در یك رساله دكتری ارائه شد

راهکار محققان دانشگاهی برای حل مسائل شرکتهای پیمانکاری کوچک و متوسط

راهکار محققان دانشگاهی برای حل مسائل شرکتهای پیمانکاری کوچک و متوسط

به گزارش جاوید شو محققان دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به حل مسائل شرکتهای پیمانکاری کوچک و متوسط و در جهت رفع ضعف یکپارچگی در ساختارها و فرایندهای سازمانی در دو بخش کسب و کار و فناوری اطلاعات شدند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، حمیدرضا سیفی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ارائه مدل یکپارچه تخصیص منابع برای سازمان‏های کوچک پیمانکاری با رویکرد مهندسی سازمان» اظهار داشت: بنا بر اعلام کانون سراسری پیمانکاران عمرانی کشور، شرکتهای کوچک پیمانکاری عضو ضعف ها و تهدیدهایی دارند.
وی ضمن اشاره به این ضعف ها اظهار داشت: «فضای رقابتی شدید برای شرکت ها»، «کاهش بودجه عمرانی به علت کسری بودجه دولت های مختلف»، «سود پایین شرکت ها»، «نبود برنامه زمانبندی مشخص برای حضور این شرکت ها در مناقصه ها»، «تاثیر زیاد و غیرقابل انکار عوامل محیطی بر پروژه ها و وجود بحران. های منحصر به فرد و بیشتر در پروژه های کوچک»، «نیاز شرکت ها به نیروهای چند مهارته و کمیاب و گران بودن این نوع از منابع انسانی» همچون مشکلات پیمانکاران به حساب می آید.
سیفی تصریح کرد: ازاین رو مساله تخصیص بهینه منابع انسانی شرکت ها همواره مورد توجه است؛ چونکه جنس مشکلات این شرکت ها از نوع مسائل با محدودیت منابع است و نیروی انسانی هم نقش تعیین کننده ای در موفقیت یا شکست این شرکت ها دارد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه که عنوان رساله دکتری وی است، اظهار داشت: پروژه ای که اجرایی کردیم کمک شایانی به حل مسائل شرکتهای پیمانکاری کوچک و متوسط می کند.
سیفی با بیان اینکه اساتید راهنمای این پروژه دکتر کاوه سیروس، دکتر ناصر شمس قارنه اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند، اظهار داشت: همچون خصوصیت های این پروژه مهندسی سازمان برای بهینه سازی ساختاری و رفع ضعف یکپارچگی در ساختارها و فرایندهای سازمانی در دو بخش کسب و کار و فناوری اطلاعات شرکت ها، اجرای مدل KAP برای اطمینان از تطابق حداکثری ساختار چابک و یکپارچه پیشنهادی با بافت، فرهنگ و منابع انسانی سازمان و شبیه سازی تخصیص منابع انسانی با استفاده از مدلسازی ریاضی، سیستم استنتاج فازی سوگنو و الگوریتم توسعه یافته GWO به حساب می آید.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: شرکت ها همواره تحت شرایط عادی و بحرانی با مساله HRA مواجهند. اما تحقیقات قبلی توجهی به حل مساله تخصیص تحت شرایط عادی و بحرانی و به صورت پیوسته نداشته اند. بنابراین حل پیوسته مساله HRA هم برای شرایط عادی و هم بحرانی خلاء بعدی در تحقیقات پیشین و البته نیاز مساله بیان شده است.
وی با اشاره به اینکه در تحقیقات گذشته؛ همزمان با حل مساله تخصیص منابع انسانی، معماری و ساختار سازمانی بهینه و یکپارچه نشده اند، اظهار داشت: در این پروژه اجرای مدل KAP اولین بار در پیوست دانش مهندسی سازمان در دنیا انجام شده است. همینطور برای نخستین بار تخصیص منابع انسانی با عنایت به ظرفیت افراد، اولویت کارها و به صورت خودتنظیم شونده انجام شد.
به قول مجری طرح، تقریباً تمام سازمان های ایرانی در همه بخش های دولتی، خصولتی و خصوصی گرفتار معضل ضعف یکپارچگی و ضعف در تخصیص بهینه منابع انسانی هستند. بنابراین روش و نتایج این تحقیق می تواند یک نقطه شروع و نقشه راه بهینه سازی آنها در بخش کسب و کار، فناوری اطلاعات و منابع انسانی باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی برای حل این مساله و پیاده سازی آن در سازمان ها در آینده برای تحقیقات آتی پیشنهاد شد.
سیفی با اشاره به اینکه این طرح نمونه داخلی و خارجی ندارد، اظهار داشت: تحقیقاتی مانند تریشتلر و همکاران (2017) تخصیص منابع انسانی را در شرایط عادی و با استناد به روش های مدلسازی ریاضیاتی پیشین با یک روش جدید حل کرده بودند.
وی ضمن اشاره به مزیت های رقابتی طرح اظهار داشت: استفاده از مدل KAP در پیاده سازی و تطبیق حداکثری رویکرد مهندسی سازمان برای بهینه سازی ساختارها و فرایندهای سازمانی در بخش های کسب و کار، فناوری اطلاعات و منابع انسانی یکی از مزیت های این طرح به حساب می آید.
سیفی اظهار داشت: این پروژه، مساله تخصیص منابع انسانی را با اهداف چندگانه (حداقل سازی تاخیر (اهداف مبتنی بر زمان)، حداکثرسازی استفاده از ظرفیت نیروی انسانی (حداقل سازی تعداد منابع انسانی)) در نظر گرفته است. بنابراین با یک رویکرد جدید به مساله تخصیص منابع انسانی و عرضه یک مدل ریاضی جدید، روش حل ترکیبی جدیدی هم عرضه کرده است.
وی افزود: این طرح یک برتری بر روش های حل پیشین دارد و به صورت خودکار و با درنظر گرفتن شرایط متغیر محیطی با سرعت و دقت بهتری عمل می کند.
مجری طرح افزود: هر سازمان که به مشکلات ساختاری (ضعف یکپارچگی، ساختار نامناسب، ضعف داشبورد/مانیتورینگ مدیریتی و غیره) و مشکلات چینش منابع انسانی (در شرایط عادی و بحرانی) اهمیت دهد، می تواند یک ذینفع یا استفاده کننده از روش و نتایج این رساله باشد. چونکه سازمان ها تمایل دارند تا دقیقاً تخصیص وظایف به منابع انسانی خویش را برپایه ظرفیت آن فرد و اولویت کارها به صورت مستمر انجام دهند.
وی افزود: اگر یک یا چند نیروی کار به علت یا دلایلی در سازمان حضور نداشت، بتواند با انتخاب بهترین و نزدیک ترین جایگزین، جریان فعالیتهای سازمانی را آنلاین نگه دارد. مهم تر این که با بهبود ساختارها و فرایندهای خود، کمترین گام های انجام یک فعالیت را با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن داشته باشد. این رساله یک رویکرد عملیاتی برای تحقق این ایده آل ها به مدیران سازمان ها و حتی منابع انسانی آن عرضه می دهد.



1400/11/24
20:40:12
5.0 / 5
585
تگهای خبر: آنلاین , برنامه , سیستم , شركت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
جاوید شو جاوید شو