تكاپوی باردیگر تالارهای نمایشی با ۱۰ اثر جدید

تكاپوی باردیگر تالارهای نمایشی با ۱۰ اثر جدید

جاوید شو: ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص آغاز فعالیت تالارهای نمایشی حکم به حیات باردیگر تئاتر در سال ۱۴۰۰ پس از گذشت یک ماه ونیم از آغاز آن داد. حال بار دیگر هنرمندان تئاتر با ۱۰ اثر نمایشی جدید تلاش می کنند تا نبض کالبد به رخوت رفته تالارهای نمایشی را باردیگر به تکاپو وادارند.



سال ۱۳۹۹ زیر سایه سنگین ویروس کرونا علاوه بر تمامی تلخی های شیوع این ویروس در حوزه مبتلا شدن و مرگ ومیر هم وطنانمان، شاهد رکود و سکون فعالیتهای فرهنگی و هنری با محوریت کوشش برای قطع زنجیره شیوع این ویروس حکم به تعطیلی اغلب ماه های سال ۹۹ به تالارهای نمایشی و هنرمندان آن داد. در این میان هنرمندانی که بخش مهمی از درآمد و گذران معیشت روزانه زندگی شان درگیر تولید و اجرای عمومی آثار نمایشی بود، بیشترین آسیب و لطمه را از این تعطیلی های مکرر دیدند.

در نهایت با نزولی شدن شیب این ویروس و پشت سر گذاشتن موج سوم آن، آرام آرام شاهد بازگشت آرامش و آبی شدن شهرهای قرمز کشورمان بودیم که نتیجه آن در حوزه تئاتر به برگزاری سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر و در ادامه آمادگی گروه های نمایشی برای اجرای عمومی آثارشان و شروع سال جدید تئاتری برای هنرمندان بودیم.

خزان خبرهای خوش زمستان ۹۹ در آغاز بهار ۱۴۰۰

در کنار این خبر خوش که جامعه را امیدوار به روزهای آینده می کرد، قرار گرفتن فعالیتهای هنری و نمایشی از گروه سه مشاغل به گروه دو که اجازه فعالیتهای آنها را با رعایت حداکثری شیوه نامه های بهداشتی حتی در شهرهای قرمز می داد، نوید روزهای خوشایند و بازگشت به چرخه تولید و رونق اقتصاد تئاتر به تالارهای نمایشی و هنرمندان این عرصه می داد.

اما تنها با سپری شدن یک هفته از تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ خورشیدی در کنار عدم رعایت سفارش های ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص عدم سفر رفتن شهروندان در کنار کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی توسط عده ای از هموطنان مان، شاهد موج چهارم که سهمگین ترین موج انتشار کرونا در کشور از آغاز حضور این ویروس به شمار می رفت در سرتاسر کشور بودیم. با امتداد شیوع این موج به سرعت بالایی شهرهای آبی و زرد کشورمان رنگ قرمز به خود گرفت و این خود بار دیگر حکم به تعطیلی فعالیتهای تئاتری داد.

در نهایت هجدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص بازگشایی و ازسرگیری فعالیتهای نمایشی بار دیگر مدیران تالارها و تماشاخانه های دولتی و خصوصی طی رایزنی با گروه های نمایشی که اجرای آنها به علت شیوع موج چهارم کرونا نیمه کاره مانده بود، شاهد رونق باردیگر فصل اجراهای تئاتری در کشورمان هستیم.

این خود بار دیگر بارقه ای از امید را میان هنرمندان تئاتر ایجاد کرد. حال به فاصله گذشت یک هفته از ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا، این دفعه تالارهای نمایشی پایتخت با ۱۰ نمایش آغوش خویش را به روی علاقه مندان به این هنر پویا، زنده و جریان ساز باز کرده اند.



«هار» و «لوله» و «عمو لاوروف» میهمانان جدید تماشاخانه ایرانشهر

تماشاخانه ایرانشهر در شروع فعالیتهای خود پس از تعطیلات ناشی از موج چهارم کرونا با میزبانی از سه اثر نمایشی به استقبال مخاطبان تئاتر می رود.

در این تماشاخانه، ابتدا امیر امیری نمایش «عمو لاوروف» را که قرار بود از ۱۸ فروردین ماه در سالن استاد ناظرزاده کرمانی اجرا کند، با عنایت به پیش خرید بلیت، از ۲۳ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد به صحنه می برد.

در این اثر نمایشی که در زمان حال اتفاق می افتد اما مبحث آن روایت وقایع دهه ۱۳۲۰ هجری شمسی از زبان مردم عادی است و به اشغال ایران توسط قوای متفقین می پردازد، فریاد جودی، نازنین دیده ور و علی طاووسیان ایفای نقش می کنند.



«لوله» عنوان نمایش دیگر سالن استاد ناظر زاده است که توسط علیرضا اجلی از ۲۵ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد به روی صحنه می رود.

داستان این نمایش فانتزی درباره جامعه کارگرانی است که تحت سلطه یک سرکارگر قرار هستند. سرکارگر از مسؤلان بالادستی دستور می گیرد که ۷ کارگر شرکت تخلیه چاه را اخراج کند، این ۷ کارگر اخراج می شوند و داستان از اینجا آغاز می شود.

ابراهیم عبدی، محمدرضا آریان، یاسمن وفایی، مینا رسولی، مژده منظومه، غزل شجاعی و مصطفی عطری در این نمایش ایفای نقش می کنند.



حسین پوریانی فر هم از ۲۶ اردیبهشت تا ۲۶ خرداد بار دیگر «هار» را در سالن استاد سمندریان به صحنه ببرد. نمایش هار اثر انتخاب شده بیست ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی است که در اجرای عمومی خود در سال ۹۷ در تالار مولوی با استقبال خوبی روبرو بود.

در نمایش هار حسین پوریانی فر، سپند اعلم، بردیا مشهودی، مهدی قربانی، علی اصغر حسینی، میلاد افواج، میرآقا بهادری اکبر، سلمانی اله دادی، علیرضا آشوریجواد کارگر و مهرکوش علیزاده ایفای نقش می کنند.



«شب/ خارجی/ یرما» به روایت نسیم ادبی در تالار مولوی

نسیم ادبی که ابتدا قرار بود از ۱۸ فروردین نمایش «شب/ خارجی/ یرما» با روایت و اقتباسی از «یرما» اثر فدریکو گارسیا لورکا را در سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه ببرد، با بازگشایی تعطیلات، این نمایش را برای یک دوره ۱۰ روزه از ۲۶ اردیبهشت تا ۵ خرداد آماده کرده است.

نمایش «شب/ خارجی/ یرما» در دسته تئاتر مستند-نمایشی قرار می گیرد و روایت زنی به نام یرماست که برای آنچه که آرزویش را دارد، می جنگد و تسلیم قضاوت های جامعه نمی گردد. روایت یرما با روایت های مستند بازیگران از زندگی شخصی خود گره می خورد و بدین سان نمایش «شب/خارجی/یرما» روی صحنه جان می گیرد و این نمایش تولید مدرسه تئاتر فانوس و حاصل کارگاه ایده تا اجرای این مدرسه است.

آناهید ادبی، علیرضا عبدالعلی زاده، سجاد طاهری، سوگند حسینی، عاطفه غضنفری، دانیال محمدی، سجاد باقری، صدف محسنی، شبنم خاتون حسینخانی، مرجان رنود، شکیبا عسگری، رایحه پاشا، شبنم ابریشمی، شقایق کمالی، حامد مهربانی، سهراب صمیمی، شهاب خجسته راد بازیگران این اثر هستند.



نمایش طنز «باباکرم» در تالار محراب

زنگ تئاتر در سالن تئاتر محراب، توسط وحید شاهینی به صدا در می آید. وی نمایش «باباکرم» به نویسندگی فرهاد نقدعلی را از ۲۲ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد به صحنه می برد.

باباکرم، داستان زندگی شخصیت اصلی ترانه باباکرم و چگونگی به وجود آمدن شعر و ملودی این ترانه در غالب انواع سبک های نمایش ایرانی همچون تخت حوضی، تعزیه مزحک، نقالی، خیمه شب بازی، شهر فرنگی، لال بازی، پیش پرده خوانی و غیره است.

در این نمایش کرامت رودساز، امیرحسین انصافی، فاطیما درستکار، سید حسن حسینیان، وحید شاهینی، مجید علم بیگی، سجاد سلمانی، ساناز مجیدی، هانیه رهگزر، نازنین عباس آبادی، سید حسین میرسالاری، عباس سامانی فر، عماد مهدی زاده و ریحانه سادات میرکمالی ایفای نقش می کنند.



«رویای یک نویسنده»، «تکرار» و «چهرازی» در خانه نمایش مهرگان

خانه نمایش مهرگان بعنوان یکی از سالن های نمایشی خصوصی میزبانی از مخاطبان خویش را با سه اثر نمایشی آغاز می کند.

نمایش «رویای یک نویسنده» به نویسندگی و کارگردانی میثم ترکمند، که از ۸ فروردین ماه به صحنه رفته بود و تنها پس از سه اجرا به علت تعطیلی تماشاخانه ها، اجراهایش به تعویق افتاد از ۲۶ اردیبشهت ماه باردیگر بر صحنه رفت. نمایشی که در سالن شماره ۱ اجرا می شود. رویای یک نویسنده داستان مردم شهری است که جمع شده اند تا رای بدهند که چه کسی را بکشند.

علیرضا حنیفی، مرجان آقانوری، حسین کرمی، کیوان عموزاده، سحر بیرانوند مرضیه بنی علی، شایان حاجی اسماعیلی، سحر رستمیان، مهتاب عسگری، کوروش شاهی نیا، ابوالفضل علی یاری، علی ساکی، عرفان خوش نیت، جلال حسنی، معصومه کبیری و میثم ترکمند در این نمایش ایفای نقش می کنند.

حامد شیخی هم نمایش «تکرار» را که حاصل یک کارگاه آموزشی است و توسط هنرجویان آن کارگاه بعنوان پروژه اتمام دوره آموزشی شان اجرا می شود، از ۲۲ اردیبهشت تا ۷خرداد در سالن شماره یک مهرگانه به روی صحنه می برد.

این نمایش برگرفته از چند نمایشنامه کوتاه سم شپارد است که در یک مجموعه نمایشی با عنوان «دکه بین راه» انتشار یافته است.

نمایش تکرار داستان فردی است که تلاش می کند اشتباهات آدم های مختلف درباره خودش را اعلام و آنها را مجبور کند که باردیگر این اشتباهات را تکرار کنند و ما اتفاقاتی را که منجر به بروز این اشتباهات شده است روی صحنه می بینیم.



و در نهایت «چهرازی» به نویسندگی مهدی راستی و کارگردانی کامبیز نیک آمیز سومین اثر نمایشی است که از چهارشنبه ۲۲( اردیبهشت ماه)، در خانه نمایش مهرگان به صحنه رفته است.

در این اثر الناز زاهدی، کامبیز نیک آمیز، سحر آژیر، مریم زارعی، ملیکا شاگردی، حسین صفدری، رضا لک، مهدی راستی، درسا علی آبادی، زهرا عسگری، فاطمه آزادخواه، فاطمه آقاپور، اشکان دهقانی، بهار شعرباف، احمدرضا طاهری، ابراهیم موسوی، محمدعرفان باقری، مانی محمدی، متین وکیلی، متین نیکنام به ایفای نقش می پردازند.

چهرازی، از آسایشگاهی می گوید که در دل آن هر شخصی به گناه های متفاوت آلوده است و همه آنها می بایست سه روز دیگر اعدام شوند و برای زنده ماندن راهی جز بازگشت عشق وجود ندارد. پس تنها راه نجات عشق است...

«چهرازی» به نویسندگی مهدی راستی، کارگردانی کامبیز نیک آمیز و تهیه کنندگی سارا داروفروش ساعت ۱۷: ۳۰ روی صحنه می رود.



«من دیوانه نیستم» در تماشاخانه استاد مشایخی اثبات می شود

تماشاخانه استاد مشایخی بعنوان دیگر تماشاخانه خصوصی، نخستین اجرای خود پس از تعطیلات را به نمایش «من دیوانه نیستم» به گارگردانی مرتضی گلچین اختصاص داده است.

این نمایش که از روز ۲۱ اردیبهشت تا ۱۰ خردادماه میزبان علاقمندان خواهد بود، روایتگر داستان چهار بیمار روانی می باشد که همگی مرتکب قتل شدند و در یک بیمارستان روانی بستری هستند، ماریا کریج محقق روانشناسی برای تحقیق و بررسی این موارد وارد بیمارستان می شود.

مرتضی گلچین، نیلوفر بابایی، کیمیا محمدی، رضاموسوی، ملینا علیمحمدی، فائزه صاحبی، میلاد صوفی و اویان براتی فر در این اثر ایفای نقش می کنند.



روایت تلخ غصه های کودکان کار با چاشنی طنز در «هجده سالگی»

و در نهایت دهمین اثر نمایشی که با اتمام تعطیلات تماشاخانه ها و تالارهای نمایشی در آغاز حیات مجدد تئاتر پس از شروع سال ۱۴۰۰ خورشیدی به صحنه می رود به نمایش «هجده سالگی» با کارگردانی فردین رحمانپور بازمی گردد که در پردیس شهرزاد میزبان این اثر نمایشی است.

نمایشی که محسن میرزاخانی با همکاری محمد کرمی نوشته و از ۲۴ اردیبهشت ماه در سالن گلایل پردیس شهرزاد به صحنه می رود. مضمون کلی «هجده سالگی» داستان غصه های کودکان کار است و تلاش دارد از دریچه طنز به مشکلات و تلخی روابط میان آنها بپردازد و در نهایت کام تلخ این کودکان طعم طنزآمیز داستان را با اشک و اندوه درآمیزد.

در نمایش «هجده سالگی» امید زندگانی، نوشین تبریزی، مصطفی دارابی، حامد کریوند، آزاده جاوید، هانیه گلپایگانی، محمد کرمی، لیلا فرداد، شعبان حاتمی، کامیار مهدی زاده، نگار والی دوست، آوا مهماندوست، فردین رحمانپور و بازیگران خردسال آرمیتا لطفی، پارسا داداش زاده، سارا داداش زاده ایفای نقش می کنند.



منبع:

1400/02/25
20:26:32
5.0 / 5
908
تگهای خبر: جشنواره , سفر , شركت , فرهنگ
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو