معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

1 و نیم میلیون صندلی خالی در دانشگاه ها

1 و نیم میلیون صندلی خالی در دانشگاه ها

به گزارش جاوید شو دکتر غلامحسین رحیمی اظهار داشت: در سالهای گذشته در توسعه کمی زیاده روی شده و متأسفانه اکنون حدود یک و نیم میلیون ظرفیت خالی در دانشگاه ها داریم، البته این کم اقبالی، کمتر دامن آموزش عالی دولتی روزانه حضوری وابسته به وزارت که کیفی ترین نوع آموزش عالی را دارد، گرفته است.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و دکتر علی اسلامی پناه معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جهت اجرای طرح آمایش آموزش عالی کشور از آزمایشگاه ها و امکانات آموزشی و پژوهشی مجتمع آموزش عالی بم بازدید کردند.

رحیمی در نشستی که در حاشیه این بازدید برگزار شد، ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر اظهار داشت: مجتمع آموزش عالی بم همانند خیلی از مراکز علمی کشور محصول و برآمده از انقلاب اسلامی است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اضافه کرد: بیشتر از ۸۰ درصد نهادهای علمی و بیشتر از ۹۰ درصد توفیقات علمی ما پس از انقلاب اسلامی است و این موفقیت ها همه به برکت پیروزی ملت ما در ۲۲ بهمن سال ۵۷ است.

وی با اشاره به اینکه در طرح آمایش آموزش عالی دو هدف و مأموریت اصلی را دنبال می نماییم، اظهار داشت: این دو هدف یکی تقویت کل آموزش عالی کشور از بابت کیفیت علمی و محدودسازی آموزش عالی کشور است بگونه ای که در سالهای گذشته در توسعه کمی زیاده روی شده و متأسفانه حالا حدود یک و نیم میلیون ظرفیت خالی در دانشگاه ها داریم، البته این کم اقبالی، کمتر دامن آموزش عالی دولتی روزانه حضوری وابسته به وزارت که کیفی ترین نوع آموزش عالی را دارند، گرفته است. حالا بیشتر از ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت های بالفعل تحقق یافته دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور، فنی وحرفه ای و علمی کاربردی خالی است یعنی داوطلب و متقاضی ورود ندارند.

وی اضافه کرد: دومین هدف، اثربخشی اجتماعی دانشگاه ها است یعنی دانشگاه باید در محیط اجتماعی و اطراف خود اثر گذار باشد.

رحیمی تصریح کرد: نگاه ما به مجتمع آموزش عالی بم که در منطقه خاص قرار دارد نگاهی واقعی و خاص است و علاوه بر حفظ و توسعه کیفی، در زمان لازم توسعه کمی این دانشگاه را هم مدنظر داریم.

وی اضافه کرد: کلیه مؤسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با عنایت به زیرساخت های خوبی که به کمک شهرها فراهم شده حفظ خواهند شد اما در شرایط فعلی، زمان این است که کیفیت را بالا ببریم و زمان توسعه کمی نیست.

همچنین معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست با هیئت رئیسه دانشگاه جیرفت، با بیان اینکه جنوب استان کرمان یک منطقه مستعد توسعه است، اظهار داشت: حضور دانشگاه جیرفت بعنوان یک دانشگاه جامع در این منطقه ضروریست و برای توسعه آن باید برنامه محور حرکت کرد.

وی اضافه کرد: برای رشد و توسعه دانشگاه باید با نگاه به ظرفیت های منطقه برنامه ریزی کرد و این مهم یکی از مأموریت ها در افق کوتاه مدت قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به مزیت های نسبی جنوب استان کرمان در زمینه های کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری خاطرنشان کرد: باید این مزیت ها در دانشگاه نمود داشته باشد و از این ظرفیت های عظیم برای توسعه و آبادانی منطقه استفاده شود، بنابراین وظیفه دانشگاه آن است که این مزیت را شناسایی و به مردم معرفی نماید.

رحیمی ضمن اشاره به طرح آمایش آموزش عالی و مأموریت گرا شدن دانشگاه های کشور تصریح کرد: با برنامه ریزی و مطالعه دقیق، ظرفیت ها و مأموریت های دانشگاه را تدوین کنید و با تصویب در هیئت امنا و طرح در شورای مدیریت استان برای تحقق آن تلاش کنید.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان نمود: دانشگاه جیرفت در زمینه تولید مقاله های معتبر داخلی و خارجی بسیار موفق عمل کرده است و این مهم نشانگر رتبه عالی دانشگاه در میان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی است که باید در این حوزه از اعضای هیئت علمی، پژوهشگران دانشگاه قدردانی شود.

وی ضمن اشاره به قدمت دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت و مزیت نسبی این منطقه اضافه کرد: باید با راه اندازی مرکز تحقیقاتی و پژوهشگاه های کشاورزی در زمینه های مختلف، تولید فناوری داشته باشید و نگذارید کشاورزی منطقه گرفتار تخفیف شود.

رحیمی ضمن اشاره به راه اندازی مراکز رشد در سطح کشور اظهار داشت: یکی از مراکز تولید تکنولوژی و تولید محصول دانش بنیان مراکز رشد هستند که لازم است با همکاری مسؤلان استانی و شهرستانی این مقوله را در میان جوانان نهادینه کرده و با برگزاری استارتاپ های مختلف آنها را با ایده پردازی و تولید محصول آشنا کنید.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، معاون پژوهش و فناوری و دکتر علی اسلامی، پناه معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم تحقیقات و فناوری، همینطور از زیرساخت ها و مرکز نوآوری و شتاب دهی شهید ستاری دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان هم بازدید کردند.





منبع:

1399/11/26
12:29:00
0.0 / 5
1002
تگهای خبر: برنامه , صنعت , قدمت , كیفیت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو