رییس دانشگاه علامه تاكید كرد

لزوم شناخت بهتر ابعاد جامعه شناختی اربعین توسط پژوهشگران

لزوم شناخت بهتر ابعاد جامعه شناختی اربعین توسط پژوهشگران

جاوید شو: رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اربعین را نمادی از شیوه جدید تعامل بین فرهنگ ها و بزرگداشت ارزش های انسانی دانست و اظهار داشت: امیدوارم ابعاد متفاوت جامعه شناختی، معرفت شناختی و همین طور ارزش های متفاوت در این پدیده جدید را بهتر بشناسیم.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر حسین سلیمی در افتتاحیه چهارمین همایش علمی بین المللی «اربعین» با رویکرد اربعین، مقاومت، امنیت و همگرایی به اهمیت پدیده اجتماعی و موثر اربعین اشاره نمود و اظهار داشت: نوع نگاه ما به اربعین فقط یک نگاه مناسکی نیست، درست است که اربعین یکی از مناسک ماندگار و تأثیرگذار در تاریخ اسلام و تاریخ مناسک بشری بوده است، اما فقط هدف از برگزاری این همایش، شرکت یا برگزاری مناسک نیست، بلکه توجه به این مقوله و این پدیده بعنوان یک پدیده اجتماعی و بین المللی تأثیرگذار است.
وی با بیان این که از نظر ما اربعین نمادی از شیوه جدید تعامل بین فرهنگ ها و شیوه جدید بزرگداشت ارزش های انسانی است، اضافه کرد: اربعین گونه تازه ای از ظلم ستیزی است که هیچ تناقص و تضادی با مسالمت جویی ندارد. وقتی که فرهنگ ها، زبان ها، گویش ها و حتی گرایش های مذهبی متفاوت در یک پدیده عظیم و بی سابقه مانند راهپیمایی اربعین کنار یکدیگر قرار می گیرند، نه فقط هیچ مشکلی رخ نمی دهد، بلکه صحنه های خاطره انگیزی از عشق، محبت و مبادله ارزش های انسانی در بین گروه های شرکت کننده شکل می گیرد.
سلیمی اشاره کرد: اندیشه های مختلف و گویش ها و زبان های مختلف می توانند حول محور ارزش های بلند برآمده از قیام امام حسین(ع) گرد هم جمع شوند و ضمن همسازی، گام در مسیری بگذارند که هم مخالف ظالمان است و هم یک نمایش متفاوتی از توحید، وحدت و همسازی بین فرهنگ های مختلف داشته باشند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد: درست اینجا است که نشان میدهد ظلم ستیزی و مخالفت با مستکبران، تضادی با همنشینی و همسازی بین مومنان ندارد و اتفاقاً مومنان، عدالت طلبان و انسان گرایان در پروسه همنشینی با یکدیگر است که می توانند به ستیز با ظلم بنشینند و تأثیرگذار باشند و پدیده غیرقابل توصیفی مانند راهپیمایی اربعین را به وجود آوردند که بعنوان یک اهل تاریخ و نگارنده تاریخ می گویم که اربعین رویدادی استثنایی، متفاوت و یک پدیده جدید در تاریخ روابط بین ملت ها است.
طبق اعلام روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، وی بیان کرد: تابحال سابقه نداشته که ده ها میلیون انسان برای بزرگداشت ارزش های ناشی از یک قیام، دور هم جمع شوند و مرزهای ملی و فرهنگی در نوردیده شود و همه چیز حول یک محور باارزش به هم بپیوندد و این پدیده جدید گویای شیوه جدید کنشگری در عصر جدید است.
او اضافه کرد: در شرایطی که خیلی ها صحبت از اختتام سخنان مبتنی بر ایدئولوژی می کردند، یک نوع جدید از ایدئولوژی و کنشگری بر اساس ارزش هایی که از هزار و چهارصد سال قبل باقی مانده، گرد هم جمع می شوند و چشم جهان را به پدیده ای باز می کنند که شاید کمتر به آن توجه شده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در آخر اضافه کرد: امیدوارم در خلال مباحثی که از طرف محققین مطرح می شود، بتوانیم ابعاد متفاوت جامعه شناختی، معرفت شناختی و همین طور ارزش های متفاوت در این پدیده جدید را بهتر بشناسیم و شرایطی فراهم نماییم که جهانیان نیز با این اندیشه ها بیشتر آشنا گردند.



1399/07/19
22:36:11
5.0 / 5
1781
تگهای خبر: شركت , فرهنگ
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو