گندم سیاه چیست؟

گندم سیاه چیست؟

لرستان یک کارشناس ارشد گیاه شناسی اظهار داشت: این گیاه نوعی علف است که به خانواده ریواس ها مرتبط می باشد و آنچه مردم مصرف می کنند در حقیقت نوعی میوه دانه ای است که از گیاه گندم سیاه یا دیلار گرفته می شود.


نیما زیوداری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه برخلاف آنچه تصور می شود گندم سیاه ارتباطی به گندم ندارد، اظهار نمود: این گیاه نوعی علف است که به خانواده ریواس ها مرتبط می باشد و آنچه مردم مصرف می کنند در حقیقت نوعی میوه دانه ای است که از گیاه گندم سیاه یا دیلار گرفته می شود.
وی بیان کرد: این گیاه دقیقاً مانند همان مصرف سنتی گندم عادی استفاده می شود، یکی از دلایلی که امروزه گندم سیاه را محبوب ساخته این است که این گیاه فاقد گلوتن و به شدت مفیدست.
زیوداری با اشاره به ارزش های غذایی گندم سیاه، بیان کرد: گندم سیاه مقدار زیادی پروتئین، ترکیبات معطر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی دارد و علاوه بر آن خوراکی فوق العاده ای برای افزودن به رژیم غذایی است.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی با اشاره به فواید و خواص گندم سیاه، عنوان کرد: جلوگیری از سرطان یکی از این خواص است، یک فنجان گندم سیاه حاوی بیش از ۲۰ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه شماست، فیبری که از این گیاه به دست می آید، خاصیت قوی ضد سرطانی دارد، به این معنا که این گیاه از رشد و گسترش انواعی از سرطان جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: این مساله در جلوگیری از به وجود آمدن سرطان سینه در زنان کاملاً درست است خصوصاً در بانوانی که ایام یائسگی را پشت سر می گذارنند و ریسک بالایی در مبتلاشدن به این بیماری را دارند.
زیوداری بیان کرد: یکی از دلایلی که چرا گندم سیاه نقش دائمی در رژیم غذایی شما ایفا می کند و باید حتما در رژیم غذایی شما باشد این است که این گیاه حاوی مواد مغذی زیادی مانند فلاونوئیدهاست که عملکرد ویتامین ث را تسهیل کرده و مانند آنتی اکسیدان عمل می کند که برای سلامت شما حیاتی بوده و رادیکال های آزاد خطرناک را نابود می کنند و رادیکال های آزاد موجب بروز سرطان و بیماریهای قلبی می شوند.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین فلاونوئیدهای موجود در گندم سیاه روتین است، عنوان کرد: این ماده سطح کلسترول بد خون را می کاهد و از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می کند و بدینوسیله از تصلب شرائین، حملات قلبی و سکته جلوگیری می کند.
وی بیان کرد: دیابت اغلب می تواند کاملاً خطرناک باشد و مدیریت آن می تواند در طول زمان ها کاملاً پیچیده باشد، گندم سیاه حاوی فیبرهایی است که قند خون را در بدن کاهش داده و به کنترل دیابت کمک می نماید، گندم سیاه فوری عمل کرده و در ضمن یک تا دو ساعت سطح قند خون را می کاهد.
زیوداری افزود: گندم سیاه حاوی شیرو اینوسیتول است که بطور طبیعی مانند انسولین عمل کرده و گیرنده های انسولین بدن را حساس می کند و این گیاه خصوصاً برای مبتلایان به دیابت نوع یک مفیدست.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی بیان کرد: گندم سیاه حاوی مقدار زیادی منیزیم بوده که برای حدود ۳۰۰ نوع آنزیم ضروری می باشد، آنزیم هایی که تأثیر مستقیم بر روی جذب گلوکز و انسولین دارند.
وی افزود: فیبر یکی از اجزای کلیدی برای گوارش بهتر است و گندم سیاه مملو از فیبر است، که حجم زیادی به حرکات روده افزوده و همین طور حرکت کرمی روده را تحریک می کند، به همین علت برای افرادی که می خواهند گوارش خودرا بهبود دهند مناسب می باشد.
زیوداری بیان کرد: سیستم ایمنی بدن همچون سپر از بدن در مقابل عفونت ها و بیماریها دفاع می کند بدین سبب هرچه سیستم ایمنی ضعیف تر شود شخص مریض تر است، گندم سیاه حاوی فلاونویید، توکوفرول، سلنیوم و فلونیک اسید است که همگی عوامل رادیکال آزاد را پیدا و آنرا خنثی کرده و از بروز بیماریها و عفونت ها جلوگیری می کنند.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی عنوان کرد: فایده بسیار عالی مصرف گندم سیاه آنست که مملو از پروتئین بوده و این گیاه منبع عالی تمامی هشت آمینو اسید ضروری شامل لیزین است و مصرف گندم سیاه گزینه بسیار خوبی برای گیاه خواران است تا آنرا با گوشت تعویض کنند و با این کار به بدن اجازه دهند تا فواید مورد نیاز را سریعتر جذب نماید.
وی اشاره کرد: همین طور گندم سیاه برای کاهش ریسک سنگ صفرا، جلوگیری از آسم، بهبود سلامت استخوان، جلوگیری از کم خونی، کمک به کاهش وزن، کاهش فشارخون، جلوگیری از پیری زودرس پوست، درخشان کردن پوست، کمک به سلامت و رشد مو، بهبود حساسیت، دفع مایعات اضافی و... مفیدست.




منبع:

1401/02/07
18:16:16
5.0 / 5
291
تگهای خبر: سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو