یادداشت های مأموریت فرهنگی در قرقیزستان -۳۰

مساله آن هفتصد و نوزده نفر

مساله آن هفتصد و نوزده نفر

جاوید شو: ركورد آمار روزانه مبتلایان به كرونا در قرقیزستان از آغازش در اسفند 98 تا به امروزش یعنی 22 تیر 99 شكسته شد. ركورد بی سابقه؛ عجیب و نگران كننده 719 نفر.



به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، سی امین یادداشت از سلسله یادداشت های غیراداری پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان هم کرونایی است. او از شرایط وخیم قرقیزستان و بیشکک می گوید و خبر درگذشت یکی از شخصیت های دینی ذی نفوذ در این کشور را بر اثر کرونا و به تاریخ ۲۱ تیر ۱۳۹۹ می دهد.
این یادداشت را در ادامه بخوانید:
رکورد آمار روزانه مبتلایان به کرونا در قرقیزستان از آغازش در اسفند ۹۸ تا به امروزش یعنی ۲۲ تیر ۹۹ شکسته شد. رکورد بی سابقه؛ عجیب و نگران کننده ۷۱۹ نفر. از این تعداد ۵۰۰ نفر مربوط به بیشکک است. عدد بزرگی است برای قرقیزستان ۶ میلیون نفری. در چند روز گذشته علاوه بر مردم عادی؛ از مقامات و مسئولان و دست اندرکاران هم تعدادی کرونایی شده اند با علایم و نوسانات مختلف. این ابتلاء در میان کادر درمانی و پزشکی نیز شایان توجه است.
رئیس جمهور قرقیزستان که جهت شرکت در رژه نظامی و جشن هفتادوپنجمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم به مسکو رفته بود؛ بخاطر مثبت بودن تست کرونای دوتن از اعضای تیمش نتوانست در مراسم شرکت نماید و به بیشکک بازگشت. خیلی از مبتلایان و بویژه آمار فوتی ها که این روزها بیشتر شده است ذات الریه ای هستند.
دیروز هم چوباک حاجی جلیل اف مفتی سابق قرقیزستان که از شخصیت های پرنفوذ دینی این کشور بشمار می رفت؛ بر اثر ذات الریه از دنیا رفت. او ۴۶ سال بیشتر سن نداشت. تصاویری که از وداع مردم و طرفدارانش با او و خاکسپاری اش در استان جلال آباد در شبکه های اجتماعی منتشر شد؛ نشان می داد جمعیت زیادی داغدارش هستند و شیوع و گسترش کرونا هم نتوانسته بود آنها را از شرکت دراین مراسم بازدارد. افزودنی اینکه این شخصیت دینی قرقیز در رابطه با ایران و مکتب دوده (ع) مواضع و دیدگاه های چالشی داشته است.
به هرحال شرایط سخت و پیش بینی نشده ای را در قرقیزستان می گذرانیم. شرایطی استثنایی که فعلاً راه پس و پیشی جز ماندن و میخکوب شدن در خانه؛ رعایت شدید پروتکل های بهداشتی و خودایزولگی همراه با سیاست صبر و شکیبایی نیست. امکانات درمانی و پزشکی و رسیدگی در این کشور آسیای مرکزی در مقایسه با کشورمان بسیار ضعیف و بلکه نزدیک به صفر است.
کادر درمان از این وضعیت خسته و مستاصل مانده و خیلی از آنان خود مبتلا شده اند. دولت هم بسیار مستاصل است و در هزار توی مشکلات گیر افتاده. مشکلاتی که از قبل کرونا هم وجود داشته و حالا هم که کرونا دامنگیر این کشور شده؛ مدیریت مشکلات و مقابله با تبعات ناشی از کرونا بیش از پیش بر گرفتاری ها و معضلات دولت افزوده است.
ما نیز همچون دیگران فعلاً در حجره ها را بسته ایم و کارها و فعالیت ها را به صورت دورکاری و غالباً در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دنبال می نماییم. تداوم چنین وضعیتی طبعاً تأثیر منفی زیادی بر همه حوزه ها؛ ابعاد و عرصه ها خواهد گذاشت. مناسبت ها و فعالیت ها و ارتباطات در طول این مدت کم و بیش لطمه دیده و احیا و تجدید آنها طبیعتاً زمانبر خواهد بود. کسبه و بازار هم بیشتر از بخش دولتی متضرر از این وضعیت هستند. دوران طولانی و فرسایشی کرونا و محدودیت های ناگزیرش بر روحیات و اعصاب و روان همه، چه بزرگترها و چه کودکان تأثیر خودرا گذاشته است.
واقعاً روزگار عجیب و غریبی شده است؛ روزگاری که هیچکدام هیچ گاه به عمر خود ندیده بودیم. واقعاً این چه روزگاریست که در هوای سالم و پاکش محبوریم ماسک بزنیم؛ به پارک ارکیندیک اش نرویم؛ در جاده های خلوتش نتوانیم برانیم و از طبیعت زیبای توکموک و آلارچا و مسیر زیبای اوش و یورت های بین راهی اش نتوانیم لذت ببریم. این چه رسم و زمانه ایست که نمی توانیم با عزیزانمان و دوستمانمان به رسم معمول دست بدهیم و یا در بدرقه و فقدانشان حضور داشته باشیم:
واقعاً
روزگار عجیبی است؛
هرگز زندگی را اینگونه ندیده بودیم!
هوا سالم وپاک است، اما مجبوریم ماسک بزنیم.
جاده ها خلوت هستند، اما نمی توانیم سفر نماییم.
دستهای مان تمیزتر از قبل است، اما نمی توانیم دست بدهیم.
وقت بیشتری داریم، اما نمی توانیم دورهم جمع شویم.
وقت برای آشپزی داریم، اما نمی توانیم میهمانی بدهیم.
پولدارها مشکل خرج پول را دارند و فقرا به دنبال درآمد هستند.
وقت و زمان کافی داریم، اما نمی توانیم به رویاهایمان بپردازیم.
نزدیکانمان را ازدست می دهیم، اما نمی توانیم آنها را بدرقه نماییم.
روزگار غریبی است...
خدایا به تو پناه می بریم
و از تو می خواهیم که به حق خون سیدالشهدا
این ویروس منحوس و خطرناک را از کشور ما و منطقه و جهان ریشه کن بگردان. الهی آمین
قاسمی- بیشکک
۲۲/۴/۱۳۹۹


منبع:

1399/08/03
11:05:36
5.0 / 5
1585
تگهای خبر: سفر , شركت , فرهنگ , فضای مجازی
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو