معاون علمی رییس جمهور تاكید كرد؛

تحقق اقتصاد دیجیتال لازمه همراهی با موج هوش مصنوعی

تحقق اقتصاد دیجیتال لازمه همراهی با موج هوش مصنوعی

جاوید شو: به گزارش جاوید شو، معاون علمی رئیس جمهور با تکیه بر لزوم نقش آفرینی زیست بوم فناوری و نوآوری در زنجیره ارزش صنایع بزرگ، تحقق اقتصاد دیجیتال را لازمه همراهی با موج جدید هوش مصنوعی عنوان نمود.



به گزارش جاوید شو به نقل از مهربه نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی، در مراسم یلدای کارآفرینان استارتاپی با بیان اینکه تغییر یک رویکرد و ایجاد جریان تازه در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، نشان از هوشمندی این زیست بوم دارد، افزود: جریان استارتاپ های دانش بنیان تقریبا پانزده سال پبش در کشور آغاز شد و امروز پس از فراز و نشیب های فراوان، یک زیست بوم بالنده داریم که با فعالیت قریب به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان، بیشتر از ۷۰ صندوق پژوهش فناوری، چندین شتابدهنده، ده ها پارک دانش و فناوری، مرکز رشد و.. موفقیت های خوبی کسب کرده است.
دهقانی، رونق جریان استارتاپ های دیجیتال را ناشی از رشد زیرساخت های اینترنت نسل چهار و تسهیل دسترسی مردم به تلفن های همراه هوشمند دانست و اضافه کرد: با وقوع این دو جهش زیرساختی که با سرمایه گذاری خارجی و داخلی بر روی راهکارهای استارتاپی تأمین کننده نیازهای عمومی مردم مانند خرید، حمل و نقل و … همراه شد، موجی پرانرژی از استارتاپ های دیجیتال در کشور شکل گرفت که این موج، موفقیت های ارزشمندی هم به دست آورد و اقتصاد را رونق داد.
وی با بیان اینکه «استارتاپ» در ادبیات عمومی نوآوری و نوآفرینی به مجموعه های فناورانه اطلاق نمی گردد، اضافه کرد: به طور عمده استارتاپ ها را کسب و کارهایی می شناسیم که اخیرا آغاز به کار می کنند و خصوصیت های خاص خویش را دارند. تعاریف مختلفی برای استارتاپ وجود دارد به صورت مثال مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا استارتاپ ها را مبتنی بر فرهنگ دره سیلیکون، شرکتهای نوپایی می داند که عموماً حول محور تکنولوژی فعالیت می نمایند و مقیاس پذیری یا قابلیت رشد بالایی دارند. این مفهوم در کشور ما گرفتار التقاط شده و هر کسب و کاری را که حتی فناورانه هم نباشد، استارتاپ تلقی می نماییم. در حالیکه وقتی در مورد دانش بنیان ها صحبت می نماییم در رابطه با زیست بومی سخن می گوئیم که هسته و شالوده آن، فناوری روزآمد و دارنده سطح فناوری بالاتری در مقایسه با نرخ فناوری کشور است.
دهقانی با تاکید بر اینکه آن فضای استارتاپی حالا اشباع شده و جریان زیست بوم نوآوری کشور باید جریان جدیدی را رقم بزند، بیان نمود: جریان اقتصاد دیجیتال - با الگوگیری عموماً از آمریکا - زیرساخت هایی ایجاد کرد. صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر، شتابدهنده ها، پارک های دانش و فناوری، مراکز رشد و نوآوری و … عموماً با الهام از این بخش از اقتصاد شکل گرفتند. اغلب مراکز نوآوری و فضاهای کار اشتراکی که ما ایجاد کردیم، به طور عمده فضاهایی برای جمع شدن افراد هستند تا کارهایی را با کامپیوتر انجام دهند. این فضا توانست با جلب نگاه و اقبال مردم موفقیت هایی را به همراه بیاورد اما این حوزه حالا به مرز اشباع رسیده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن اشاره به لزوم فعال شدن همه ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال و تحقق حکمرانی داده، اظهار داشت: واقعیتی که باید به آن توجه داشته باشیم، اینست که اقتصاد دیجیتال که یکی از اساسی ترین پایه های تحقق صنعت بود، در کشور ما کامل نشده و تمام ظرفیتهای خویش را به بار ننشانده است به صورتی که خیلی از ظرفیتهای این عرصه، همچنان مغفول هستند، همچون اینکه هنوز حکمرانی داده در کشور ما چه در قسمت دولتی و چه در قسمت خصوصی، محقق نشده است.
دهقانی افزود: کشور مملو است از فرصت هایی که می تواند به کمک اقتصاد دیجیتال، متحول شود؛ فرصت هایی که ریشه حل آنها در دولت و بخش خصوصی است. فرصت های گوناگونی در زمینه مسائل مهم و کلان کشور وجود دارد که بخش دولتی همچون معاونت علمی، بخش خصوصی و فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال می توانند تحولات جدی را ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه موج دیگری که حالا و بعد از اقتصاد دیجیتال کشورمان را در می نوردد، موج هوش مصنوعی است، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که هوش مصنوعی بر شانه های اقتصاد دیجیتال سوار است؛ اقتصاد دیجیتالی که هنوز در کشور به صورت کامل پیاده سازی نشده است. اقتصاد دیجیتال باآنکه حالا خدمات عمومی خوبی را به مردم عرضه می دهد اما همچنان در حوزه های کلان همچون معماری و حکمرانی و مدیریت داده هیچ رسوخی نکرده است و اگر این رسوخ تحقق پیدا نکند، توفیق در زمینه هوش مصنوعی هم میسر نخواهد بود.
دهقانی بیان نمود: امیددارم با فشاری که توسعه فزاینده هوش مصنوعی به اقتصاد کشورها خواهد آورد، در زمانه جاری فرصت های خوبی در اقتصاد دیجیتال برای حکمرانی داده گشوده شود و بخش های دولتی به سمت توسعه اقتصاد دیجیتال روی بیاورند و فصل دیگری از تحول را با توسعه این عرصه شاهد باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، با بیان اینکه موج دوم اقتصاد دیجیتال، ظرفیتهای نهفته در قسمت های بزرگ دولتی و خصوصی را فعال خواهد کرد، افزود: در دوره جدید و طی سه تا چهار سال گذشته، تجربه موفق استارتاپ های حوزه اقتصاد دیجیتال جریان جدیدی را بیدار کرده است که ۱۵ درصد باقی مانده اقتصاد سنتی بخش خصوصی است. اینکه مجموعه های بزرگ مانند فولاد، نفت و گاز، پتروشیمی ها و صنایع بزرگ به سمت سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد دیجیتال روی آورده اند، یک اتفاق نویدبخش است و نشان داده است که اگر از اشتباهات گذشته درس بگیریم و یک بازسازی عالمانه در زیست بوم نوآوری ایجاد نماییم، جریان پرقوت و علاقمند جدید سرمایه گذاری را شاهد خواهیم بود.
دهقانی با تاکید بر اینکه در زیست بوم نوآوری و فناوری، نیازمند تعریف المان های جدید همچون مراکز نوآوری شرکتی هستیم، افزود: مراکز نوآوری شرکتی بعنوان یکی از مؤلفه های جدید این زیست بوم با الهام گرفتن از تجربه گذشته مراکز نوآوری، رفع مسائل و اشتباهاتش و ایجاد الزامات جدید به محلی برای رفع نیازهای صنعت و بالندگی شرکتهای جدید تبدیل گردد.
وی اضافه کرد: وقتی در مورد نوآوری در قسمت خصوصی حرف می زنیم، به هیچ عنوان منظور و مقصود ما بومی سازی و داخلی سازی قطعات و مهندسی معکوس و … نیست بلکه به این فکر می نماییم که زیست بوم نوآوری کشور بتواند نجیره ارزش صنایع را با نگاه رو به آینده، تکمیل کند. باید مراقب باشیم گرفتار تحقیق و توسعه سنتی نشویم و نشان دهیم زیست بوم نوآوری و دانش بنیان می تواند یک تحقیق و توسعه واقعی را شکل دهد و زنجیره ارزش صنایع ما را تحول ببخشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش بنیان با ابزار اعتبار مالیاتی به اهرم حرکت موتور اقتصاد دانش بنیان تبدیل گشته است، اضافه کرد: اخیراً شاهد سرمایه گذاری ۸۶۰ میلیارد تومانی فولاد مبارکه روی ۲۶ شرکت دانش بنیان بودیم که ۴۰۰ میلیارد از این سرمایه گذاری از محل اعتبار مالیاتی تأمین شد. فرصت جدیدی که قانون جهش تولید دانش بنیان به صندوق های CVC می دهد، می تواند رقم زننده اتفاقات جدید در حوزه های مختلف با عمق بالا باشد.
دهقانی اظهار امیدواری کرد این ظرفیت جدید بتواند زمینه ساز ماندگاری نخبگان به کمک شرکتهای دانش بنیان توانمند و شرکتهای دانش بنیان نوپایی باشد که می توانند با انگیزه نخبگان ما شکل بگیرند و نیازی از کشور را حل کنند.

1402/10/29
12:53:00
5.0 / 5
230
تگهای خبر: ادبیات , اینترنت , خدمات , دیجیتال
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو