مروری بر نتایج یك پژوهش؛

با زعفران از چاقی جلوگیری کنید

با زعفران از چاقی جلوگیری کنید

نتایج یک پژوهش نشان میدهد تمرینات تناوبی شدید به همراه مصرف مکمل زعفران استراتژی مناسبی برای کسب تندرستی و پیش گیری از بیماریهای در رابطه با چاقی است.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، زندگی کم تحرک و کاهش چشم گیر فعالیت بدنی خطر مبتلاشدن به بیماریها را بیشتر می کند. در افراد کم تحرک، چاقی و افزایش وزن، ارتباط زیادی با گسترش بیماری هایی مانند پرفشاری خون، افزایش چربی های خون و مقاومت به انسولین دارد که جملگی عوامل خطرزای بیماریها به شمار می روند.
چاقی عارضه ای عمومی است که حدودا یک سوم مردم اغلب کشورها را متاثر کرده و معالجه ی این افراد هزینه ی بسیار بالایی به کشورها تحمیل کرده است. پژوهشگران با انجام پژوهشی تلاش کردند به این پرسش پاسخ دهند که آیا شدت تمرینات ورزشی به همراه مکمل زعفران پاسخ عوامل متابولیکی و متابولیسمی متفاوتی را ایجاد می کند؟
نویسندگان این مقاله می گویند: « پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه تجربی با هدف کاربردی است که بمنظور دست یابی به اهداف آن، آزمودنی های زن ۲۰ تا ۳۰ ساله چاق و دارای اضافه وزن وارد مطالعه شدند و از میان آنها، تعداد ۴۲ نفر که دارای خاصیت هایی چون مبتلا نبودن به بیماری مزمن و لطمه دیدگی، استفاده نکردن از مکمل های غذایی، مواد و یا داروی خاص و نیز فقدان سابقه ی شرکت در ورزش منظم بودند، بعنوان آزمودنی شناسایی و بعنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند.»
بر طبق آن چه در این مطالعه انجام شده است، آزمودنی ها در شش گروه تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی، کنترل، تمرین تناوبی شدید با مکمل زعفران، تمرین تداومی با مکمل زعفران و گروه مکمل زعفران جای گرفتند.
نویسندگان این مقاله میگویند: «آزمودنی های گروه تمرین تناوبی به همراه عصاره روزی یک عدد کپسول حاوی ۳۰ میلی گرم عصاره زعفران به همراه پروتکل تمرین تناوبی مصرف کردند. گروه های تمرینی پروتکل تناوبی شدید(با مکمل و بدون مکمل) خودرا (۴ وهله فعالیت ۳۰ ثانیه ای با حداکثر شدت و ۲ دقیقه استراحت غیرفعال) در یک مسافت ۲۰ متری که توسط سه مخروط مشخص شده بود، به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه اجرا کردند. آزمودنی های گروه مکمل هر روز یک عدد کپسول ۳۰ میلی گرمی عصاره خشک شده ی زعفران را به مدت ۸ هفته مصرف کردند.»
برمبنای آن چه در این مقاله بیان شده است، پروتکل تمرینی گروه تمرین تداومی با مکمل زعفران و دارونما، تمرین ورزشی ایروبیک در جلسات با شدت ۵۰ تا ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب به مدت ۳۵ تا ۶۰ دقیقه انجام شد. هر جلسه شامل گرم کردن به مدت ۱۰ دقیقه با حرکات کششی-نرمشی و ۲۰ دقیقه فعالیت اصلی ورزش هوازی بصورت ایروبیک گروهی با شدت ۵۰ درصد حداکثر ضربان قلب در هفته اول و افزایش تدریجی شدت و مدت هر جلسه به ترتیب تا ۵۰ دقیقه و تا ۷۰ و ۷۵ درصد حداکثر ضربان قلب در هفته ی هشتم بود. در آخر هر جلسه تمرین ۵ دقیقه به سردکردن پرداختند.
در این پژوهش آمده است: « نتایج ترکیب بدنی و آنتروپومتریکی آزمودنی ها نشان داد که شاخص توده بدنی و درصد چربی بعنوان مهم ترین متغیرها در گروه هایی که تحت مداخله ورزشی و زعفران قرار گرفته اند بهبود یافته است و در گروهی که تمرین ورزشی را به همراه مکمل زعفران دریافت کرده اند این بهبود، مشهود و مشخص تر است.»
نتایج این پژوهش نشان داد میزان درصد چربی در تمامی گروه های تمرینی کاهش داشت و این کاهش در گروه تمرین تناوبی شدید به همراه مکمل زعفران بیشتر بود.
این پژوهش توسط بهمن حسنوند، استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد، یعقوب مهری الوار، علی حیدریان پور و فهیمه عرفانی آداب از دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بوعلی سینای همدان انجام شده است. مقاله ی حاصل از این مطالعه در دومین شماره ی بیست ودومین دوره ی فصل نامه علمی-پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان انتشار یافته است.




1400/06/30
09:43:43
5.0 / 5
240
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
جاوید شو جاوید شو