وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

سینما موثرترین ابزار در جنگ روایت ها است

سینما موثرترین ابزار در جنگ روایت ها است

به گزارش جاوید شو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از توجه این وزارتخانه به نقش سینما و روایت نمایشی در جهاد تبیینی سخن گفت و اضافه کرد: جنگ امروز، جنگ روایت هاست و سینما موثرترین ابزار روایت گری است.


به گزارش جاوید شو به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در نشست قدردانی از مدیران و مسئولین اجرایی برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر با تکیه بر این که در جهاد تبیین به نقش سینما و روایت نمایشی توجه ویژه ای خواهیم داشت، عنوان کرد: سینما معتبرترین روایتی است که می تواند در این حوزه نقش قابل توجهی داشته باشد.
وی اضافه کرد: برگزاری این دوره از جشنواره فیلم فجر کار متراکم و فشرده ای بود که از نیمه راه، از دولت قبل تحویل گرفته شد، اما با عنایت به همه این مسائل به اذعان خیلی از صاحبنظران، نویسندگان و منتقدان، برگزاری این دوره از جشنواره دارای کارنامه خوبی بوده است. با وجود برخی حاشیه های بوجود آمده در فضای رسانه ای، خوشبختانه هر چه جلوتر می رویم، نقاط قوت جشنواره بیشتر خویش را نشان داده است و افراد اثرگذار انقلابی از برگزاری مناسب این دوره از جشنواره یاد می کنند. البته همه موظفند به دغدغه های ایرانی ها غیور در پاسداری از اززش های دینی احترام بگذارند و اجازه ندهند کمترین بی حرمتی صورت پذیرد.
اسماعیلی با تکیه بر رویکرد ایجابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری، اظهار داشت: در برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر همه تلاش ما این بود که دوگانه سازی جدیدی میان بخش های جامعه صورت نپذیرد و موضع گیری رئیس جمهور هم نسبت به برگزاری این جشنواره ناظر بر این بود که اجازه ندهیم دوگانه سازی جدیدی با جامعه فرهنگی و هنری به وجود آید.
رئیس شورای هنر اضافه کرد: در این دوره از جشنواره، کارنامه کاری هیئت انتخاب، داوری و فرآیندها، قابل دفاع و خوب بود و همکاران ما در سازمان سینمایی هم موظف می باشند با صراحت و قوت از مرزهای ایمانی و ملی کشور حمایت و حراست کنند. برای سال آینده باید فضای کار در جشنواره فیلم فجر بگونه ای پیش برود که به رشد کمی و کیفی و ارتقای آن منجر شود. هفته گذشته جلسه هیئت امنای فارابی تشکیل شد که سیاست های حمایتی، نظارتی و مشارکتی ما را دنبال کند تا بتواند در تولید فیلم اقدامات خوبی داشته باشد.
اسماعیلی تصریح کرد: بنیاد فارابی موظف است سوژه ها و موضوعات مشارکتی را، هم در چارچوب فراخوان و هم در چارچوب سفارش پیش از آخر سال اعلام نماید تا فرصت لازم برای ساخت و تولید آثار فاخر وجود داشته باشد.
وی ضمن اشاره به نقش سینما در معرفی و آشنایی با دستاوردهای انقلاب اسلامی اظهار داشت: دستاوردهای خیلی از رهگذر انقلاب اسلامی صورت گرفته که همچون میتوان به ساخت و بهره برداری از پالایشگاه ستاره سوم خلیج فارس، پیشرفت های حوزه انرژی در منطقه عسلویه، توانمندی های پزشکی، اقدامات گروههای جهادی در مدیریت بحران و مانند آن اشاره نمود که از راه سینما میتوان به معرفی آنها در جهت جهاد تبیین پرداخت. چون که سینما معتبرترین روایتی است که می تواند در این حوزه نقش قابل توجهی داشته باشد. جنگ امروز، جنگ روایت هاست و سینما موثر ترین ابزار روایت گری است.
عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های فرهنگی و هنری بخصوص بخش سینما به سمت افق آینده است و البته باید اذعان کرد که چهلمین جشنواره فیلم فجر در سطح مطلوب ما نبود و به سمت رویکرد جدید در این عرصه حرکت خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: در فیلمهای این دوره از جشنواره فیلم فجر به امید و ارزش ها توجه شده بود. به تحلیل منصفانه، نه نمی گوییم و در حوزه فرهنگی و هنری گام به گام، با آرامش و صبوری قدم برمی داریم چونکه معتقدیم باید به گفت و گو و تعامل با اهالی فرهنگ و هنر پرداخت. چونکه آنان سرمایه های اجتماعی کشور به شمار می آیند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به لزوم آموزش و توجه مدیران در این حوزه با نگاه به آینده اظهار داشت: شورایعالی سینما، شورای هنر، بنیاد فارابی و سایر نهادها از ظرفیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینماست و ضروریست دبیرخانه جشنواره فیلم فجر فعال شود و اگر می خواهیم فضای محتوایی در این حوزه تغییر کند، باید از الان اقدامات خویش را برای جشنواره سال آینده آغاز نماییم. دائمی شدن دبیرخانه جشنواره فیلم فجر امتیازاتی دارد و بخشی از کارهای زمین مانده را میتوان از راه این دبیرخانه انجام داد.
اسماعیلی با تکیه بر این که اهل شنیدن و گفت و گو هستیم، افزود: باید تلاش نماییم در جشنواره سال آینده تعداد فیلمهای با مبحث دفاع مقدس و همینطور فیلم هایی که به معرفی دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی می پردازد، افزایش یابد.
در ابتدای این نشست محمد خزاعی معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی به تشریح مراحل برگزاری این جشنواره پرداخت و اظهار داشت: این دوره از برگزاری جشنواره فیلم فجر دارای فراز و نشیب هایی بود ولی به اذعان خیلی از منتقدان، نویسندگان و صاحب نظران کارنامه قابل قبولی را در شاخصهای گفتمان انقلابی شاهد بودیم.
خزاعی از صدمه شناسی این دوره از برگزاری جشنواره فیلم فجر اطلاع داد و اظهار داشت: تلاش می نماییم برخی نقصها را برطرف کرده و از صدمه شناسی حاشیه ها برای رسیدن به اهدافمان بهره ببریم. در تولید فیلم هم برنامه های جدی خواهیم داشت. کار کردن در عرصه سینما مستلزم داشتن دورخیز از چند سال قبل برای رسیدن به اهداف است و ازاین رو راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره لزوم دارد و نباید به جشنواره بعنوان یک طرح نگاه کرد بلکه باید به مانند یک نهاد پایدار و فعال در طول سال باشد.
مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: در زمان بسیار فشرده و کوتاه برای تدارک و اجرای این دوره از جشنواره همت گماردیم و البته مدیران جشنواره هم در این راه از دل و جان مایه گذاشتند. من بعنوان دبیر این جشنواره سینمایی ضمن تشکر از همکاری تمامی دست اندرکاران این جشنواره به صورت خاص از حمایت های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که پیوسته با جشنواره همراه بودند تشکر می کنم.



منبع:

1400/12/06
20:42:27
5.0 / 5
487
تگهای خبر: برنامه , جشنواره , فرهنگ , فرهنگ و هنر
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو