طراحی سامانه دارورسانی با بهره گیری از یك نانوساختار زیست سازگار

طراحی سامانه دارورسانی با بهره گیری از یك نانوساختار زیست سازگار

جاوید شو: پژوهشگران پژوهشكده ترمیم زخم و بافت (یارا) و مركز تحقیقات لیزر پزشكی جهاددانشگاهی توانستند با فناوری تولید نانوذرات لایه ای زیركونیوم با قابلیت تبادل یونی و زیست سازگار بودن، یك نوع سامانه ی دارورسانی با كارایی بالا را طراحی نمایند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، رضا حسین زاده، استادیار بیوفیزیک پژوهشکده ترمیم زخم و بافت مرکز تحقیقات لیزر پزشکی درباره طرح حاضر اظهار داشت: از اهداف تحقیقاتی گروه پژوهشی این طرح، طراحی سامانه های دارورسانی است که بتوانند اثرات جانبی دارو را کم کرده و با ایجاد انحلال بهتر، دارو را حفظ و به هدف موردنظر برسانند.
وی اظهار داشت: این طرح توانسته با کاهش اثرات سمیت دارو و انتقال مناسب آن به بافت سرطانی و در معرض قرار دادن دارو با روش تبادل یونی در محیط سلول سرطانی که دارای pH پایین تری است، اثرگذاری دارو را به صورت فعال سازی با پرتو لیزر تحت کنترل قرار داده و اثر آنرا نیز بهتر کرده و اثرات جانبی آنرا کم کند.
محقق مرکز تحقیقات لیزر پزشکی اظهار داشت: این طرح در صنعت دارویی و پزشکی و خصوصاً در درمان سرطان مورداستفاده قرار می گیرد و ترکیبات مورداستفاده کاملا زیست سازگار بوده و واکنش منفی ندارند.
وی افزود: این طرح در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است و از اهداف آتی گروه تحقیقاتی ما، بررسی امکان کاربرد آن با انجام آزمون هایی روی موش ها و کارآزمایی های بالینی است و دانش فنی به وجود آمده می تواند در اندازه های بزرگ تر و نیمه صنعتی و دارویی نیز ادامه یابد.
یکی از اهداف اصلی طراحان این پژوهش، ارائه ی راهکارهایی برای درمان سرطان بوده و در آن تلاش شده تا با استفاده از یک داروی مدل به امکان استفاده از سامانه بمنظور کاهش اثرات جانبی دارو و تحویل در محل مناسب دارو بپردازد.
حسین زاده با اشاره به این مطلب اظهار داشت: آزمون های سلولی مانند تعیین بقای سلول ها بعد از تیمارهای مختلف، سنجش کلونی زائی، اثر نورپویادرمانی، سنجش میزان ترکیبات ROS، همین طور مکانیسم مرگ سلولی به روش فلوسایتومتری، تعیین ساختار به روش های TEM، SEM و استفاده از طیف نگاری XRD همچون آزمون هایی است که برای تأیید نتایج از آنها بهره گرفته ایم.
وی با اشاره به این که فناوری تولید نانوذرات لایه ای زیرکونیوم با قابلیت تبادل یونی و هم چنین زیست سازگاری خوب این نانوساختار همچون نتایج کلیدی این پژوهش است، اظهار داشت: از خاصیت های این طرح کاهش اثرات جانبی و سمیت سلول دارو و حساسگر نوری، جلوگیری از حذف دارو در راه انتقال به محل، رهایش دارو در محل سلول های سرطانی به علت قابلیت تبادل یونی خوب سامانه در محیط اسیدی اطراف سلول سرطانی و انتخاب پذیری فعال سازی دارو با استفاده از لیزر نور قرمز است.
بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، این پژوهش حاصل طرح تحقیقاتی فناورانه ی جهاددانشگاهی پژوهشکده ترمیم زخم و بافت یارا و مرکز تحقیقات لیزر پزشکی این نهاد است که با همکاری رضا حسین زاده استادیار بیوفیزیک و نویسنده ی مسوول این مقاله و خاطره خرسندی استادیار بیوشیمی در چارچوب مقاله ای با عنوان Photodynamic effect of Zirconium phosphate bio-compatible nano-bilayers containing methylene blue on cancer and normal cells در مجله ی Scientific Reports با ضریب تأثیر ۴٫۰۱۱ (سال ۲۰۱۹) چاپ شده است.




منبع:

1399/03/12
22:31:18
5.0 / 5
2547
تگهای خبر: صنعت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو