معاون مركز تحقیقات سلامت سالمندان تاكید كرد

ضرورت تطبیق دادن سالمندان با زندگی دیجیتال

ضرورت تطبیق دادن سالمندان با زندگی دیجیتال

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، آموزش و مهیا سازی سالمندان برای تطابق با زندگی دیجیتال را یک لزوم مهم در سیاست گذاری های سلامت خواند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر فرشاد شریفی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه 9 مهرماه، روز جهانی سالمندان با اشاره به اینکه کشور ایران همچون جوامعی است که سرعت بیشتری در سالمند شدن را تجربه می کند، اظهار داشت: طی حدود پنج دهه اخیر نرخ سالمندان کشور از حدود 5 درصد به 10 درصد رسیده است و پیش بینی می شود که این نرخ طی 50 سال آینده سه برابر شود و در سال 1450 به حدود 30 درصد برسد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان اشاره کرد: این تغییرات سریع دموگرافیک سبب تغییرات جدی در نیازها همچون نیاز به خدمت سلامت می شود و تمام ارکان جامعه همچون چرخه تولید را در کشور می تواند متاثر کند.
وی با اشاره به اینکه یادگیری فناوری های دیجیتال نقش موثری در رفع نیازهای روزانه سالمندان دارد اشاره کرد: با آموزش تکنولوژی به سالمندان خصوصا در وضعیت همه گیری بیماری کرونا می توان شرایطی فراهم ساخت که سالمند خودرا فرد مفیدی احساس کند ضمن این که امکان دسترسی به دریافت خدمات سلامت، آموزش و مشاوره آنلاین در بستر تکنولوژی دیجیتال فراهم گشته است.
عضو هیات علمی پؤوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: لطمه پذیری بیشتر سالمندان نسبت به کرونا و مشکلات مختلفی که بیماری کووید 19 برای سالمندان ایجاد کرده، خیلی از جنبه های مختلف زندگی این افراد را مانند ارتباطات اجتماعی، مراقبت های مورد نیاز، لطمه های روحی شدید ناشی از جداسازی اجتماعی و بیماریهای مزمن شایع در سالمندی را در بر می گیرد، دست اندرکاران سلامت سالمندان را بر این داشته است که در نگاه خود در مورد حیطه های مختلف سلامت سالمندان تجدید نظر کنند.
وی اضافه کرد: به عبارت دیگر باوجود آنکه فقط 10 درصد جامعه را سالمندان می سازند عدم توجه به سلامت و مشکلات این گروه می تواند به شدت حتی تمام جامعه را متاثر سازد. به نظر می آید که در خیلی از حیطه ها نیازمند نگاه مبتنی بر شواهد جدیدی هستیم.
شریفی در ادامه حیطه های مهم در مدیریت مسائل سالمندان را برشمرد و اضافه کرد: معیشت و مراقبت سالمندان نیازمند طراحی و اجرای یک نظام منسجم است که طیف وسیعی از خدمات به سالمندان از سالمند سالم ساکن جامعه تا مراقبت های آخر عمر را در بر بگیرد.
وی در ادامه توجه به بیمه خدمات سالمندی و تحت پوشش قرار گرفتن تمام زنجیره خدمات سالمندی را از موضوعات اولویت مند در زمینه سلامت سالمندان دانست.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان بازنگری سن بازنشستگی را باتوجه به افزایش امید به زندگی در کشور در جهت رسیدن به سالمندی فعال در جامعه در خور توجه خواند.
وی توجه ویژه به افزایش نقش سالمندان در جامعه و استفاده از توان آنها با مد نظر قرار دادن محدودیت های سالمندی و همین طور توجه به خدمات پیشگیری به خصوص پیش گیری از بیماریهای واگیر در سالمندان کشور را حائز اهمیت تلقی نمود.
بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، هفته ملی سالمندان با شعار « بهره مندی عادلانه همه سنین از فناوری دیجیتال» از 6 تا ۱2 مهرماه برگزار می گردد.




منبع:

1400/07/08
11:00:34
5.0 / 5
988
تگهای خبر: آنلاین , خدمات , دیجیتال , سلامت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو