رئوس برنامه های وزارت علوم برای توسعه پژوهش

رئوس برنامه های وزارت علوم برای توسعه پژوهش

به گزارش جاوید شو معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ماموریت گرا شدن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، شبکه سازی تجهیزات آزمایشگاه و نمایه سازی بین المللی نشریات را از برنامه های اولویت دار این وزارتخانه نام برد و اظهار داشت: ما برای تحقق اهداف پژوهشی به دنبال افزایش اعتبارات پژوهشی در لایحه بودجه 1401 هستیم.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر پیمان صالحی امروز در چهل و چهارمین نشست معاونان پژوهشی دانشگاه های بزرگ کشور با اشاره به نقش شورای معاونان پژوهشی در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها در زمینه پژوهشی و فناوری، اظهار نمود: من خاطره خوبی از برگزاری جلسات این شورا دارم، بدین جهت از فعال تر شدن آن استقبال می کنم؛ چونکه در این جلسات نه فقط مشکلات ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور بلکه معضلات سایر دانشگاه ها پیگیری می شود.
وی با اعلان اینکه معاونت پژوهشی وزارت علوم با ۶۰ نفر نیروی انسانی، به حجم بسیار زیادی از کارهای این حوزه رسیدگی می کند، اضافه کرد: از طرف دیگر چند ده هزار نفر عضو هیات علمی دانشگاه ها داریم که این مجموعه در کنار ما می تواند مسیر کارهای ما را تعیین کند؛ بدین جهت تاکید داریم که از ظرفیت های همه دانشگاه ها در امور بهره مند شویم.
صالحی با اشاره به ایجاد دو معاونت پژوهشی و فناوری در وزارت علوم و با تاکید بر این که قرار نیست این انفکاک تاثیری در روند توسعه دانشگاه ها داشته باشد، اشاره کرد: دغدغه ما در وزارت علوم حوزه های پژوهش و فناوری است و قرار نیست با این انشقاق، خللی در روند پیشرفت این حوزه ها در کشور ایجاد شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اعلان اینکه همیشه دغدغه دانشگاه ها این بوده است که وزارت علوم به توسعه فناوری و تجاری سازی توجهی ندارد، تصریح کرد: هم اکنون توسعه فناوری و تجاری سازی از اولویت های وزارت علوم است و با این تفکیک تلاش شده است که با برنامه های منسجم تر به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به همکاری دانشگاه ها دراین زمینه، اظهار نمود: ما در طول این مدت که در وزارت علوم مشغول به فعالیت شدیم، با بخش های مختلف جلساتی برگزار کردیم و تا حالا بیشترین جلسات را با وزارت نفت بعنوان یکی از شرکای وزارت علوم در زمینه فناوری و پژوهشی داشتیم.
صالحی با اشاره به برگزاری جلساتی با وزارتخانه جهاد کشاورزی، ستاد کل نیروهای مسلح و شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: ما دست همکاری به سمت همه دانشگاه ها دراز می نماییم تا بتوانیم موضوعات مبتلابه بخش آموزش عالی را بطور جدی پیگیری نماییم.
وی با اشاره به بودجه های پژوهشی کشور در سال ۱۴۰۱، اظهار داشت: هم اکنون ۳۵ درصد از بودجه پژوهشی کشور به ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور اختصاص یافته است و این شورا نیز در جایگاه درستی است تا به چالش های موجود در این عرصه در ۱۴۰۰ واحد آموزش عالی کشور رسیدگی کند.
برنامه های وزارت علوم برای رفع چالش ها
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بیان رئوس برنامه های این وزارتخانه در زمینه توسعه پژوهشی اشاره نمود و اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های بالفعل و بالقوه در این عرصه از برنامه های این وزارتخانه محسوب می شود. دراین زمینه ما تجربه خوبی در راه اندازی شبکه آزمایشگاه راهبردی داریم؛ چونکه شاهد بودیم در این اقدام خیلی از آزمایشگاه های وزارت علوم در ۴ شبکه "شاعا"، "شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی"، "آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" و "استاندارد" عضویت دارند.
وی با اشاره به وجود تعدادی از تجهیزات گرانقیمت در بعضی از آزمایشگاه ها، تصریح کرد: تعدادی از این تجهیزات در بعضی از آزمایشگاه ها بلااستفاده هستند و تعدادی از آزمایشگاه ها در پی خرید این تجهیزات هستند و ما نیز به شدت به دنبال این هستیم که علاوه بر شبکه سازی، تجهیزات مورد نیاز حال و آینده این حوزه های فناورانه و پژوهشی را فراهم نماییم.
صالحی با تاکید بر این که شبکه سازی جزو اولویت های وزارت علوم است، اظهار نمود: علاوه بر آن ماموریت گرا کردن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها نیز در دستور کار ما قرار دارد. مشاهده کردیم که همه مشکلات ما ریشه در کمبود اعتبارات ندارد و در زمان شیوع ویروس کرونا با حضور شرکت های دانش بنیان توانستیم ملزومات و تجهیزات مورد نیاز کشور را تامین نماییم.
شرط رسیدن به استاد تمامی دانشگاه ها
وی ایجاد ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان را اکوسیستم قدرتمند کشور دانست که می توانند مسائل را به ارائه راه حل تبدیل کنند، اشاره کرد: با ماموریت گرا کردن دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری هر کدام از آنها می توانند در رفع نیازهای کشور مؤثر باشند. نقشه این عملکرد نیز موجود است.
معاون پژوهشی وزیر علوم، توجه به سیاست های تشویقی را از دیگر رویکرد های این وزارتخانه در توسعه تحقیقات در کشور دانست و تصریح کرد: ما به دانشگاه ها اعلام نموده ایم که برای ارتقای دانشگاهیان یک استاد تمام باید ۳ طرح پژوهشی با صنعت داشته باشند.
وی با تاکید بر نمایه سازی بین المللی نشریات علمی-پژوهشی، اظهار داشت: ما کمیته ای را برای تهیه لیستی از نشریاتی که می توانند به سرعت در پایگاه های اسکوپوس و ISI نمایه سازی شوند، ایجاد کردیم و به زودی برای سردبیران این نشریات جلسات آموزشی برگزار می شود.
صالحی با اشاره به وضعیت اعتبارت پژوهشی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: ما بوسیله مجلس دراین زمینه درحال پیگیری هستیم و این فرصت مغتنمی برای ما و دانشگاهیان است تا بتوانیم نظرات خودرا ارائه دهیم.




منبع:

1400/10/12
13:39:41
5.0 / 5
847
تگهای خبر: برنامه , سیستم , شركت , صنعت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
جاوید شو جاوید شو