سالگرد شهادت رایزن فرهنگی ایران در لبنان

یك عمر مجاهدت در تبلیغ ایران به شهادت انجامید

یك عمر مجاهدت در تبلیغ ایران به شهادت انجامید

جاوید شو: امروز سالگرد حمله انتحاری به سفارت ایران در لبنان است. حجت الاسلام انصاری، رایزن فرهنگی ایران در لبنان در این حمله تروریستی به شهادت رسید.


به گزارش جاوید شو به نقل از مهر درست ۵ سال پیش در چنین روزی اخبار مبهم و مختلفی از حمله به سفارت ایران در لبنان در رسانه های لبنانی و ایرانی منتشر گردید. اخبار تایید كننده هولناكی ماجرا را نشان می داد: "طی دو انفجار انتحاری در مقابل سفارت ایران در بیروت، ۲۳ نفر شهید و بیشتر از ۱۵۰ نفر زخمی شده بودند. "به جز رایزن فرهنگی ایران و همسر یكی از دیپلمات های ایرانی، بقیه قربانیان این حادثه، شهروندان لبنان بودند و یكی از آنها رضوان فارس، مامور لبنانی حفاظت سفارت ایران بود. ماجرا بدین سان رخ داده بود: مهاجم نخست، با كمربند انفجاری خودرا به در سفارت كوبید و خودروی بمب گذاری شده قبل از ورود به ساختمان سفارت، متوقف گردید و عامل انتحاری دوم، خود و خودرو را منفجر كرد. وسعت خرابی ها بر اثر این حملات انتحاری به اندازه ای گسترده بود كه تمام ساختمان های اطراف لطمه دیدند و خیلی از افراد نیز در خانه های خود زخمی شدند. برخی ها معتقد بودند كه «هدف اصلی» این انفجار، ترور غضنفر ركن آبادی، سفیر وقت ایران در لبنان بود كه دو سال بعد در حادثه منا در عربستان سعودی جان باخت. اما خسارت فرهنگی بزرگ ایران در این اتفاق درگذشت حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم انصاری بود. به مناسبت سالگرد این مناسبت تلخ زندگی نامه منتشرشده ای از حجت الاسلام انصاری بار دیگر منتشر می شود:
«حجت الاسلام والمسلمین شهید ابراهیم انصاری» در سال ۱۳۳۸ هـ. ش. (۱۹۵۹م) در شهرستان لامرد از توابع استان فارس به دنیا آمد. وی علاوه بر تحصیلات حوزوی، به تحصیلات دانشگاهی نیز پرداخت و موفق به ستاندن دانشنامه كارشناسی ارشد در رشته مدیریت گردید.
انصاری در دوران جنگ تحمیلی بسیار فعال بود. وی یكی از عناصر اولیه و مؤثر در شكل گیری "تیپ رزمی تبلیغی امام صادق(ع)" در دهه شصت بود كه بیشتر از صدها شهید روحانی از این تیپ به جبهه ها اعزام شدند و الان نیز منشأ آثار خیر است. شهید انصاری بعد از دفاع مقدس، از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳ به مدت دو سال در دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی، مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان بود. وی سپس از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳ به مدت ده سال در دولت‏ های سازندگی و اصلاحات بعنوان مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان خدمت كرد و منشأ آثار فراوانی در زمینه های دینی و فرهنگی در این استان گردید.
انصاری كه كادر رسمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ به مدت پنج سال و نیم بعنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سودان خدمت كرد. در زمان فعالیتش در این كشور، علاقه مردم به ایشان بسیار زیاد بود برای اینكه با آنان ارتباط نزدیك داشت، در خانه های آنان حضور می یافت و با آنان مجالست می كرد.

او بعد از بازگشت از ماموریت سودان، به مدت سه سال از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ بعنوان مدیر كل آفریقا ـ عربی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تجربیات خودرا به كار گرفت. وی در این مدت خدمات شایانی در حوزه كشورهای آفریقایی و عربی انجام داد كه فعالیت‏ های فرهنگی سازمان‏ های در رابطه با وی در غزه فلسطین بسیار قابل توجه است.
شهید انصاری چه در دوران دفاع مقدس، چه در سال های همكاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه در سال هایی كه بعنوان رایزن فرهنگی در سودان مشغول خدمت بود، همواره به خدمت می اندیشید و با اعتقاد قلبی به تبلیغ آموزه های باارزش اسلامی در عرصه های مختلف تبلیغی حضور فعال داشت.

اغلب ایام عمر وی در تبلیغ دین گذشت و حتی وقتی به سفر حج مشرف می شد در مسجدالحرام و مسجد النبی(ص) با اشتیاق به دنبال زوار عرب بود تا باب دوستی را باز كند، به گفت و گو بپردازد و ضمن معرفی اسلام صحیح، از مذهب حقه دفاع نماید.
انصاری همین طور بعنوان نماینده سازمان فرهنگ، عضو "كارگروه رسیدگی به بحران ها و حوادث تروریستی مقابل شیعیان جهان" بود كه در مجمع جهانی اهل بیت(ع) تشكیل شده است.
بعد از بازگشت «حجت الاسلام سید محمدحسین رئیس زاده» رایزن فرهنگی سابق كشورمان در لبنان از این كشور، این رایزنی برای مدتی نسبتاً طولانی بدون رئیس بود تا اینكه حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم انصاری در اواسط مهرماه سال جاری ـ ۱۳۹۲ ـ بعنوان رایزن جمهوری اسلامی ایران به بیروت اعزام شد.

اما متأسفانه این ماموریت دوامی نیافت و ابراهیم انصاری طی انفجارهای تروریستی بامداد امروز در مقابل سفارت ایران ـ كه به شهادت دست كم ۲۳ نفر و مجروحیت بیشتر از ۱۴۰ نفر دیگر انجامید ـ به لقاء الله پیوست.
تدین، تواضع، اخلاق محوری، اشتیاق خدمت به اسلام و مكتب اهل بیت(ع)، بشاشت، گوش شنوا بودن، زبان شناسی، مخاطب شناسی و مردم داری از خاصیت های این شهید عزیز بود كه عاقبت، شربت شهادت را برای وی به ارمغان آورد.
پیكر حجت اسلام انصاری در قم دفن شد. به دنبال این واقعه یك روز در سراسر كشور لبنان عزای عمومی اعلام گردید و اداره های لبنان یك ساعت كار خودرا تعطیل كردند.
حس روحانی رئیس جمهور در پیام درگذشت او این چنین نوشت: خبر عروج روحانی مجاهد، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم انصاری كه در سنگر اعتلای فرهنگ و معارف اصیل اسلامی – ایرانی به شهادت نائل گشت، سبب تأسف و تأثر عمیق شد. اینجانب شهادت این عالم وارسته را به مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران و خانواده ایشان تسلیت می گویم و برای آن مجاهد شهید علو درجات و برای بازماندگانش اجر اُخروی و بردباری طلب می كنم.


منبع:

1398/09/03
18:51:46
5.0 / 5
4542
تگهای خبر: خدمات , خسارت , سفر , فرهنگ
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو