در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مطرح شد

تاریخ دفاع مقدس ماندگارترین بخش تاریخ اسلام پس از ائمه

تاریخ دفاع مقدس ماندگارترین بخش تاریخ اسلام پس از ائمه

به گزارش جاوید شو عضو هئیت حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه با بیان این كه تاریخ دفاع مقدس زیباترین، ماندگارترین و پراثرترین كتاب تاریخ انقلاب اسلامی و شاید بتوان گفت تاریخ اسلام پس از تاریخ ویژه پیامبر اعظم و پیشوایان معصوم دین است. دستاوردهای امروز دنیای اسلام و ایران اسلامی مرهون كار بزرگی است كه فرزندان این كشور با رهبری و مدیریت و فرماندهی یك مقام علمی و مرجع دینی رهبری نظام اسلامی، امام بزرگوار و خلف صالح او مقام معظم رهبری به سامان رساندند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد در مراسم رونمایی از دانشنامه آزادگان که بامداد امروز شنبه (۲۵ مرداد) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار گردید با تشکر از دست اندرکاران تهیه این دانشنامه بیان نمود: در این کتاب، یکی از برگ های زرین و پرافتخار، برگ زرین دوران اسارت است که تمام خطوط آن زیبا، اثرگذار و به معنای واقعی کلمه الهام بخش است. بدنه آزادگان تا آخرین فشنگ در میدان نبرد مبارزه کردند. سفارش اخوی بزرگوار به نیروهای تحت امرشان این بوده که تلاش کنید به هیچ وجه اسیر نشوید. ایشان هر اقدامی را که منتهی به شهادت می شد انجام دادند و خداوند اراده کرد او و یاران عزیزش در دست نیروهای بعثی حماسه بزرگی را خلق کنند.
وی اضافه کرد: این فرزندان در دوران اسارت خویش یکی از حلقه های کلیدی دفاع مقدس بودند. در اردوگاه ها بودند ولی در واقع در خط مقدم جبهه ها حضور داشتند. آنها در دوران اسارت خود، کمترین فشاری برای آخر جنگ به مدیران کشور تحمیل نکردند.
امام جمعه موقت تهران افزود: در تاریخ اسارت دو روز تلخ وجود داشته است که آزادگان در این روزها غمگین بودند. نخست، روز ارتحال امام بزرگوار که اردوگاه ها را غم و غصه ویژه ای فرا گرفته بود و روز دوم که روز جشن و پایکوبی نیروهای بعثی بوده است، روزی است که قطعنامه آتش بس تصویب می شود. آزادگان معتقد بودند ایستاده اند تا دشمن را از پا درآوردند.
ابوترابی فرد با بیان این که هر اردوگاهی به یک جمهوری اسلامی کوچک تبدیل گشته بود اظهار داشت: اخوی بزرگوار می گفتند نماینده صلیب سرخ به اسرا گفته است شما در این اردوگاه ها یک جمهوری اسلامی کوچک تشکیل داده اید یعنی آزادگان در اردوگاه ها از تمامی ارزش ها، اصول و مبانی نظام اسلامی حراست می کردند. واقعا تاریخ اسارت بسیار زیباست.
عضو هئیت حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه درباره زمان تدوین این دانشنامه اظهار داشت: تدوین این دانشنامه در بیست اردوگاه از سال نود و سه شروع شده است. این اثر می تواند ادبیات پایداری را در دانشگاه های کشور و نهادهای علمی نمایندگی کند و مرجعی برای انتقال این دستاورد بزرگ به فرزندان کشور به خصوص دانشجویان و دانش آموختگان حوزه و دانشگاه باشد.
در بخش دیگری از این مراسم، سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: سالروز بازگشت آزادگان به کشور، تجلی شهد پیروزی و اوج شکوه و سربلندی و افتخار ملت ایران است. تدوین دانشنامه آزادگان کاری پرارزش و مبارک است.
وی اضافه کرد: در دنیا دو قرائت و رویکرد نسبت به اسیر وجود دارد؛ یک قرائت اسیر را بعنوان فردی دست و پا بسته و به آخر خط رسیده در نظر می گیرد که هیچ اختیاری برای تدوام کمال و رشد خود ندارد. این نوع نگاه یک نگاه ترحمی دارد و شاید توقع و برداشتی که از اسرا دارند، این است که این افراد پس از اسارت با مجموعه ای از مشکلات روحی و گرفتاری های مختلف به کشور خود بازگردند. در دنیا این رویکرد غالب است و به علت وجود همین نگاه، آزادگان در فضاهای اجتماعی، سیاسی جامعه هم ظرفیتی ندارند.
معاون رئیس جمهور بیان نمود: قرائت دیگر، قرائت امام است که از اسرا بعنوان احرار نام بردند. مقام معظم رهبری از آزادگان بعنوان گنجینه های بزرگ انقلاب نام بردند. مقام معظم رهبری چه در کنه اسارت دیده بودند که این تعبیر را به کار بردند؟ ایشان آزادگان را مثابه الماس های درخشان می دانند. مقاوم ترین و پرتلالوترین عنصر در جهان الماس است که در اعماق زمین و تحت فشار سنگین ایجاد می شود.
اوحدی در انتها تصریح کرد: مجموعه های ارزشمندی مانند دانشنامه آزادگان می تواند مسیری را برای حفظ ارزش های مقدس انقلاب و انتقال آن به نسل های بعدی فراهم آورد.



1399/05/25
21:49:21
5.0 / 5
2167
تگهای خبر: ادبیات , رونمایی , فرهنگ , كتاب
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو