سید عباس صالحی :

امام(ره) هیچگاه نسبت به مردم كم اعتماد نشد

امام(ره) هیچگاه نسبت به مردم كم اعتماد نشد

به گزارش جاوید شو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تفكر امام(ره) اعتماد به مردم بود، امام هیچگاه نسبت به مردمش كم اعتماد نشد.


به گزارش جاوید شو به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی پس از ظهر شنبه به همراه معاونان، مشاوران و تعدادی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادگار امام حجت الاسلاموالمسلمین سیدحسن خمینی دیدار كردند.

در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گرامیداشت سی امین سالگرد ارتحال امام راحل، اظهار داشت: روح بزرگ امام (ره) در كشور ما همچنان مثل نفسی برای انقلاب و كالبد زندگی ما جاری است و هرچه می گذرد آثار این روح پرفتوح مشخص تر می شود.

وی افزود: با اینكه چهل سال از انقلاب اسلامی گذشته است، اما امام راحل همچنان نور وجودی شان در زندگی همه ما جاری است. انقلاب اسلامی ایران دینی بود و با این جوهره كه دینی است این انقلاب را می شناسیم و امام هم با عنوان یك رهبر دینی تعریف می شود.

صالحی تصریح كرد: اگر رهبر دینی انقلاب اسلامی امام راحل نبودند و این رهبری در یك بافت دیگری رخ می داد معلوم نبود كشور در چه مسیری حركت نماید، با همه احترام به همه شخصیت های دینی و تاریخی كشور می توان گفت اگر رهبر انقلاب ما امام خمینی (ره) نبود، معلوم نبود چه اتفاقی برای كشور می افتاد چونكه هیچكس جامعیت نگاه امام را ندارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: نخستین نگاه امام به «وحدت و تقریب مذاهب و فضای نوع مناسبات فرقه اسلامی با یكدیگر» بود. در نگاه جهان بینی اسلامی و فقهی امام هم در جوامع اسلامی و هم جامعه داخلی احترام به همه ادیان وجود داشت. امام از همان ابتدا كه انقلاب را رهبری و به پیروزی رساندند مبحث «وحدت بین فرق اسلامی» برای ایشان مهم بود.

صالحی بیان كرد: وقتی ما می بینیم ۱۱۰۰ شهید اهل سنت در دوران دفاع مقدس داریم یا حتی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر كشور ۷۶ درصد مشاركت مناطق اهل سنت به چشم می خورد نشانگر جهان بینی بزرگ امام است. در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پس از انقلاب ۱۵۳ رسانه اهل سنت در چارچوب های مختلف داشته ایم، این نشان داده است كه همه در راه اجتماعی جایگاه خاص خویش را دارند. از منظر امام همه حق فعالیت اجتماعی و هویت خاص خویش را داشتند. امام بعنوان مرجعیت این نوع نگاه به وحدت بین ادیان را بعنوان یك ایدئولوژی جا انداختند.

وی با تاكید بر توجه ویژه امام به مردم افزود: امام با نگاه خاص خود وحدت ارضی ایران را صیانت كردند، اگر امام خمینی (ره) رهبر دینی ایران نبود و دیگر رهبران دینی جای ایشان بودند بازهم مبحث فرق می كرد چون برای مردم جایگاه خاصی قائل بودند، در تقكر سنتی دینی ما مردم جایگاه زیادی ندارند اما تفكر امام اعتماد به مردم بود، امام هیچگاه نسبت به مردمش كم اعتماد نشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه كرد: امام خمینی (ره) به ملت و مردمش ایمان داشت و لحظه ای نسبت به این مورد تردیدی به خود راه ندادند، همینطور جایگاه رأی مردم و جایگاه آنها در حكومت سازی و نظام سازی كشور برای امام راحل حائز اهمیت بود. امام در سال ۵۷ مساله انتخابات مكرر را مطرح نمودند و این در انقلاب های جهانی بی سابقه است. به صورت كلی امام راحل مردم را از نظر جایگاه عاطفی و روحی به سمت جمهوری ‎سازی بردند.

وی افزود: نوع نگاه دیگر امام «مساله زنان» بود، در این بخش امام خمینی (ره) به شكلی عمل كردند كه تأثیر آن در این چهل سال دیده می شود، در واقع از انرژی ۵۰ درصد جامعه بهره بردند، در مقابل جریان هایی كه تلاش داشتند زنان را در فضاهای محدودتر قرار دهند امام مقابله كردند. امتناع از حضور زنان در محیط های اجتماعی، آموزشی و… در فضاهای مختلف وجود داشت اما امام در یك جایگاه مرجعیت از شأن زنان حمایت كردند و همین امر تأثیر زیادی در این چهل سال بروی جایگاه زنان گذاشته است و در سبك زندگی های امروز ما تاثیرش كاملاً مشهود است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه نگاه امام راحل به زنان خاطرنشان كرد: در حوزه فرهنگ و هنر حضور زنان كاملاً محسوس است، برای نمونه پیش از انقلاب كشور ما حتی یك ناشر زن نداشت اما الان ۷۰۰ ناشر از بانوان داریم و این اتفاق در سایر حوزه های هنر هم به همین اندازه چشم گیر است، نگاه حضرت امام در حوزه زنان اگر بعنوان یك رهبر دینی نبود مسیر انقلاب اسلامی با آرایش جنسیتی می توانست تغییر كند، اما رفتار امام بسیاری از خلاء های قبل از انقلاب را هم پر كرد.

صالحی تصریح كرد: اگر امام بعنوان یك مرجع دینی نگاه درست به هنر نداشتند كار امروز ما خیلی سخت می شد، دعوای قدیمی موسیقی یكی از موارد است، امام در این مورد وقتی ورود پیدا می كردند مبناهایی را بیان می كردند كه اساسی بود، به همین خاطر است كه هرگاه ایشان حرف دینی و مشروعیت زا در باب موسیقی می زدند در این بخش خیلی پیشرفت می كردیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتها اظهار داشت: امام در اوج منازعات سیاسی فرمودند ما با سینما مخالف نیستیم ولی با فحشاء مشكل داریم. این می شود كه امروز افتخارات خارجی و داخلی زیادی را داریم. پس نگاه هایی كه می توانست سینمای ما را مبتلا به اختلال كند را با نظرات شان جهت دادند. ما سال های سال مدیون نظرات و اندیشه های امام در زوایای مختلف بوده و هستیم.

1398/03/21
14:14:10
5.0 / 5
4702
تگهای خبر: سبك زندگی , فرهنگ , فرهنگ و هنر , هنر
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو