نتایج یك پژوهش نشان داد

خاصیت ضد باكتری و آنتی اكسیدانی جلبك های قهوه ای خلیج فارس

خاصیت ضد باكتری و آنتی اكسیدانی جلبك های قهوه ای خلیج فارس

به گزارش جاوید شو نتایج یك آزمایش بر روی جلبك های قهوه ای سواحل خلیج فارس نشان داد كه عصاره این نوع جلبك خاصیت آنتی اكسیدانی دارد و همینطور می تواند برای از بین بردن باكتری ها استفاده گردد.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، جلبک های موجود در محیط های دریایی از منابع زیستی ارزشمندی هستند که بهره برداری اقتصادی از آنها می تواند صنایع جدیدی را ایجاد کند. جلبک های بزرگ دریایی بر مبنای رنگدانه خود به سه گروه جلبک های سبز (کلروفیتا)، قرمز (ردوفیتا) و قهوه ای (فئوفیتا) تقسیم می شوند.

جلبک های قهوه ای در سواحل جنوبی کشور به وفور یافت می شود. این نوع جلبک ها حاوی مواد زیستی بسیاری هستند و طیف گسترده ای از فعالیتهای بیولوژیکی مثل فعالیتهای ضدمیکروبی، ضد توموری و ضد التهابی دارند. بنابراین سمیرا شاه حسینی و معظمه کردجزی از پژوهشگران گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، به همراه همکارانشان، اثر ضدباکتری و آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای را مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه محققان مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران و گروه شیلات دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، هم همکاری داشتند.

پژوهشگران برای انجام این آزمایش، جلبک ها را از منطقه بین جزر و مدی سواحل دریای عمان و خلیج فارس جمع آوری کردند. بعد از انتقال به آزمایشگاه و شناسایی گونهِ، جلبک ها شستشو شدند و از آنها، عصاره گیری انجام شد.

هفت گونه باکتری «استرپتوکوکوس اینیایی»، «یرسینیا راکری»، «آئروموناس هیدروفیلا»، «میکروکوکوس لوتئوس»، «استافیلوکوکوس اورئوس»، «سالمونلا تیفی موریوم» و «اشرشیا کلی» از دانشگاه تهران و انستیتو پاستور تهران خریداری شد. تأثیر ضدباکتری این جلبک بر این باکتری ها مورد بررسی قرار گرفت. همینطور میزان این تأثیر با آنتی بیوتیک های اکسی تتراسایکلین، آموکسی سیلین و جنتامایسین مقایسه شد.

یافته های حاصل از بررسی خاصیت ضد باکتری عصاره این جلبک نشان داد که این عصاره توانایی مقابله با بیشتر این باکتری ها به غیر از «یرسینیا راکری» را دارد. البته خاصیت ضد باکتری این جلبک کم تر از آنتی بیوتیک های ذکر شده بود.

ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره جلبک S. tenerrimum نشان داد که این عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی کل، فنل کل، قدرت شلاته کنندگی، مهار رادیکال آزاد و سوپراکسید دارد.

نتایج این آزمایش تابستان سالجاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی در فصل نامه «محیط زیست جانوری» انتشار یافته است.





1399/06/04
19:01:51
5.0 / 5
351
تگهای خبر: محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو