توسط محققان كشور مطرح شد

گوشت ماکیان و نگرانی از یک آلودگی انگلی

گوشت ماکیان و نگرانی از یک آلودگی انگلی

جاوید شو: بررسی های پژوهشگران علوم پزشکی کشور نشان میدهد که درباب آلوده بودن گوشت ماکیان به صورتی انگل، نگرانی های جدی وجود دارد و بایستی در تولید و مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده از چنین محصولاتی، دقت کافی را به کار برد.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، توکسوپلاسما گوندی یک انگل تک یاخته ای داخل سلولی الزامی است که در چرخه زندگی آن، گربه و گربه سانان بعنوان میزبان نهایی و طیف وسیعی از مهره داران خونگرم ازجمله انسان و پرندگان بعنوان میزبان واسط در نظر گرفته می شوند. این تک یاخته، تنها گونه شناخته شده جنس توکسوپلاسما است و ازنظر تعداد و تنوع گونه میزبان واسط و همین طور درصد حیواناتی که آلوده می کند، بعنوان یکی از عوامل بیماری زای شایع در سراسر جهان شناخته می شود، بطوریکه بنا بر برخی آمار، تا یک سوم از جمعیت انسانی در جهان بصورت مزمن آلوده به این انگل هستند.
بگفته متخصصان، انگل یاد شده در سیر تکاملی خود به سه فرم اووسیت، تاکی زوئیت و کیست نسجی دیده می شود. اووسیت تنها در بدن گربه وجود دارد، اما دو فرم بعدی بیشتر در دیگر میزبانان ایجاد می شوند. گربه های آلوده گاهی با دفع روزانه میلیونها اووسیت بوسیله مدفوع، موجب آلوده شدن آب، سبزیجات و دیگر مواد غذایی می شوند. آشامیدن از آب آلوده و همین طور تغذیه از مواد غذایی آلوده به این انگل توسط سایر جانوران همچون ماکیان، موجب تشکیل تعداد زیادی کیست نسجی در اعضا و جوارح آنها می شود که به نوبه خود می توانند تغذیه کنندگان از چنین گوشتی را آلوده کنند.
در این رابطه، تیمی پنج نفره از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مبادرت به انجام پژوهشی کرده اند که در آن، میزان آلودگی مرغ و خروس های خانگی و پرورش صنعتی به این انگل مورد بررسی علمی قرار گرفته است.
آن ها برای انجام این تحقیق، نمونه خون لخته شده سه گروه ماکیان پرورش خانگی، گوشتی و تخم گذار صنعتی را جمع آوری کرده و بر روی آنها، آزمایش سرولوژی انجام دادند تا حضور یا عدم حضور انگل توکسوپلاسما را تشخیص دهند.
نتایج این بررسی ها نشان داد که درصد قابل توجهی از ماکیان خانگی و صنعتی به انگل فوق آلوده بودند و لازم است اقدامات پیش گیرانه ای برای تهیه غذاهای بی خطر از گوشت چنین ماکیانی صورت گیرد.
در این باره، نادر پسته چیان، استاد و پژوهشگر گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و همکارانش می گویند: «مرغ های بومی بطور معمول در منزل و یا در مکان های فاقد نظارت سازمان دامپزشکی کشتار می شوند و بافت های غیر مصرفی مانند امعا و احشای آنها، اغلب در محیط رها و یا بصورت غیر بهداشتی دفع می شوند. بدین سبب عدم اطلاع و آگاهی مردم و پرسنل مرغداری ها و کشتارها و عدم نظارت سازمان دامپزشکی به خصوص روی مرغداری های سنتی و در منازل و همین طور تماس ماکیان با سایر پرندگان در محیط باز سبب انتشار این انگل می شود.
آن ها می افزایند: «نتایج این تحقیق نشان داد که درصد قابل توجهی از مرغ ها و خروس های خانگی و صنعتی ازنظر آنتی بادی های ضد انگل فوق، فعال بوده اند. این نتایج بیان کننده این واقعیت است که مرغ ها با انگل روبه رو شده و به احتمال زیاد، گوشت آنها حاوی کیست نسجی است که در صورت عدم طبخ صحیح، به آسانی می تواند بدن انسان را آلوده کند».
بر این اساس، پژوهشگران فوق اشاره کرده اند که انجام اقدامات پیشگیرانه برای تهیه غذاهای بی خطر از گوشت ماکیان ضروری بنظر می رسد و در این راستا، بایستی غذاهای نیم پخته یا کاملاً پخته را با شیوه های کاملاً بهداشتی تولید و مصرف کرد.
این یافته های علمی پژوهشی در مجله دانشکده پزشکی اصفهان، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان انتشار یافته اند.




منبع:

1400/10/16
11:59:07
5.0 / 5
583
تگهای خبر: خدمات , صنعت , متخصص , محصولات
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
جاوید شو جاوید شو