نشست همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری برگزار گردید
به گزارش جاوید شو نشست همگرایی دولت و پدید آوردندگان آثار فرهنگی و هنری با حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از مدیران و مشاوران این دو وزارت خانه و هم هنرمندان عرصه های مختلف برگزار گردید.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، در این نشست علی اصغر سید آبادی – مشاور وزیر در امور برنامه ریزی - با اشاره به اینكه از سال قبل به منظور تدوین پیش نویس دستورالعمل نحوه تشكیل فعالیت انجمن های صنفی، فرهنگی و هنری و رسانه ای، كانون ها و جلسات مرتبطی را با حضور نمایندگان صنوف مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار كرده ایم، اظهار داشت: پیش نویس این تصویب نامه حاصل همفكری و مشورت نمایندگان ۱۴ تشكل و انجمن فرهنگی هنری و رسانه ای است كه طی بیشتر از یك سال قبل در ده ها جلسه عمومی برگزار و به تایید و امضای دو وزارتخانه برای اجرایی شدن رسیده است.
وی اظهار داشت: بعد از تصویب این پیشنهاد تمام پدیدآوردندگان آثار فرهنگی و هنری و رسانه ای می تواند در بستر تشكل های رسمی و تخصصی روابط كار مطالبات خویش را از راه گفت و گوهای سه جانبه ملی دنبال كنند، تا امنیت شغلی پایدار محقق شود.
مشاور وزیر در امور برنامه ریزی تصریح كرد: تنظیم و تصویب دستور العمل نحوه تشكیل و فعالیت انجمن های صنفی و فرهنگ و هنر و رسانه و كانون های مربوط از دیگر مواردی است كه در این تصویب نامه پیشبینی شده و تشكل های ۱۴ گانه فوق به منظور پیشبرد هر چه بالاتر اهداف تصویب نامه اقدام به تهیه عرضه و پیش نویس دستورالعمل آن به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون كار و رفاه اجتماعی كرده ایم.
در ادامه هوشمند رضوی – روزنامه نگار - با بیان این كه هدف از شكل گیری انجمن های صنفی فرهنگی و هنری استقرار توسعه و نهادینه سازی مفهوم كار شایسته است اظهار داشت: كار شایسته به مفهوم بین المللی امروزی كاری است كه مولد كرامت انسانی، آزادی و برابری انسان ها باشد. در كار شایسته تفاوتی بین زن و مرد و دستمزدها وجود ندارد و به دنبال ایجاد فرصت شغلی برای همگان است. ما به دنبال حذف خانه ها نیستیم. این تشكل ها در تناقض با خانه ها شكل نمی گیرد و نمی تواند تمام مشكلات را هم حل كند. در گام دوم، نیازمند حمایت دولت در این رابطه هستیم.
در ادامه فیاض ظاهر – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - با عرضه این مطلب كه وقتی برای فرهیختگان و معلمان احترام قائل نباشیم، زیست خوبی نخواهیم داشت، اظهار داشت: در هر دولتی اگر یك نویسنده احساس كند از جانب دولت مورد احترام است، امید اجتماعی را به جامعه بر می گرداند. متاسفانه ما شاهد فرار مغزها در جامعه هستیم. و میل به خروج از كشور زیاد شده است. با امضای چنین تفاهم نامه هایی و اجرایی شدن آن این احساس به هنرمندان و سایر فعالان عرصه ی هنر بر می گردد كه كار آنها قابل احترام است.
در ادامه ایرج راد – مدیر عامل پیشین خانه تئاتر - با اشاره به تلاش های سالیان دراز خانه تئاتر برای امنیت شغلی این قشر و پیگیری مطالباتشان و شورایعالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه كه امنیت شغلی هنرمندان عنوان شد و همینطور در برنامه پنجم با تمام پیگیری ها به جایی نرسیدیم و نهایتا در برنامه ششم توسعه راهكارهایی از جانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان شد. اما آنجا هم پیگیری صورت نگرفت و خانه ی تئاتر به این مورد ورود پیدا كرد و درصدد بودیم كه پیگیری خویش را تا نهایی شدن این مورد انجام بدهیم. خوشبختانه وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی نسبت به این مورد رغبت نشان دادند و از تمام انجمن های صنفی برای ورود به این مورد دعوت نمودند و طی یك سال قبل جلسات گوناگونی در این راستا برگزار گردید و نهایتا امروز به این تفاهم نامه رسیدیم. امیدواریم هیات دولت هم این تفاهم نامه را تصویب كند.
در ادامه منوچهر شاهسواری – مدیر عامل خانه سینما - با بیان این مطلب كه هنرمندان یك پیكره واحد هستند و از نظر تولید ومحتوا تمام هنرمندان در یك خط هستند و ازاین رو نیازمند حمایت و وحدت هستیم، اظهار داشت: كسانی كه مخالف فعالیت صنفی و تشكل ها هستند، با هویت معلوم می خواهند از فضای ابهام آلود بهره خویش را ببرند. در واقع این افراد فرهنگ و هنر كشور را غارت می كنند. اگر یم خواهیم برای آیندگان چیزی باقی بگذاریم تشكیل تشكل های صنفی را باید به صورت جدی پیگیری نماییم. آنچه امروز در جهان اقتدار ما را نشان می دهد، اقتدار فرهنگی است. ما خواهان این امر هستیم كه اجازه ندهیم تصویب نامه ها در چرخه اداری دولت به تاخیر بیافتد، چونكه فراموشی به وجود می آورد و این فراموشی دل مردگی بوجود می آورد. نظام بازنشستگی اهالی فرهنگ و هنر در شرایط اسفناكی هستند و هم اكنون نیمی از هنرمندان با كف حقوق بازنشستگی زندگی می كنند. نیازمند یك تصمیم انقلابی برای این مورد مهم هستیم.
در ادامه نگار نادری پور – مدیر انجمن صنفی مجسمه سازان ایران - با عرضه فعالیت های هفت انجمن در عرصه ی هنرهای خوشنویسی، گرافیك و عكاسی، سفالگری و نقاشی و مجسمه سازی اظهار داشت: هنر محل تكثر، تنوع و گفت و گو است. با هنر است كه می توانیم صداهای ناشنیده را بیان نماییم. این نهادها و صنوف در بین دولت و جامعه ایستاده اند و آنها هستند كه می توانند قدرت را بین مردم و دولت به موازنه برسانند و حق را به مردم و جامعه بدهند.
وی اظهار داشت: امیدواریم این تصویب نامه هر چه زودتر در هیات دولت به امضا برسد. ما تعد می نماییم با تشیكل این صنوف جز در جهت توانمند سازی، استقلال و حمایت و صیانت از حقوق مادی و معنوی هنرمندان استفاده نكنیم. مقصد نهایی از تشكیل این انجمن ها باید نظارت ومطالبه گری در اجرای صحیح آنها باشد. تا زمانی كه تشكل های صنفی، ذیل قانون ۶ وزارت كار تشكیل نشود این اهداف محقق نخواهد شد. با تشكیل نهادهای صنفی است كه باری از دوش دولت برداشته می شود و دولت تنها به سمت سیاست گذاری فرهنگی حركت می كند.
در آخر این نشست با حضور وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، كار و رفاه اجتماعی، پیش نویس دستورالعمل نحوه تشكیل و فعالیت انجمن های صنفی فرهنگی و هنر و رسانه و كانون های در رابطه با آن امضاء شد.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب