اظهار داشت: توجه به موانع در این عرصه و گسترش زیرساخت ها قابل توجه است.
وی همین طور بر مناسب سازی آموزشی در حوزه ورزش های همگانی خصوصاً برای دختران اصرار كرد و اضافه كرد: بر ابعاد تربیتی و حمایت هایی كه باید دراین زمینه صورت بگیرد نیز باید تمركز شود.
در اختتام این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش و اهمیت ورزش در سبك زندگی افراد، اظهار داشت: باید به اینكه چگونه می توان بوسیله فرهنگ سازی تحرك را در بین مردم افزایش و فقر تحركی را كاهش دهیم تمركز داشته باشیم و وزارتخانه هایی مانند آموزش و پرورش، تعاون، كار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و شهرداری و صدا و سیما و … در این عرصه نقش مؤثری دارند.
در ابتدای این جلسه یكی از مداحان دوده (ع) به مناسبت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و دیگر شهدای جنایت ۱۳ دی آمریكا به ذكر مصیبت پرداخت.


منبع:

1398/10/29
23:53:28
5.0 / 5
4581
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
جاوید شو جاوید شو