بررسی تبعات شغلی بیماری جهان گیر جدید؛

كووید-19 با جامعه شغلی ما چه كرده است؟

كووید-19 با جامعه شغلی ما چه كرده است؟

جاوید شو: 19 از زمان شیوع تاكنون، تبعات نامطلوب زیادی را برای سلامت جهانی و همین طور جنبه های دیگری نظیر اقتصاد دنیا به دنبال داشته است. پژوهشگران كشورمان در همین زمینه، مشكلات روان شناختی پیش آمده در كسب وكارها را مورد مطالعه قرار داده اند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، شیوع بیماری کووید-۱۹ در انتهای سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار در شهر ووهان چین گزارش شد. این بیماری با نرخ شیوع بالا در کمتر از چهار ماه تقریباً همه کشورهای جهان را درگیر نمود، به نحوی که سازمان بهداشت جهانی در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰ این وضعیت را پاندمی یا همه گیری جهانی اعلام نمود. این بیماری بسیار عفونی ویروسی با تظاهرات بالینی شامل تب، لرز، گلودرد، سرفه، مشکل در تنفس، تهوع، استفراغ و اسهال تابحال صدها هزار نفر را درگیر کرده و تعداد زیادی را نیز به کام مرگ کشانده است. علاوه بر این، شیوع این بیماری، موجب مشکلات اقتصادی فراوانی در سطح جهانی شده است.
بر این اساس و طبق گفته پژوهشگران، در ایالات متحده آمریکا برای نخستین بار تعداد متقاضیان دریافت مقرری بیکاری به سبب تأثیرات شیوع بیماری کووید-۱۹ بر بازار کار، طی ۶ ماه اخیر به حدود ۳۰ میلیون نفر رسیده است. همچنین، طبق اعلام مقامات رسمی، تابحال بیش از ۷ هزار نفر به سبب شیوع ویروس کرونا در ایران شغل خودرا از دست داده اند. لذا، باتوجه به همه گیری به وقوع پیوسته و تأثیرات مختلف شیوع بیماری کووید- ۱۹ بر جریان عادی زندگی مردم، این بیماری موجب تحمیل بار روانی مضاعفی بر افراد شده است. چونکه نتایج روان شاختی مانند ترس و استرس در مورد یک بیماری می تواند بسیار شدید بوده و منجر به احساسات شدید شود.
در رابطه با این جنبه از بیماری عجیب کووید-۱۹، یک تیم پژوهشی شش نفره از دانشمندان کشور از دانشگاه علوم پزشکی قم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دانشگاه آزاد اسلامی تهران، تحقیقی را به انجام رسانده اند که در آن، به واکاوی نتایج روان شناختی شیوع بیماری فوق بر جامعه شغلی کشور پرداخته است.
این مطالعه با مشارکت ۳۳۰ نفر از کارکنان یک مجموعه صنعتی شیمیایی در استان خراسان جنوبی انجام شد و در آن به سبک زندگی و فرسودگی شغلی کارکنان به دنبال شیوع کووید-۱۹ پرداخته شده است.
نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع بیماری کووید-۱۹ اثرات منفی بسیاری را بر مؤلفه های روان شناختی جامعه شغلی همچون سبک زندگی و فرسودگی شغلی تحمیل کرده است.
احمد سلطان زاده، استادیار و پژوهشگر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی قم و سایر همکارانش در این تحقیق، اعلام نموده اند: «در مطالعه ما، میانگین سن و سابقه شغلی افراد مورد مطالعه به ترتیب حدود ۳۸ و ۱۰ سال بود و برمبنای نتایج به دست آمده، بین مقادیر سبک زندگی و فرسودگی شغلی کارکنان مورد مطالعه قبل و حین شیوع بیماری کووید-۱۹ اختلاف مدلول دار و قابل توجهی وجود داشته است».
به بیان آنها، «یافته های حاصل از این مطالعه نشان می دهند که شیوع بیماری کووید-۱۹ توانسته است بر مؤلفه های شغلی تأثیرگذار بوده است، بدین سبب می تواند نتایج روان شناختی مهم و تأثیرگذاری بر جامعه شغلی تحمیل نماید».
این پژوهشگران بر این اساس متذکر شده اند که انجام اقدامات کنترلی و مداخلات روان شناختی بمنظور بهبود سلامت روانی شاغلین و خصوصاً افرادی که مبتلابه بیماری کووید-۱۹ شده اند، امری کاملاً ضروری بنظر می رسد.
این یافته ها که در ماهنامه علمی-پژوهشی «طب نظامی» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) انتشار یافته اند، ضرورت انجام مداخلات روان شناختی بمنظور بهبود سلامت روانی پرسنل برای کاهش نتایج روان شناختی شیوع این بیماری را نشان می دهند.





منبع:

1399/06/08
21:53:31
5.0 / 5
2155
تگهای خبر: سبك زندگی , سلامت , صنعت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو