تاکید دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس بر اجرای آئین نامه پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی

تاکید دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس بر اجرای آئین نامه پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی

به گزارش جاوید شو، دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس اظهار داشت: کامل عمل نکردن به آئین نامه پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی از جدی ترین خلا پدید آمده در روند اجرای برنامه ها و اقدامات فرهنگی این استان به حساب می آید که توجه جدی به رفع این نقیصه را می طلبد.


حمیدرضا قانعی روز پنجشنبه در گفتگو با ایرنا بیان نمود: آئین نامه پیاده سازی برش استانی دارای ابلاغیه هیئت وزیران است و باید بعنوان یک حکم قانونی محور کار قرار گیرد و مقامات اجرایی و فرهنگی و دستگاههای مختلف به آن پایبند باشند.
وی با اشاره به اینکه در این صورت می توانیم تحقق اهداف سند را ارزیابی و هم بهتر عمل نماییم، اضافه کرد: یکی از اشکالاتی که بعد از تصویب نقشه مهندسی فارس با آن مواجه بودیم که پیاده سازی در قالب این آئین نامه ابلاغی انجام نشد.

نگاشت جدید نقشه مهندسی فرهنگی فارس تدوین شد

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس افزود: نگاشت های نقشه مهندسی استانی باید به اقتضای شرایط روز، اصلاح و بروز رسانی شود که به این منظور کمیته ای هم در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی شکل گرفته تا طی یکسال پیاده سازی این نقشه، آنرا برای سال آینده بهینه سازی و اشکالات آنرا برطرف کند.
قانعی اظهار داشت: به این منظور، پیشنهادات جامعه نخبگانی فارس دریافت شده و مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت تا این پیشنهادات به حل پنج کلان مسئله فرهنگی فارس کمک نماید.
وی اعلام نمود: نگاشت سالانه نقشه مهندسی فرهنگی برای سال پیش رو آماده شده و ویرایش جدید این سند که بخش برنامه ها و فعالیت دستگاهی در ان، به روز رسانی شده به شورای فرهنگ عمومی عرضه می شود.
دبیرشورای فرهنگ عمومی فارس افزود: این ویرایش جدید به دستگاه ها و مجموعه های مختلف عرضه می شود تا در برنامه ریزی های فرهنگی خود از آن بهره ببرند.
قانعی اظهار نمود: این فرایند دریافت برنامه های فرهنگی دستگاههای مختلف، تدوین برنامه عملیاتی آنها و تشکیل مانیتورینگ فرهنگی باید به صورت مستمر در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی ادامه یابد تا به تدریج مولفه های در رابطه با فرهنگ عمومی که محل ارزیابی ما در برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی است بسمت ایده آل حرکت نماید.


وی اظهار داشت: فرهنگ عمومی جامعه مسئله بسیار مهمی است و نتایج اتفاقاتی که در حوزه های فرهنگی واجتماعی می افتد در نهایت باید در فرهنگ عمومی جامعه ما نمایش داده شود تا عموم مردم با آن عجین شوند.
قانعی اضافه کرد: در صورتیکه رفتار مد نظر، به یک رفتار عرفی در جامعه تبدیل گردد، میتوان از آن بعنوان فرهنگ عمومی جامعه یاد کرد.
وی یاداور شد: رسالت اصلی شورای فرهنگ عمومی در واقع تدوین آئین نامه ها، بررسی سندها، آینده نگری و پیشبینی امور در ارتباط با حوزه فرهنگ عمومی است و آثار همه رویدادها و برنامه هایی که سیاستگذاران در زمینه فرهنگی و اجتماعی طراحی می کنند، باید در ارتباط با فرهنگ عمومی سنجیده شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به اینکه از هنگام تشکیل شورای فرهنگ عمومی در کشور اتفاقات خوب و رو به رشدی در زمینه فرهنگ رخ داده، اظهار داشت: تشکیل اتاق رصد شورای فرهنگ عمومی یکی از اتفاقات خوبی است که به اثرسنجی و اثر بخشی تصمیمات و مصوبات شورای فرهنگ عمومی منجر می شود.
قانعی ضمن اشاره به برگزاری مستمر ۱۴۷ جلسه شورای فرهنگ عمومی در فارس، اظهار داشت: این شورا از دیر باز در استان ریشه دار بوده است و طی سه سال گذشته، دستور کار واحد آن آماده سازی شرایط استان و هماهنگی دستگاههای مختلف برای پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی بوده است.
وی اضافه کرد: از آنجائیکه سند نقشه مهندسی فرهنگ عمومی فارس، آئین نامه رسمی اجرایی دار، باید دستگاه ها و بخصوص دستگاههای فرهنگی در کنار یکدیگر قرار گیرند تا برای حل کلان مسائل فرهنگی و اجتماعی استان برنامه ریزی شود و این ظرفیت در سند نقشه مهندسی فرهنگی فارس وجود دارد.
دبیرشورای فرهنگ عمومی فارس خاطرنشان کرد: حاکم نبودن سبک زندگی ایرانی اسلامی در نهاد خانواده، برجسته بودن تمایزات قومی مذهبی و تضعیف انسجام اجتماعی، وجود ساختارهای معیوب اداری و مدیریتی ناسازگار با رویکرد مدیریت جهادی و تعالی بنیان خانواده و افزایش نرخ باروری دومین از کلان مسائل فرهنگی فارس است.

نظارت بر اقدامات فرهنگی دستگاههای فارس در ۲ سطح

قانعی اظهار نمود: عمده وقت جلسات شورای فرهنگ عمومی به بررسی اشکالات، ایرادات و گفتمان سازی سند نقشه مهندسی فرهنگی اختصاص یافته شد و به واسطه طراحی فرایند پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی استان به یک مانیتورینگ فرهنگی دست پیدا کردیم تا ارزیابی شود که طی سال پیش رو چه اتفاقاتی مقرر است در حوزه فرهنگی فارس رقم بخورد.
وی اظهار داشت: برنامه ها و فعالیتهای دستگاههای مختلف احصا و پایش شد، مغایرت این برنامه ها با کلان مسائل فرهنگی استان اصلاح گردید، برنامه ها به صحن علنی شورای فرهنگ عمومی رفت و بعد از تصویب برای اجرا به دستگاه ها برگردانده شد.
قانعی اعلام نمود: برای ارزیابی فعالیت دستگاه ها، با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و شاخصه هایی ویژه ارزیابی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شد و سال جاری برای نخستین بار، دستگاههای برتر در پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی استان عرضه شدند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس افزود: نظارت بر اقدامات فرهنگی دستگاههای اجرایی فارس در راه تحقق اهداف نقشه مهندسی فرهنگی استان، در ۲ سطح پیگیری می شود.
وی اظهار داشت: یکی از این سطح های نظارتی همان جشنواره شهید رجایی است که سال جاری برای اولین بار دستگاههای برتر در در پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی را معرفی نمود و در جلسه گذشته شورای فرهنگ عمومی مورد تجلیل قرار گرفتند.
قانعی اضافه کرد: سطح دیگر، همان ساز و کار دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی است؛ در این قالب هر دستگاه یک رابط پیاده سازی نقشه مهندسی فرهنگی دارد که گزارش خود از برنامه های فرهنگی دستگاه را به دبیرخانه عرضه می کند و علاوه بر آن، اعضای اتاق فکر دبیرخانه هم به شکل فصلی به دستگاه مربوطه سر می زنند و اقدامات را راستی آزمایی می کنند تا در نهایت میزان پیشرفت اهداف نقشه مهندسی فرهنگی در دستگاههای مختلف روی میز دبیرخانه قرار گیرد.
به گزارش جاوید شو به نقل از خبرگزاری ایرنا، نقشه مهندسی فرهنگی فارس بعد از تدوین اولیه، مهر ماه ۱۴۰۰ در مسافرت رئیس جمهور به فارس رونمایی گردید و برای اجرا در اختیار شورای فرهنگ عمومی قرار گرفت.



منبع:

1403/08/17
12:07:36
5.0 / 5
2028
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو