در یك تحقیق علمی مطرح شد

آب گریپ فروت دشمن کبد چرب

آب گریپ فروت دشمن کبد چرب

بررسی های جدید علمی که توسط محققان کشورمان انجام شده است، نشان می دهند که استفاده از آب میوه گریپ فروت می تواند در کنترل مشکلات ایجادشده توسط بیماری کبد چرب، مؤثر واقع شود.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، بیماری کبد چرب غیرالکلی هنگامی ظهور می کند که بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد را چربی تشکیل دهد. این بیماری شامل طیف گسترده ای از بیماری های کبدی است که در نخستین مرحله، به صورت کبد چرب ساده یا اصطلاحاً استئاتوز است و سپس به استئاتو هپاتیت غیرالکلی تبدیل می شود و درنهایت نیز، به سیروز کبدی منجر می شود. اصلی ترین عامل های خطر همراه کبد چرب غیرالکلی، چاقی، دیابت، هیپرلیپیدمی و سندروم متابولیک هستند. در واقع، بعضی از کارشناسان معتقدند که کبد چرب غیرالکلی، تظاهر کبدی مقاومت به انسولین یا سندروم متابولیک به شمار می آید.
بنا بر گفته متخصصان، شیوع این بیماری در افراد بالغ در جوامع غربی ۲۵ تا ۳۵ درصد گزارش شده است که در افراد چاق به ۷۰ تا ۸۰ درصد می رسد. در ایران نیز، شیوع این بیماری حدود ۲۲ تا ۳۲ درصد ارزیابی شده است. شیوع بالا و ماهیت مزمن این بیماری، کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و بار اقتصادی سنگینی بر جامعه تحمیل می کند. سودمندی و ایمنی درمان دارویی کبد چرب تابحال نامعلوم باقی مانده است. امروزه، استفاده از گیاهان دارویی در حال افزایش می باشد و به دلیل عوارض جانبی داروهای شیمیایی، مردم ترجیح می دهند از داروهای گیاهی استفاده کنند. به همین دلیل، در مورد درمان کبد چرب هم گرایش مردم و متخصصان به سمت داروهای گیاهی بیشتر شده است.
این مورد سبب شده تعدادی از پژوهشگران کشورمان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، تحقیقی را دراین باره انجام دهند. در این تحقیق به بررسی تأثیرات آب میوه گریپ فروت بر بیان ژن اینترلوکین در موش های مبتلابه کبد چرب پرداخته شده است.
در این مطالعه، محققان عصاره میوه گریپ فروت را در نسبت ها و غلظت های مختلف به موش های گرفتار کبد چرب داده و سپس با استفاده از روش های آزمایشگاهی و تشریحی، به بررسی تاثیر آن بر بافت کبد و وضعیت بیماری فوق پرداختند.
نتایج این بررسی ها نشان داد که آب میوه گریپ فروت به دلیل داشتن ماده ای به نام «نارینجین»، می تواند سبب کاهش علایم مختلف التهاب از راه کاهش بیان ژن IL۱۸ در موش های مبتلابه کبد چرب شود و از این رو می تواند بعنوان یک هدف درمانی در بیماری فوق مطرح باشد.
در این خصوص، نوشا ضیاء جهرمی، محقق گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و دیگر همکارش در این پژوهش می گویند: «نتایج بررسی های ما مبین آن بود که عصاره گریپ فروت با دوز ۸ میلی لیتر در کیلوگرم می تواند سبب کاهش بیشتر بیان ژن IL۱۸ شود و نتایج تست های بیوشیمیایی هم بهبود وضعیت کبد را در موش های تیمارشده با دوز فوق تأیید کرد».
به قول آنها، «میوه گریپ فروت نقش مهمی در کاهش التهاب دارد و بعضی از بیماران مبتلابه آرتریت روماتوئید، لوپوس و سایر بیماری های التهابی، مصرف روزانه این میوه را در کاهش علایم مؤثر می دانند. این مساله امکان دارد به مهار پروستاگلاندین ها که ترکیبات التهاب زایی هستند، توسط ترکیبات میوه فوق مربوط باشد».
مجریان این تحقیق که نتایج به دست آمده را در نشریه ای علمی پژوهشی تحت عنوان «مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام» منتشر نموده اند، معتقدند در صورت تأیید این نتایج در مطالعات وسیع تر و به صورت بالینی میتوان آنرا بعنوان یک هدف درمانی در بیماری کبد چرب بیان کرد.




منبع:

1400/09/24
16:34:15
5.0 / 5
416
تگهای خبر: كیفیت , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو