معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مطرح كرد؛
فرهنگ، دین و هنر از مؤلفه های مهم ایجاد صلح در جهان است
به گزارش جاوید شو قربانعلی پورمرجان در مراسم معارفه سرور بختی، رئیس جدید مؤسسه فرهنگی اكو تاكید كرد: فرهنگ، دین و هنر از مؤلفه های مهم ایجاد صلح در جهان است.
به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، قربانعلی پورمرجان، معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی این سازمان امروز (۹ دی ۱۳۹۸) در مراسم معارفه سرور بختی، رئیس جدید مؤسسه فرهنگی اكو در محل این مؤسسه، اظهار داشت: مؤسسه فرهنگی اكو بعنوان نهادی بین المللی با هدف تحكیم قرابت های فرهنگی، هنری و ادبی امروز شكل گرفت و در عمر چندساله خود كوشش كرد تا با استفاده از نقاط مشترك همچون همسایگی، زبان، دین، مفاخر و مشاهیر ادبی در مناسبت های تاریخی و سنتی در جهت معرفی كشورهای عضو به همدیگر توسعه روابط دیپلماتیك مؤثر باشد.
وی افزود: توان مؤسسه اكو در نزدیك سازی كشورها به همدیگر، رفع موانع و استفاه از ظرفیت های فرهنگی كشورها با هدف ایجاد همگرایی زبانی و تقویت زمینه های مشترك برای همكاریهای بهتر بسیار بالاست.
معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاكید كرد: مؤسسه اكو می تواند در امتداد دیپلماسی عمومی با هدف توسعه روابط دیپلماتیك بسیار تأثیر گذار باشد.
وی افزود: منطقه اكو با وسعت بیشتر از ۹ میلیون كیلومتر مربع و با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر، پتانسیل بالایی برای سرمایه گذاری های اقتصادی و فرهنگی و پیاده كردن اقتصاد در منطقه دارد. منطقه اكو دارای ظرفیت های بالقوه اقتصادی ویژه ای است كه روابط مفید فرهنگی بین دولت ها و ملت ها می تواند به هم افزایی فزاینده ای تبدیل گردد كه در بلندمدت و با یك برنامه راهبردی، سبب رشد و شكوفایی اقتصادی منطقه شود.
پورمرجان در ادامه به مساله قرابت های فرهنگی كشورهای عضو در موسسه اكو، اشاره كرد: ما در قلب جاده ابریشم و با دسترسی به منابع عظیمی قرار داریم كه بستر فرهنگی می تواند آنها را بالفعل كند. هنر سینما، تئاتر و موسیقی با عنایت به قرابت های مشترك فرهنگی می توانند به راحتی در میان كشورهای عضو مبادله شوند و تجربیات كشورها توسط مؤسسه اكو به یكدیگر متصل گردد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه های فرهنگ و هنر، اظهار داشت: توان ساخت فیلم در جمهوری اسلامی ایران و وجود گروه های فاخر موسیقی و تئاتر گنجینه عظیمی از هنر مدرن و سنتی ایرانی را می تواند همسایگان خود كه در یك حوزه تمدنی قرار دارند، منتقل كنند و در این راستا وزارت ارشاد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از هیچ كوششی دریغ نخواهند كرد.
پورمرجان اظهار نمود: آنچه كه در دوران گذشته اتفاق افتاده در حوزه های پژوهشی، انتشاراتی و هنری توسط این مؤسسه كم نبوده، اما با عنایت به گنجینه های بسیار بالا دراین زمینه ها، می توانیم بیشتر از گذشته با هم افزایی بیشتر و خردجمعی در این مؤسسه گام های عملیاتی برداریم و ظرفیت های هنری و فرهنگی كشورهای عضو را در اختیار یكدیگر قرار دهیم.
وی اضافه كرد: در چند سال قبل قدم های مثبتی در حهت آشنایی مؤسسات فرهنگی و استفاده از ظرفیت های مختلف فرهنگی انجام شد و قراردادهای مختلفی هم با مراكز آكادمیك و علمی به امضا رسید و امیدواریم در دوره جدید و با رشد و شكوفایی به مرحله عملیاتی ساختن این تفاهمنامه ها با دانشگاه ها و مراكز علمی در داخل ایران باشیم.
نقش كشورهای عضو اكو فرهنگی در مقابله با دین گریزی جوانان
معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت فرهنگ برای ایجاد صلح جهانی اشاره كرد: فرهنگ، دین و هنر از مؤلفه های مهم ایجاد صلح در جهان بوده است و همواره كلید اصلی برقراری صلح در مناطق است. امروزه منطقه ما و كشورهای عضو اكو با چالش های مختلفی همچون خطر افراط گرایی و افكار تند سلفی، وهابی، داعشی و... مواجه می باشد و جامعه جوانان كشورهای عضو اكو را تهدید می كند و دین گریزی به یك پدیده عادی در جوامع تبدیل گشته است.
وی افزود: امروزه در بعضی از جوامع جوانان در مورد چگونگی انجام عبادت نمی پرسند، جوانان از چرایی عبادت می پرسند و این تهدید بزرگی در حوزه دینی و فرهنگی شمرده می شود. امید است مؤسسه اكو با استفاده از پتانسیل ها، روش ها و ظرفیت های فرهنگی و هنری بتواند به این تهدید و مشكل فایق آید.
پورمرجان اظهار داشت: منطقه ای كه اكو در آن واقع شده است، تمدن ساز در طول تاریخ واقع بوده و فرهنگ در قلب آن جای دارد كه همواره این مهم بعنوان ریل گذاری برای سیستم های اقتصادی و حتی سیاسی بوده است و حاكمیت كشورها همواره بعنوان لوكوموتیو ران این جاده بودند؛ اگر در كشورهای خود از دریچه فرهنگ وارد شویم بطور قطع حاكمیت كشورهای خودرا در امتداد حفظ، سواد و تقویت سیستم های سیاسی خواهیم داشت.
وی درانتها سخنانش، تاكید كرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعنوان یك سازمان حاكمیتی و سازمانی كه مسئولیت هماهنگی های فرهنگی را در خارج از كشور دارد آمادگی دارد همچون گذشته بعنوان یك دوست و همكار با مدیریت جدید مؤسسه اكو همكاریهای برنامه های كوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت فرهنگی و هنری داشته باشد و همچنین، نمایندگی های فرهنگی ایران در كشورهای عضو اكو می توانند همكاری كنند.
رونق گردشگری، وعده اصلی رئیس جدید مؤسسه فرهنگی اكو
سرور بختی، رئیس جدید مؤسسه فرهنگی اكو در مراسم معارفه اش، اظهار داشت: فرهنگ، اساس و بن مایه هر جامعه است و عامل مهمی در ساختن جامعه بشمار می رود. مؤسسه فرهنگی اكو بعنوان مهم ترین نهاد فرهنگی منطقه ای نقش مهمی داشته است. این مؤسسه ۲۵ سال عمر دارد و از این طریق كارهای بزرگی در حوزه های هم اندیشی و تحكیم روابط میان اعضای اكو انجام شده است.
رییس جدید مؤسسه فرهنگی اكو با اشاره به اینكه این مؤسسه بعنوان هماهنگ كننده، تأمین كننده و نظارت كننده در زمینه ارتقاء و توسعه فرهنگی عمل می كند، اظهار داشت: این مؤسسه در حوزه های تحقیق و پژوهش درباره میراث مشترك كشورهای عضو، تهیه و نشر كتاب ها، تقویت هماهنگی بین كتابخانه ها و دانشگاه ها، برگزاری نمایشگاه ها، برگزاری هفته های فرهنگ و... اقدامات جالب توجه و سازنده ای انجام داده است.
سرور بختی تاكید كرد: تلاش می كنم بر طبق اساسنامه موسسه فرهنگی اكو عمل كرده و از هیچ تلاشی برای توسعه و ارتقای اقدامات فرهنگی دریغ نورزم. همین طور بنا دارم با كمك و مشورت كشورهای عضو اكو در زمینه تنوع بخشیدن به برنامه ها اقداماتی انجام دهم. تلاش می نماییم سایر اعضای اكو در پیشبرد اقدامات فرهنگی به ما بپیوندند تا بتوانیم حرف های نگفته را بگوییم و راه های نرفته را بپیماییم برای اینكه در حوزه فرهنگی كشورهای عضو مؤسسه فرهنگی اكو اشتراكات بسیاری وجود دارد همچون اینكه در این عرصه ۲۵ هزار شاعر صاحب اثر داریم. بدین سبب زمینه های مختلف برای همكاری در منطقه وجود دارد تا بتوانیم پیام صلح، آشتی و حسن همجواری را تقویت نماییم و انتقال دهیم.
سرور بختی در ادامه با اشاره به لزوم فعالیت مؤسسه فرهنگی اكو در حوزه جهانگردی و توریسم اظهار داشت: امروزه بیشتر از هر زمان دیگری نیاز است تا در زمینه توریسم و جهانگردی فعالیت نماییم تا مقدمات لازم را برای شناخت ملت ها از هم فراهم نماییم. بدین منظور همایش ها و كارگاه هایی برگزار می شود تا فرصت شناخت ملت های منطقه از هم ایجاد شود.
او در آخر سخنانش، اظهار داشت: مؤسسه فرهنگی اكو خانه دانشمندان، فرهیختگان و پژوهشگران است. از كمك، همكاری و مشورت همه گروه ها برای بهبود عملكرد مؤسسه فرهنگی اكو استقبال می نماییم.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب