یك دانشیار دانشگاه علوم پزشكی لرستان:

اکسید آهن بعنوان یک سیستم انتقال ضدمیکروبی در نقاط آلوده استفاده می شود

اکسید آهن بعنوان یک سیستم انتقال ضدمیکروبی در نقاط آلوده استفاده می شود

به گزارش جاوید شو لرستان یک دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: اکسید آهن به علت داشتن قدرت بالا در تحویل site-specific، به صورت گسترده ای بعنوان یک سیستم انتقال ضدمیکروبی به نقاط آلوده استفاده می شود.


دکتر حسین محمودوند در مورد طرح " بررسی اثر ضد انگلی و سمیت سلولی نانوذرات آهن پوشیده شده با پیروکتون اولامین در محیط IN VITRO " در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: لیشمانیوز جلدی از بیماری های مهم انگلی است که در مناطق مختلف گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان همچون ایران انتشار دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت تعداد افراد در معرض خطر را ۳۵۰ میلیون نفر و تعداد افراد آلوده به بیماری را ۱۲ میلیون نفر برآورد کرده است که هر ساله بیشتر از ۱.۵ میلیون مورد جدید به آن اضافه می شود، اضافه کرد: در طول زمان روش های مختلفی شامل پرتو درمانی موضعی، سوزاندن محل ضایعه، کرایوتراپی، انفیلتراسیون موضعی داروها برای درمان لیشمانیوز پوستی به کار گرفته شده است.
مجری طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم اکنون جهت درمان لیشمانیوز جلدی از ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان نظیر، پنتوستام (سدیم استیبوگلوکونات)، گلوکانتیم(مگلومین آنتی مونات)، پنتامیدین و آمفوتریسین B استفاده می شود که ترکیبات آنتی موان از سال ۱۹۱۱ اساس درمان لیشمانیوز را تشکیل و از داروهای ردیف اول درمان این بیماری محسوب می شوند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: استفاده از این ترکیبات دارای محدودیت هایی از قبیل طولانی بودن دوره درمان، گران بودن داروها، عدم پاسخ درمانی در حدود ۱۵ – ۱۰ درصد موارد و داشتن سمیت شدید بر روی قلب، کبد و کلیه هاست ازاین رو هم اکنون تحقیقات وسیعی بر روی روش های درمانی لیشمانیوز در حال انجام می باشد.
محمودوند با اشاره به اینکه نانوتکنولوژی کاربرد علم برای کنترل مواد در سطح ملوکولی است، خاطرنشان کرد: نانو تکنولوژی نقش بسیار مهمی در تحقیقات مدرن دارد و تواناترین تکنولوژی است که می تواند در همه حوزه ها مانند داروشناسی، الکترونیک، سلامت، غذا و تغذیه، علم زیست پزشکی، دارو و انتقال ژن، صنعت شیمیایی، علم انرژی، لوازم آرایش، سلامت محیطی، مکانیک و صنایع فضایی به کار برده می شود همینطور برای درمان بیماری ها، سرطان، آلرژی، دیابت و التهاب به کار می رود.
وی اظهار داشت: در سالهای اخیر، نانوذرات مغناطیس بعنوان مواد بیولوژیکی جدید، به صورت گسترده ای برای اهداف زیست پزشکی، تشخیصی و درمانی مورد استفاده قرار گرفته اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان نمود: در بین نانو ذرات مغناطیسی، اکسید آهن به علت داشتن قدرت بالا در تحویل site-specific، به صورت گسترده ای بعنوان یک سیستم انتقال ضد میکروبی به نقاط آلوده استفاده می شود؛ این نانو ذرات در نتیجه استفاده از اجزای سازنده در آنها بدون افزودن آنتی بیوتیک، فعالیت ضدمیکروبی بالایی را نشان می دهند.
محمودوند افزود: پیروکتون اولامین (PO) بعنوان نمک اتانولامین (۱-هیدروکسی-۴-متیل-۶- (۲، ۴، ۴-تری متیل پنتیل) -۲ (۱H) -پیریدون) به صورت گسترده ای در تهیه محصولات آرایشی بخصوص در درمان شوره سر و عفونت های قارچی بکار گرفته می شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: مطالعات قبلی نشان داده است که PO با نفوذ در غشای سلولی میکروب ها و متعاقباً مهار متابولیسم انرژی و جذب اکسیژن آنها، فعالیت ضدمیکروبی از خود نشان می دهند و با عنایت به فعالیت بیولوژیکی و ضدمیکروبی نانوذرات آهن و PO، هدف از این مطالعه سنتز نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن پوشش داده شده با پیروکتون اولامین و بررسی اثرات ضد لیشمانیایی و سمیت سلولی آن بود.
وی اظهار نمود: برپایه نتایج بدست آمده توزیع اندازه نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن پوشش داده شده با پیروکتون اولامین ۵-۵۵ نانومتر بود.
محمودوند ضمن اشاره به این که نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن پوشش داده شده با پیروکتون اولامین، در محیط آزمایشگاهی به صورت قابل توجهی رشد آماستیگوت های داخل سلولی لیشمانیا ماژور را مهار کرده و تولید نیتریک اکسید را بعنوان یکی از واسطه های متابولیکی موثر در رشد انگل لیشمانیا به صورت وابسته به دوز افزایش داده است، اظهار داشت: نتایج همینطور نشان داد نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن پوشش داده شده با پیروکتون اولامین به طور قابل توجهی شاخص آلودگی در ماکروفاژها موشی را کم کرد در صورتی که این نانوذرات هیچگونه سمیت سلولی قابل توجهی در بر روی سلول های ماکروفاژ موشی نداشت؛ نتایج این بررسی نشان دهنده اثرات ضد لیشمانیایی بالقوه نانوذرات اکسید آهن پوشیده شده با پیروکتون اولامین بر مهار رشد فرم های آماستیگوت لیشمانیا ماژور بدون داشتن سمیت سلولی بر روی سلول های ماکروفاژ نرمال می باشد.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: با عنایت به اثربخشی بالای نانو ذرات اکسید آهن پوشیده شده با پیروکتون اولامین بخصوص در ترکیب با گلوکانتیم بعنوان داروی رایج در درمان لیشمانیوز پوستی، پیشنهاد می شود که آزمون های تکمیلی بخصوص در ارتباط با مکانیسم های دقیق ضد لیشمانیایی مانند القا آپوپتوز، اثر بر غشاسیتوپلاسمی، اثر بر ساختار پروتئین و DNA مورد ارزیابی قرارگیرد؛ علاوه بر این به منظور تایید نهایی اثرات ضد لیشمانیایی این ترکیب پیشنهاد می شود که سمیت های حاد، تحت حاد، و مزمن آن در حیوان آزمایشگاهی و در مرحله بعد بعنوان یک کارآزمایی بالینی در داوطلبین انسانی به طور دقیق انجام گیرند.




منبع:

1401/04/05
12:10:04
5.0 / 5
483
تگهای خبر: سلامت , سیستم , صنعت , محصولات
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو