در كنگره ملی امیركبیر مطرح شد؛

غربی ها از امیركبیر ناراضی بودند چون از آنها دستور نمی گرفت

غربی ها از امیركبیر ناراضی بودند چون از آنها دستور نمی گرفت

به گزارش جاوید شو آیت الله قائم مقامی اظهار داشت: یكی از دلایلی كه غرب از امیركبیر ناراضی بود این است كه از غرب دستور نمی گرفت. در صورتی كه خیلی از غربزده ها فكر می كردند باید ایدئولوژی و تكنولوژی را از غرب گرفت.



به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، مراسم اختتامیه كنگره ملی «امیركبیر؛ امیر وقف» روز گذشته سه‎شنبه، ۲۴ دی با حضور تعدادی از اندیشمندان و شخصیت های سیاسی و دانشگاهی در دانشگاه امیركبیر برگزار گردید.
حجت الاسلام سیدمصطفی میرلوحی دبیر اولین دوره این كنگره با اشاره به اینكه امیركبیر ۱۰۰ سال پیش خدمات سیاسی، دینی، اجتماعی و ولایی بسیاری به كشور داشته، اظهار داشت: امیركبیر فردی متدین و مانند شهید سلیمانی یك مبارز استكبارستیز بود، امیركبیر افتخار كشور برای عرضه به جوامع بین المللی است، زندگی نامه وی باید گفته شود تا الگویی برای مردان سیاسی كشور باشد. در واقع هدف سازمان اوقاف از برگزاری این كنگره برجسته كردن فرهنگ وقف در بین مردم است.
آیت الله سیدمحمد قائم مقامی استاد حوزه و دانشگاه هم با اشاره به اینكه امیركبیر شخصیتی الهی داشت و خویش را وقف خدمت به ایران و اسلام كرد، اظهار داشت: او تمام اموال خویش را وقف كرد چونكه به حقانیت وقف اعتقاد داشت، وقتی كسی در جایگاهی قرار می گیرد كه با امور بندگان مرتبط می باشد و درست و به حق عمل كند، خداوند هم به وی علم، معرفت و شناخت می دهد. امیركبیر بنای كار را به اصلاحات گذاشت و به معنای واقعی كلمه به دنبال اصلاح امور بود.
وی اضافه كرد: امیركبیر انسانی مصلح، متدین و درستكار بود. یكی از دلایلی كه غرب در آن دوران از وی ناراضی بود، این است كه امیركبیر از غرب دستوری چه مستقیم چه غیرمستقیم نمی گرفت، خیلی از غرب زده ها فكر می كردند كه باید ایدئولوژی و تكنولوژی را به صورت كامل از غرب گرفت. در صورتیكه این امر بسیار اشتباه است. تنها باید تكنولوژی آن هم به شكل گزینشی از غرب گرفته شود.
حجت الله عبدالملكی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) هم در این مراسم اظهار داشت: وقف در نظریه اقتصاد مقاومتی جایگاه ویژه ای دارد. اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلامی است، نظام اقتصاد اسلامی بازتاب پرتوهای مكتب اقتصادی اسلام در آئینه زمان و مكان است. این نظام دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری دارد. بخش نرم افزاری همان فرهنگ و بخش سخت افزاری همان ساختار است.
وی در ادامه اظهار داشت: در شرایط فعلی كشور، با خصومت های اقتصادی داخلی و خارجی روبه رو هستیم و اقتصاد مقاومتی با عنایت به این امر طراحی شده است. در این نظام برنامه ریزی فرهنگی برای اصلاح سخت افزاری و برنامه ریزی اقتصادی برای اصلاح نرم افزاری در نظر گرفته شده است، وقف در شناخت ظرفیت ها و شناخت خصومت های اقتصادی نقش دارد. ظرفیت وقف در ایران بسیار بالاست. ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش سرمایه های بخش اوقاف ایران است. یكی از اشكالات این حوزه نگاه كلان دولت ها به وقف و ناكارآمدی در استفاده از منابع وقف است كه سبب نگاه منفی جامعه به وقف شده است.
احمد توكلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم دیگر سخنران این مراسم بود كه اظهار داشت: امیركبیر طی ۵سالی كه سر كار بود، تحولات زیادی را در كشور رقم زد. وضع كشور در آن زمان بسیار بد بود. امیركبیر در شرایط سخت آن دوران، توطئه های انگلستان و فقر مردم توانست بنای خیلی از كارهای نیك را در كشور بگذارد. این امر نشان داده است كه حتی در شرایط سخت هم می توان تحول ایجاد كرد. اگر كسی با علم روز جهان پیش نرود تحت سلطه دیگران قرار می گیرد، امیركبیر بر مبنای علم و عدل عمل كرد و با ثمرات وجودش امیركبیر شد، اگر ما هم بخواهیم موفق شویم باید با عقل و سلامت پیش برویم و از نفاق بپرهیزیم.
در آخر این مراسم، از ۱۲ اثر فاخر این كنگره در چارچوب موضوعات مختلف علمی، ادبی، هنری و فضای مجازی با اهدای لوح تقدیر گردید.

1398/11/01
18:55:30
5.0 / 5
4209
تگهای خبر: برنامه , خدمات , سلامت , فرهنگ
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو