گزارشی از شیوع كرونا و تعلیق برنامه های فرهنگی و علمی آلمان؛

ویروس ضد فرهنگ چالش جدایی نوه ها از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها

ویروس ضد فرهنگ چالش جدایی نوه ها از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها

به گزارش جاوید شو انتشار كرونا سبب لغو تمامی برنامه های فرهنگی در آلمان شد و این حجم از تعطیلی كشور از پس از جنگ جهانی دوم سابقه نداشته است. چالش جدید خانواده ها جدا كردن نوه ها از پدربزرگ و مادربزرگ هاست.



خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: رایزنی فرهنگی ایران در آلمان
هفته هاست كه ویروس كرونا جهان را بهم ریخته است. سلامت افراد در خیلی از كشورها به خطر افتاده، كسب و كار بسیاری با مشكل روبرو شده و حتی رویدادهای فرهنگی و آموزشی هم مختل شده است. در این میان، شهروندان كشورهای قدرتمندی مانند آلمان هم از این امر مستثنی نیستند.
شیوع ویروس كرونا در آلمان هم هر روز سرعت بیشتری می گیرد. از دو هفته قبل زمانی كه هنوز حضور كرونا در آلمان خیلی جدی و گسترده نشده بود، دولت آلمان برنامه های مهمی مثل نمایشگاه گردشگری ITB برلین را كه بزرگترین نمایشگاه گردشگری جهان به حساب می آید لغو نمود. تصمیم اواخر هفته گذشته دولت آلمان سبب شد تا تقریباً تمامی فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در این كشور تعطیل شود.
تعطیلی مهد كودك ها، مدارس و دانشگاه ها و لغو تمامی برنامه هایی كه تعدادی از افراد باید در آن شركت می كردند و تعلیق مسابقات و برنامه های ورزشی از دیگر اقدامات بود. تعطیلی گسترده همه فعالیتهای آموزشی، علمی، ورزشی و فرهنگی، از ۸۰ سال پیش تابحال یعنی از جنگ جهانی دوم به بعد در اروپا و آلمان سابقه نداشته است.
گزارش جدید مورگن پست نشان داده است كه تابحال حدود ۶ هزار نفر در این كشور به كرونا مبتلا شده اند. كرونا جان بیشتر از ۱۱ نفر را گرفته و خیلی از شهروندان نگران كمبود مواد غذایی و بهداشتی هستند. اما این همه ماجرا نیست. همانطور كه اشاره شد كرونا در این كشور مراكز آموزشی و برنامه های فرهنگی و هنری را هم به تعطیلی كشانده است. با این حال، به نظر می آید كه تعطیلی مدارس و مراكز هنری و فرهنگی آلمان، دغدغه جدیدی برای خانواده ها و كارشناسان و منتقدان هنری این كشور بوجود آورده است.
وجود گسترش كرونا، هنوز ادارات و سازمان های زیادی در آلمان به كار خود ادامه می دهند. از جانب دیگر، در آلمان تاكید می شود كه برای محافظت از كودكان در مقابل بیماری كرونا، باید آنها را از مادربزرگ ها و پدربزرگ هایشان جدا كنند و این چالش جدیدی برای خانواده هاست آنطور كه نشریات و رسانه های آلمان گزارش داده اند؛ شمار مبتلایان به كرونا در این كشور افزایش زیادی داشته است و مسؤلان در ایالت های مختلف، تلاش می كنند تا با لغو تجمعات ورزشی، فرهنگی، سیاسی و تعطیلی مراكز آموزشی، جلوی شیوع بیشتر این بیماری را بگیرند.
آمارها نشان می دهند كه ایالت های نوردراین -وستفالن (۲۱۰۰ مبتلا)، بادن-وورتمبرگ (۹۷۷ مبتلا)، بایرن (۸۸۶ مبتلا)، نیدرزاكسن (۲۸۷ مبتلا)، برلین (۲۶۳ مبتلا) و اینلاند-فالتس (۲۰۰ مبتلا) بیشترین تعداد مبتلایان به بیماری كرونا را در خود جای داده اند. در عین حال، مسؤلان برخی ایالت های مرزی هم نگران انتشار كرونا در این مناطق هستند. به صورت مثال، ایالت زارالند به علت نزدیكی به كشورهای فرانسه و لوكزامبورگ، در هفته های اخیر با چالش های زیادی روبه رو شده است و مسؤلان این ایالت تلاش می كنند تا شرایطی برای مراقبت بیشتر از شهروندان ایجاد كند. یكی از طریق هایی كه این ایالت در نظر گرفته، تعطیلی مراكز آموزشی است. البته این تعطیلی تنها محدود به ایالت زارالند نیست.
چالش های فرهنگی انتشار كرونا در جامعه آلمانی
آمارها نشان داده است كه آلمان ۱۱ میلیون دانش آموز دارد و با بالا گرفتن خطر شیوع گسترده ویروس كرونا، اغلب دولت های ایالتی تصمیم گرفته اند با تعطیلی مهدكودك ها و مدارس، كودكان و نوجوانان را از خطر ابتلاء به بیماری دور كنند. آنطور كه تاگس شو گزارش داده، به جز ایالت زارالند، مهدكودك ها و مدارس در ایالت های برلین، بایرن، نیدرزاكسن، بادن- ورتنبرگ، هسن، راینلاند فالتس، برمن، هامبورگ، تورینگن، نوردراین-وستفالن هم تعطیل شده اند. بعضی از مدارس تا بیستم و برخی دیگر حتی تا سی ام ماه مارس تعطیل خواهند بود. این در شرایطی است كه در بعضی ایالت ها مانند نیدرزاكسن، شاگردان دبیرستانی تا ۱۵ آوریل از رفتن به كلاس های درس معاف شده اند. البته به نظر می آید كه تعطیلی مدارس هم به دغدغه جدیدی برای خانواده های آلمانی بدل شده است.
آنطور كه رسانه های آلمانی گزارش داده اند؛ نمایشگاه كتاب لایپزیگ، نمایشگاه صنعت گردشگری برلین، برنامه های مربوط به دویست و پنجاهمین سالگرد تولد بتهوون و نمایشگاه هنری آرت كلن همچون برنامه های فرهنگی و هنری آلمان هستند كه به علت انتشار كرونا لغو شده اند با وجود گسترش كرونا، هنوز ادارات و سازمان های زیادی در آلمان به كار خود ادامه می دهند. از جانب دیگر، در آلمان تاكید می شود كه برای محافظت از كودكان در مقابل بیماری كرونا، باید آنها را از مادربزرگ ها و پدربزرگ هایشان جدا كنند و این چالش جدیدی برای خانواده هاست. البته مسؤلان در ایالت های مختلف چاره هایی برای این مشكل هم پیدا كرده اند. آنطور كه گزارش ها نشان داده است در اغلب ایالت ها، به رغم تعطیلی مدارس، مراكز نگهداری از كودكان باز است. به صورت مثال، میشائیل پیاتسولو، وزیر فرهنگ ایالت بایرن اعلام نموده است كه مراكز نگهداری از كودكان در این ایالت دایر است و خانواده هایی كه شاغلند، می توانند كودكان خویش را به این مراكز بسپارند. وی همینطور به خانواده ها اطمینان داده كه این مراكز با رعایت نكات بهداشتی از كودكان مراقبت خواهند كرد.
از سوی دیگر، دولت های ایالتی از سازمان ها و ادارات مختلف خواسته اند كه در اعطای مرخصی به كارمندان خود منعطف باشند. ازاین رو در اغلب ایالت ها، والدین می توانند با هماهنگی با مدیر سازمان و یا اداره خود، در كنار فرزندانشان بمانند. با این حال، شرایط افراد در ادارات مختلف، متفاوت می باشد. امكان دارد یك فرد بتواند مرخصی با حقوق بگیرد و شخص دیگری مجبور شود بدون حقوق در كنار فرزندش در خانه بماند.
لغو برنامه های هنری و فرهنگی
اشاره شد كه افزایش شیوع ویروس كرونا، سبب لغو خیلی از رویدادهای فرهنگی و هنری در آلمان شده است. آنطور كه رسانه های آلمانی گزارش داده اند؛ نمایشگاه كتاب لایپزیگ، نمایشگاه صنعت گردشگری برلین، نمایشگاه موسیقی فرانكفورت، برنامه های مربوط به دویست و پنجاهمین سالگرد تولد بتهوون در شهر بن و نمایشگاه هنری آرت كلن همچون برنامه های فرهنگی و هنری آلمان هستند كه به علت انتشار كرونا لغو شده اند.
علاوه بر این، درهای خیلی از سالن های تئاتر و اپرا در ایالت های مختلف بر روی تماشاگران بسته شده است. با این حال، خیلی از كارشناسان و منتقدان فرهنگی و هنری در آلمان معتقدند؛ در شرایطی كه كرونا بسیاری را وحشت زده كرده، برگزاری برنامه های هنری و فرهنگی می تواند روحیه را در جامعه حفظ كند. كارستن پروبست، منتقد هنری در اینباره به رادیو آلمان اظهار داشت: «راه های زیادی برای برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در شرایط فعلی وجود دارد. بعنوان مثال، بازدید از خیلی از موزه ها مانند پرگامون از راه آنلاین امكان پذیر است. همینطور پخش كنسرتهای بدون مخاطب و یا پخش برنامه های هنری و فرهنگی از راه شبكه های اجتماعی می تواند به بالابردن روحیه عمومی كمك زیادی می كند.»
هرچند پروبست اعتقاد دارد كه در شرایط كنونی، شبكه های اجتماعی و اینترنت می توانند به تبادل ارتباطات فرهنگی كمك كنند، اما او نگران است كه اجرای برنامه های فرهنگی از راه شبكه های اجتماعی به یك عادت بدل شود. این منتقد هنری در اینباره اظهار داشت: «به اعتقاد من حضور تماشاگران در صحنه های هنری و بازدید عموم از نمایشگاه های مختلف سبب ایجاد ارتباطات انسانی بیشتری می شود. این در شرایطی است كه تكنولوژی در طولانی مدت می تواند بر روابط انسانی تأثیرگذار باشد.»

1399/01/03
20:18:42
5.0 / 5
3610
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , برنامه , سلامت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو