مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) خبر داد

توافق بنیاد مصطفی (ص) و کامستک برای بسط همکاریهای علمی بین المللی

توافق بنیاد مصطفی (ص) و کامستک برای بسط همکاریهای علمی بین المللی

مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با اشاره به توافق نامه جامع بین بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و دبیرخانه ˮکامستکˮ، اظهار داشت: این برنامه برای دانشمندان جهان زیر 45 سال است که در سطح جهان اسلام فعالیت می نمایند. هدف از این طرح تشویق آنها برای به اشتراک گذاشتن این فعالیت ها با سایر دانشمندان کشورهای اسلامی و حل مسائل علمی و فناورانه سایر کشورها با کمک سایر دانشمندان کشورهای اسلامی است.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، مهندس مهدی صفاری نیا در آیین تجلیل از مقام علمی برگزیدگان جایزه کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی (کامستک) که امروز، اول مرداد ماه در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با اشاره به اینکه بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) یک نهاد غیر دولتی و بین المللی است که در حوزه توسعه علم و فناوری فعالیت می کند، توضیح داد: مهم ترین برنامه این نهاد، برگزاری دو سالانه جایزه علم و فناوری مصطفی (ص) در سطح جهان اسلام است و بطور سالانه برنامه های دیگری را برای توسعه همکاریهای علمی بین المللی دانشمندان دنبال می کند.

وی با اشاره به توافق نامه جامع بین بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و دبیرخانه کامستک که سال جاری منعقد شده است، اظهار داشت: در قالب این توافق نامه بنیاد مصطفی (ص) به عنوان یک حلقه واسط در خدمت "کامستک" خواهد بود که بتواند برنامه هایی را برای توسعه کارهای علم و فناوری در سطح جهان اسلام دنبال کند.

صفاری نیا درباب محورهای این توافق نامه، اظهار داشت: ترویج همکاری برای توسعه علم و فناوری در میان کشورهای اسلامی، انتقال تجربیات بهادار در زمینه سیاستگذاری های توسعه پایدار و همین طور ظرفیت سازی و فرصت سازی برای دانشمندان جهان اسلام، همچون محورهای این توافق نامه هستند.

وی درباب برنامه پشتیبانی از فرصت های تحقیقاتی دانشمندان جوان، اظهار داشت: این برنامه برای دانشمندان جهان زیر ۴۵ سال است که در سطح جهان اسلام فعالیت می نمایند و می توانند فرصت های مطالعاتی ۶ تا ۱۲ ماهه را در مراکز علمی معتبر کشورهای اسلامی بگذرانند. هدف از این طرح تشویق آنها برای به اشتراک گذاشتن این فعالیت ها با سایر دانشمندان کشورهای اسلامی و حل مسائل علمی و فناورانه سایر کشورها با کمک سایر دانشمندان کشورهای اسلامی است.

مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) افزود: همین طور به اشتراک گذاری ظرفیت ها و زیرساخت های دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشورهای اسلامی با سایر کشورها از اهداف این طرح است. بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) دبیرخانه این برنامه است و برنامه مورد حمایت "کامستک" است. ثبت نام متقاضیان در سامانه بنیاد صورت می گیرد و تسهیلات بنیاد برای رفت وآمد دانشمندان جوان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. مجموعه میزبان هم تسهیلاتی برای اقامت و گرنت های پژوهشی و استفاده از زیرساخت های پژوهشی و امکانات تحقیقاتی فراهم می آورد.

وی ابراز امیدواری کرد که ظرفیت سازی برای توسعه همکاری بین کشورهای اسلامی و دانشمندان جهان اسلام، زمینه ساز احیای تمدن نوین اسلامی در سطح جهان اسلام و بازگشت جهان اسلام به قله های رفیع علمی که در سنوات قبل بوده، شود.

در این مراسم دکتر علی اکبر موسوی موحدی؛ رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران و دکتر اسماعیل قوانلو؛ عضو هیات علمی دانشکده مکانیک دانشگاه شیراز، مورد تجلیل قرار گرفتند.

علی اکبر موسوی موحدی، استاد پیشکسوت شیمی و برگزیده کامستک در این جلسه اشاره کرد: جایزه علمی سبب رقابت علمی در سطح ملی و بین المللی می شود، اما موضوع مهم در ارتقای علمی، تشکیل شبکه همکاری است که بسیار اهمیت دارد.

وی پیشنهاد تشکیل کانون برگزیدگان کامستک در ایران و حمایت وزارت علوم از این کانون و تشکیل شورای برگزیدگان کامستک توسط این سازمان را ارائه داد و اشاره کرد: نیاز است که تا مسائل مهم کشورهای اسلامی و منطقه از این طریق مورد بررسی قرار گیرند.

اسماعیل قوانلو، عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه شیراز و برگزیده جایزه بهترین کتاب علمی کامستک، در این برنامه اظهار داشت: انجام کار گروهی موضوع مهمی بود که در تالیف این کتاب مورد توجه قرار گرفت و با کار گروهی، کتابی تالیف کردیم که کتاب برگزیده کامستک شد.

وی با اشاره به اینکه این کتاب با همکاری دکتر هاشم رفیعی تبار، عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همین طور دکتر سید احمد فاضل زاده، استاد دانشکده مکانیک دانشگاه شیراز، تالیف شده است، افزود: اسم نانو سال هاست شنیده می شود و ما کتابی دراین زمینه تهیه کردیم تا بتواند برای پژوهشگران قابل استفاده باشد. در امتداد انجام دیپلماسی علمی نیز کوشیدیم با پژوهشگران خارجی همکاری داشته باشیم تا از توانمندی آنها نیز استفاده نمائیم و فعالیت مستمری داشتیم و کتاب دوم ما هم در این جهت قرار دارد.

قوانلو اشاره کرد: این همکاری ها و جوایز می تواند امید را در دل محققانی که به سختی در ایران فعالیت دارند، زنده نگاه دارد.




1401/05/03
23:47:17
5.0 / 5
385
تگهای خبر: برنامه , فرهنگ , كتاب
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو