چرا پاسخگویی مسئولان به افكار عمومی فرهنگسازی نشده است؟

شورای شهر ارواح محترم

شورای شهر ارواح محترم

جاوید شو: در هنگامه ای كه تهران با بحران بی سابقه آلودگی هوا دست و پنجه نرم می كند، اعضای شورای شهر وقت خودرا برای تغییر نام خیابان ها به شخصیت های فرهنگی می گذرانند.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: محمد آسیابانی
محسن هاشمی بهرمانی، رئیس شورای شهر تهران چند روز پیش ضمن توییتی نوشت: «جای مردان سیاست بنشانید درخت.» گویا شخص جناب رئیس به این نتیجه رسیده كه اهالی سیاست و سیاسی كاری دو مؤلفه مخرب برای اداره امور شهر هستند.
شورای شهر قبلی تهران شاهد حضور برخی از چهره های ورزشی و هنری بود كه رسماً هیچ گونه تأثیری در شورا و پیشبرد امور كلانشهر تهران نداشتند. گویا باید اهالی سیاست را نیز در دسته بندی گروه هایی كه حضورشان بعنوان عضو شورای شهر مخرب است (یعنی ورزشكاران و هنرمندان) جای داد.
چند هفته گذشته تهران از نظر آلودگی هوا شرایطی بسیار بغرنج را گذراند. روز سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ گزارشی تكان دهنده از صحبت های پیروز حناچی، شهردار تهران در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران در خبرگزاری مهر منتشر گردید. (اینجا را بخوانید) در آن جلسه شهردار تهران اشاره نمود كه در شامگاه دوشنبه ۲۵ آذر ذرات معلق در هوای تهران به شاخص ۲۰۰ رسید و این یعنی آنكه شهر باید تخلیه می شد كه خوشبختانه باران آمد و اندكی از آلودگی هوای تهران كاسته شد. گمان می كنید اعضای شورای شهر تهران در این وضعیت مشغول به چه كاری بودند؟ جلسات متوالی برای رفع بحران آلودگی هوا؟!
حقوق می گیرند تا نام خیابان ها را به نام اهالی فرهنگ بگذارند!
آلودگی هوای تهران در درجه نخست به فرهنگ غلط توسعه آن ارتباط دارد. حجم عمده ساخت و ساز در یك دهه گذشته و عدم توجه به توسعه متناسب سیستم حمل و نقل عمومی با عنایت به جمعیتی كه این ساخت و ساز به تهران كشانده، دلیل مهمی برای آلودگی است. همین مساله سبب شده تا فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی هیچگاه در تهران نهادینه نشود. اصولاً فرهنگ غلط توسعه تهران، نمایشی شدن زندگی مردم را سبب شد. تهران شهر سواره هاست و نداشتن خودروی شخصی در آن معضل بزرگی بشمار می رود. به همین خاطر تهران در مشاغل مدیریتی خود به متخصصان و برنامه ریزان شهری و شخصیت های دلسوز نیاز دارد.
در این روزها كه تهرانی ها با آلودگی هوای بی سابقه در تاریخ معاصر دسته و پنجه نرم می كنند، رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با افتخار از جلسات پی در پی شورای شهر برای تغییر نام خیابان هایی به اسامی عباس كیارستمی، ناصر حجازی و… سخن می گوید روند طبیعی قاعدتاً باید این باشد كه در چنین شرایطی كه بحران آلودگی در حال بریدن نفس تهرانی هاست، اعضای شورای شهر تهران تمام برنامه های دیگر خودرا تعطیل یا نیمه تعطیل كرده و با برگزاری جلسات اضطراری و جلسات مشترك با نهادهای مرتبط به رفع شدت آلودگی در این روزها با برنامه های میان مدت و طراحی برنامه های بلندمدت برای رفع همیشگی معضل آلودگی هوای تهران اقدام نمایند. اگر چنین كنند، قاعدتاً خبرنگاران و اهالی فرهنگ هم آستین بالا زده و به كمك شورا و نهادهای مرتبط می آیند تا قدمی برای حل این معضل تابحال لاینحل بردارند. اما اعضای شورای شهر در این روزها مشغول به چه كارهایی بودند؟
در این روزها كه تهرانی ها با آلودگی هوای بی سابقه در تاریخ معاصر دسته و پنجه نرم می كنند، رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با افتخار از جلسات پی در پی شورای شهر برای تغییر نام خیابان هایی به اسامی عباس كیارستمی، ناصر حجازی و… سخن می گوید. كار عمده اعضای شورای شهر در دوره فعلی از زمان شروع تا به امروز فقط تعیین شهرداران گوناگون برای تهران و تغییر نام خیابان ها بوده است. یعنی آنها ماهیانه n میلیون تومان حقوق و مزایا می گیرند تا نام خیابان های تهران را تغییر دهند. اخیراً شهردار و شورای شهر تهران در رونمایی از نقش برجسته سرباز هخامنشی در موزه مشاهیر برج میلاد نیز رونمایی كرده اند. این كار ویژه آنها در این یكی دو ماه اخیر بوده است.
گویا برای اعضای شورا و شخص محمدجواد حق شناس، رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، شخصیت های فوت شده بمراتب اهمیت بیشتری نسبت به شخصیت های فرهنگی در قید حیات و عموم مردم دارند. باید هم چنین باشد، چونكه آنها با نام شخصیت های فرهنگی، هنری و ورزشی وفات یافته بهتر می توانند نمایش اجرا كنند و بعد از اختتام دوره خود یكطرفه بگویند كه ما در عرض چهار سال مثلاً چهار هزار خیابان را تغییر نام دادیم و بروید خدا را شاكر باشید.
حجم عمده ای از جمعیت تهران را افراد بالای كودكان و نوجوانان و افراد بالای شصت سال می سازند كه در مقابل آلودگی هوای تهران به شدت لطمه پذیرند. در این جمعیت چهره های شاخص فرهنگی، نویسندگان و هنرمندانی هم هستند كه به سبب كهولت سن در معرض خیلی از لطمه ها و بیماری ها قرار دارند. ۱۲ میلیون نفوسی كه در تهران زندگی می كنند تنها مشكلشان اسامی خیابان هاست؟ اصولاً چرا «زنده ها» برای شورای شهر تهران اهمیتی ندارند؟
سكوت مرگبار اعضای شورای شهر تهران و عدم گفت وگوی آنها با رسانه ها
اعضای شورای شهر فعلی سابقه زیادی در جریان های سیاسی ایران دارند و بالطبع مدام هم در پست ها و مشاغل گوناگون به زعم خودشان به خدمت! به ایرانیان مشغول بوده اند. شعار جامعه مدنی و آزادی بیان و آزادی سیاسی ورد زبان آنها بوده است. شعار تهران شهری برای همه را مدام تكرار كرده اند و زمانی كه خود در مسئولیت نبوده اند بارها بر طبل پاسخگویی مسئولان به مردم كوبیده اند. حالا كه زمان پاسخگویی خود آنها درباره عملكردشان است سكوت مرگبار پیشه كرده اند و گزارشی برای مسئولان خود (رهبری و مردم) ندارند.
آنها همه در شبكه های اجتماعی حضور دارند و می توانند بدون نگرانی از تحریف، حرف خودرا مستقیماً برای مردم بیان كنند. بدین سبب جایی برای این ادعا كه رسانه نداریم یا به رسانه های موجود برای بیان حرف هایمان اعتماد نداریم، وجود ندارد.
شعار تهران شهری برای همه را مدام تكرار كرده اند و زمانی كه خود در مسئولیت نبوده اند بارها بر طبل پاسخگویی مسئولان به مردم كوبیده اند. حالا كه زمان پاسخگویی خود آنها درباره عملكردشان است سكوت مرگبار پیشه كرده اند تنی چند از اعضای شورای شهر در این مدت شدت گرفتن آلودگی هوای تهران در سخنانی مبهم گفته اند كه دیگر دستگاه ها برای برطرف نمودن آلودگی هوای تهران با شورای شهر همكاری نمی كنند و مشخص نیست كه چرا بطور شفاف از این نهادها حرفی نمی زنند. مردم تهران حق دارند خشمگین باشند؟ آنها در حال خفه شدن هستند، اما در رسانه ها می خوانند و می بینند كه مسئولان شهری نه تنها مشغول به پروژه های بی اهمیت و كم ارزش هستند كه هیچ گونه حرفی هم با رسانه ها درباره برنامه هایشان برای رفع آلودگی نمی زنند!
روزنامه نگاری كه اعتمادی به سخنانش نیست
رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران یعنی محمدجواد حق شناس در شبكه های گوناگون اجتماعی حضوری فعال دارد. او پاسخگوی همه كامنت هایی است كه از او بابت كارهایش تشكر كرده اند. اما جناب ایشان هیچگاه پاسخگوی انتقادات نبوده است.
در این روزهای شدت گرفتن آلودگی هوای تهران حق شناس در صفحه خود در اینستاگرام اخباری از جلسات شورای شهر تهران برای تغییر نام خیابان ها و آئین های رونمایی از تندیس شخصیت ها، را منتشر نموده است. كاربرانی از او و شورای شهر انتقاد كرده اند كه در این وضعیت بغرنج چه جای این كارهاست و… عجیب آنكه هیچكدام از این كامنت ها را این شخصیت سیاسی كه رئیس كمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران است و خودرا روزنامه نگار هم معرفی می كند، نداده است. گویا جناب ایشان وظیفه پاسخگویی به این كامنت ها را بر عهده تعدادی روزنامه چی قلم به مزدی گذاشته است كه ساپورت مالی شان می كند.
این روزنامه چی ها در بخش كامنت های صفحه اینستاگرام حق شناس آمده و از جانب او كاربرانی كه شورا و شخص ایشان را مورد انتقاد قرار داده اند، با الفاظی نامناسب پاسخ می دهند. پاسخ ها نیز به شدت كودكانه است. بعنوان مثال یكی از این اشخاص به یك انتقاد اینگونه پاسخ داده است كه «اصلا خودت بیا در شورای شهر ببینیم برای آلودگی هوا چه كار می توانی انجام دهی؟» عجیب تر آنكه شخص حق شناس هم این پاسخ را لایك كرده است. تعجبی ندارد رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران مانند دیگر اعضا به هیچ عنوان خودرا ملزم به پاسخگویی به مردم نمی داند. این شورا رأی خودرا گرفته اند و خرشان از پل گذشته است، بطور قطع به این فكر می كنند كه تا انتخابات بعدی خدا بزرگ و كریم است.
سابقه حق شناس در عدم پاسخگویی به اهالی مطبوعات
محمدجواد حق شناس، در قامت ریاست كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، در مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره كتاب و رسانه كه در روز سه شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ برگزار شد، وعده ای در خصوص اعطای هدیه ای به برگزیدگان آن دوره از جانب شورای شهر تهران داد. این وعده كوچك باوجود پیگیری های مسئولان جشنواره در ضمن این دو سال هیچگاه رنگ تحقق به خود ندید.
خبرگزاری مهر روز پنجم آذر ۱۳۹۸ خبری در خصوص عدم تحقق وعده پوشالی محمدجواد حق شناس منتشر نمود. او نه تنها در این دو سال هیچگاه حاضر به پاسخگویی درباره این وعده نشد كه بعد از انتشار خبر محقق نشدن این وعده نیز مهر سكوت را نشكست و وظیفه پاسخگویی را به گردن دیگران گذاشت. مدیرعامل محترم خانه كتاب خبر از تحقق این وعده در آینده ای نزدیك توسط یكی از نهادهای زیرمجموعه شهرداری تهران داد كه شنیده ها حاكی از آنست كه هنوز این امر محقق نشده است و جناب رئیس كمیسیون فرهنگی نیز كماكان حاضر به پاسخگویی درباره این مساله نیست.
اینكه مسئولان شهری و كشوری خودرا ملزم به پاسخگویی به مردم و رسانه ها نمی بینند، یكی از مهم ترین معضلات این دهه هاست. آنها به گردنگیر باید نسبت به عملكرد خود پاسخگو باشند و این پاسخگویی باید در دوران حضورشان صورت گیرد. اصحاب رسانه نیز باید مطالبه گری كنند. مسئولان باید بدانند كه تیغ تیز نقد اصحاب رسانه همیشه بالای سرشان است. بطور قطع اگر این چنین بود این روزها تهران وضعیت بهتری داشت.


منبع:

1398/10/02
20:03:23
5.0 / 5
4696
تگهای خبر: برنامه , جشنواره , دستگاه , رونمایی
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو