چغندرقند، از بهترین جایگزین های علوفه جیره

چغندرقند، از بهترین جایگزین های علوفه جیره

لرستان یک محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار داشت: باتوجه به تحقیقات انجام شده می توان از برگ تازه چغندرقند بعنوان جایگزین علوفه جیره یا همان یونجه در تغذیه گاوهای شیری و دیگر نشخوارکنندگان استفاده نمود.


محمد دالوند در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: برپایه آمار موجود، میانگین برداشت چغندر قند در ایران به صورت متوسط ۳۵ تُن در هکتار بوده و باتوجه به این که سالانه نزدیک به ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کِشت چغندر قند اختصاص دارد، میزان تولید این محصول حدود دو میلیون تُن برآورد می شود که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آنرا برگ و طوقه چغندر قند تشکیل می دهد.
وی افزود: طبق تحقیقات انجام شده اغلب دام ها چغندر قند را با میل و اشتها می خورند و نتایج نشان داده است که می توان از چغندر علوفه ای به میزان ۸۱ تا ۹۱ درصد کنسانتره در جیره گوسفندان بهره برد.
دالوند بیان نمود: طوقه و برگ تازه چغندر به دلیل قابلیت هضم بالا، پروتئین مناسب و انرژی قابل متابولیسم می تواند در تغذیه نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار بگیرند.
این محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار داشت: امروزه باتوجه به محدودیت منابع تولید غذا و افزایش جمعیت، استفاده مطلوب از محصولات فرعی کشاورزی در تغذیه دام و طیور شتاب جدی گرفته است.
وی افزود: استفاده از ضایعات دارای مزایایی شامل کاهش قیمت غذا، کاهش واردات مواد غذایی، کاهش رقابت بین غذای انسانی و دامی و کاهش آلودگی محیط زیست است.
دالوند تاکید کرد: باتوجه به تحقیقات انجام شده می توان از برگ تازه چغندر قند بعنوان جایگزین علوفه جیره یا همان یونجه در تغذیه گاوهای شیری و دیگر نشخوارکنندگان به میزان ۴۰ درصد ماده خُشک مصرفی بدون وجود عوارض مصرف برگ تازه، بهره برد.



1399/10/21
13:56:12
0.0 / 5
160
تگهای خبر: محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو