واكسن كرونا موجب بیماری و مرگ می شود؟!

واكسن كرونا موجب بیماری و مرگ می شود؟!

به اعتقاد پژوهشگران دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران و موسسه تحقیقات سلامت؛ واكسن های بیماری كووید 19كه در حال آزمایش هستند، عوارضی داشته اند؛ اما هیچ كدام تهدیدكننده زندگی نبوده اند. ممكنست سریع بودن روند تولید واكسن در زمان كم، نتایج ناخواسته ای داشته باشد؛ اما نهادهای بین المللی و ملی كشورها واكسن ها را از نظر كارایی و ایمنی بطور جدی بررسی می كنند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، هم اکنون، هیچ واکسنی برای جلوگیری از مبتلاشدن به ویروس عامل این بیماری که به تایید نهادهای نظارتی مربوطه رسیده باشد، در دسترس نیست؛ اما پژوهشگران در تلاشند هر چه زودتر به یک واکسن موثر برسند. یکی از چالش های پیش روی تولید واکسن، تضمین ایمنی آن است.


پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه تحقیقات سلامت با بررسی شواهد به این پرسش پاسخ دادند که آیا امکان دارد واکسن کرونا هم موجب مبتلاشدن و مرگ افراد شود؟


بگفته این محققان؛ واکسن های کووید ۱۹ که در مرحله آزمایش هستند، از انواع گوناگونی شامل پروتئین، RNA، DNA و ویروس های تضعیف شده تشکیل شده اند. واکسن هایی که از ویروس زنده ضعیف شده ساخته شده اند، اغلب به آزمایش های ایمنی گسترده تری نیاز دارند. در مورد استفاده از این نوع واکسن ها برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، نگرانی وجود دارد.

نتایج آزمایشات حاصل از واکسن هایی که توسط پژوهشگران در دست تهیه هستند، نشان میدهد همه واکسن ها عوارض جانبی دارند. هیچکدام از این واکسن ها هنوز جهت استفاده گسترده مورد تأیید قرار نگرفته و آزمایشات بیشتری برای تایید آنها لازم است. اما واکسن هایی که به مرحله مطالعه انسانی رسیده اند، عموما پاسخ ایمنی به ویروس به وجود آورده اند.

هر یک از این واکسن ها عوارضی مانند خستگی، تب، سردرد، درد عضلانی یا درد در محل تزریق داشتند و طیف وسیعی از اثرات جانبی در آنها وجود داشته است. شواهد نشان میدهد ۷ تا ۱۰ روز پس از تزریق واکسن کرونا به افراد داوطلب، افراد علامت تب را تجربه کرده اند؛ اما هیچ کدام از واکسن ها تهدیدکننده زندگی نبودند.

در مورد واکسنی که در دانشگاه آکسفورد در حال آزمایش است، حدود ۷۰ درصد از شرکت کنندگان خستگی، ۶۸ درصد سردرد، ۶۰ درصد درد عضلانی، ۵۶ درصد لرز و ۱۸ درصد تب را گزارش کرده اند. علایم این واکسن از خفیف تا شدید متغیر است.

برمبنای اعلام کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به بررسی مستندات، شواهد و پاسخ های علمی در مورد ویروس کرونا می پردازد؛ نسبت به تایید واکسن ها از لحاظ کارایی و ایمنی در سطح دنیا حساسیت زیادی وجود دارد و علاوه بر نهادهای ملی کشورها که تایید واکسن ها را بر عهده دارند، نهادهای بین المللی نظیر یونسیف و سازمان جهانی بهداشت نیز در امتداد تعیین بی خطری و کارایی واکسن ها به کشورها کمک های فنی و مشاوره ای می دهند. در کشور ما نیز معاونت بهداشت و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، واکسن ها را ارزیابی و تایید می کند.



1399/06/14
15:03:57
5.0 / 5
1914
تگهای خبر: سلامت , سیستم , شركت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو