گسترش همكاری دانشگاه آزاد بندرعباس و انجمن ملی خرما

گسترش همكاری دانشگاه آزاد بندرعباس و انجمن ملی خرما

جاوید شو: تفاهم نامه همکاری با هدف استفاده بهینه از ظرفیت های متقابل بین دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس و انجمن ملی خرمای ایران منعقد شد.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و رئیس انجمن خرمای ایران شعبه بندرعباس، تفاهم نامه همکاری با هدف استفاده بهینه از ظرفیت های متقابل در امتداد بهبود شرایط کاشت، داشت، برداشت و نگهداری نخیلات به امضا رسید.
دکتر احسان کامرانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این جلسه با اشاره به زیرکشت نخیلات در هرمزگان و نبود سازوکار علمی و قانونی در راه رشد و شکوفایی این صنعت تولیدی، اظهار داشت: کاهش ضایعات این محصول، تبدیل و عمل آوری در کنار صنایع تولیدی و بسته بندی می تواند کمک شایان توجهی به وضعیت نخیلات در جنوب کشور به ویژه در هرمزگان کند.
وی راه اندازی مرکز تحقیقات نخیلات در جنوب کشور به ویژه در هرمزگان را یک نیاز ضروری دانست و اضافه کرد: مزرعه تحقیقاتی پیارم در واحد دانشگاه آزاد اسلامی حاجی آباد این توان را دارد تا به کمک انجمن خرمای ایران به مرکز تحقیقاتی نخیلات مبدل شود و مطالعات و تحقیقات گسترده ای در حوزه نخیلات در این شهرستان انجام دهد.
دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان خواهان گسترش تحقیقات، پژوهش و پایش در حوزه کاشت نخیلات شد و اشاره کرد: راه اندازی مزارع پرورش ماهی و دام در کنار کاشت نخیلات می تواند در کیفیت بخشی و کمیت افزایی نقش مهمی داشته باشد که باید مطالعات گسترده و دقیقی در این عرصه صورت گیرد.
وی نیروی انسانی کارآزموده را از با اهمیت ترین گزینه ها در توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: نیروی انسانی مجرب و کارآزموده بعنوان اصلی ترین عامل توسعه باید مد نظر قرار گیرد، برای اینکه نخستین گام در حوزه توسعه از نیروی انسانی متخصص شروع می شود.
عنایت الله وکیلی پور، دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور نیز در این جلسه با اعلان اینکه ۲۵۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی به کشت نخیلات اختصاص دارد و حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال میانگین برداشت خرما در کشور است، اضافه کرد: حدود ۳۰ درصد از این تولید فقط به ضایعات بی مصرف مبدل می شود که خود رقم بزرگ و قابل تأمل است.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، وی با تاکید بر رعایت استانداردهای لازم در کنار فراهم کردن زمینه تولید بیشتر با راندمان بالا، حرکت به سمت کشاورزی مکانیزه و مدرن را چاره برون رفت از وضعیت فعلی دانست.




منبع:

1400/02/26
19:29:14
5.0 / 5
949
تگهای خبر: صنعت , كیفیت , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو